Κυριακή, Αυγούστου 29

«Γιατί να μην χάνουν το κρεβάτι στη ΜΕΘ εάν είναι ανεμβολίαστοι;»

ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΝΗΤΗΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ;;

 Γιώργος Καλλινίκου    «Γιατί να μην χάνουν το κρεβάτι εάν είναι ανεμβολίαστοι και δεν υπάρχει άλλο;». Ο τίτλος του άρθρου με σόκαρε. Προχώρησα να το διαβάσω. Ξεκινούσε με ένα ερώτημα: «Είναι λογικό, ένα άτομο, το οποίο δεν εμβολιάζεται επειδή αρνείται –και χωρίς κάποιο ιατρικό δεδομένο να το εμποδίζει- να «παίρνει» σε μια υπερπλήρη ΜΕΘ, όταν νοσεί με κορωνοϊό, το κρεβάτι κάποιου ο οποίος μπορεί να εισαχθεί και να εμβολιάστηκε;». Αν και το άρθρο δεν απαντά καταφατικά στο ερώτημα αλλά το χρησιμοποιεί για να οδηγηθεί σε έναν προβληματισμό σχετικά με τη στάση

εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, εντούτοις, η κατάληξη του παραπέμπει σε ένα θλιβερό συμπέρασμα: «Είναι καιρός να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, εκεί όπου δεν υπάρχει ιατρικός λόγος για να μην γίνει». Σημειώνει πως «όποιος και όποια δεν θέλει, δεν έχει θέση στο κοινωνικό σύνολο…» και καταλήγει: «Υποχρεωτικός, λοιπόν, ο εμβολιασμός για να τελειώνουμε».

Είναι θλιβερό αλλά και εξοργιστικό επειδή δεν είναι το πρώτο άρθρο σε μέσο μαζικής ενημέρωσης το οποίο στηρίζει μια τέτοια φασιστική επιλογή. Είναι εξόφθαλμο ότι οδεύουμε σε μια τρομακτική συνέχεια. Η οποία, ενδεχομένως, να αλλάξει άρδην την δημοκρατική κοινωνία, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως την γνωρίζαμε προ πανδημίας. Είναι πασιφανές ότι ο τρόμος έχει ενεργοποιήσει το ένστικτο επιβίωσης των ανθρώπων σε τέτοιο σημείο ώστε να θολώνει τα μυαλά και να κάνει ακόμη και διαπρύσιους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξίας του ανθρωπισμού να χάνουν την πορεία τους.

Αλήθεια, πώς ακριβώς εννοούν τη δογματική θέση τους ότι όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν δεν έχουν θέση στο κοινωνικό σύνολο; Θα τους απολύουν από τις εργασίες τους; Θα τους αποκλείσουν ακόμη και από τα σουπερμάρκετ, τους φούρνους και τα φαρμακεία; Θα τους εγκλωβίσουν στα σπίτια τους να μην βγαίνουν έξω; Θα τους φυλακίσουν; Θα τους αφήσουν να πεθάνουν; Ούτε που περνά από το μυαλό των υποστηρικτών μιας τέτοιας ρατσιστικής θέσης τι στην πράξη θα σήμαινε. Τι θα προκαλέσει. Ποια θα είναι η αντίδραση. Αναρχία,  βίαιες αντιδράσεις και αύξηση της εγκληματικότητας, που θα διαλύσουν την ήρεμη ζωή της κοινωνίας.

Αλήθεια, οι υποστηρικτές μιας τέτοιας φασιστικής θεώρησης θυμούνται άραγε τις συμβάσεις και τους κανονισμούς περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Θυμούνται τι προβλέπει η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική, γνωστή και ως Σύμβαση του Οβιέδο: «Επέμβαση σε θέματα υγείας μπορεί να υπάρξει μόνον αφού το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δώσει την ελεύθερη συναίνεσή του, κατόπιν προηγούμενης σχετικής ενημέρωσής του. Το πρόσωπο αυτό θα ενημερώνεται εκ των προτέρων καταλλήλως ως προς το σκοπό και τη φύση της επέμβασης, καθώς και ως προς τα επακόλουθα και κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Το ενδιαφερόμενο πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και οποτεδήποτε να ανακαλέσει τη συναίνεση του»! Θυμούνται τι αναφέρουν οι κανονισμοί της ΕΕ: «Είναι αναγκαίο να αποτρέπονται οι διακρίσεις, άμεσες ή έμμεσες, σε βάρος των προσώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Όταν ψηφίζονταν αυτά και άλλα, η ανθρωπότητα δεν το έπραττε υπό την αίρεση της όποιας πανδημίας. Το έπραττε συνειδητά ακριβώς για να προσφέρει στήριξη στους ανθρώπους στις πλέον δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές μιας πανδημίας.

Είναι και υποκριτές, όμως, όσοι σήμερα τόσο απερίσκεπτα δημοσιοποιούν τέτοιες θέσεις. Έχει άραγε κάποιον από αυτούς, που όταν διάβασε το βιβλίο της Χίσλοπ «Το Νησί» ή είδε την ομώνυμη ταινία ή έστω άκουσε για την άθλια αντιμετώπιση της οποίας τύγχαναν οι λεπροί, δεν επέκρινε την ρατσιστική στάση όσων εξόριζαν σε ένα απομονωμένο νησί τα θύματα της λέπρας; Έχει κάποιον από αυτούς, που δεν εμφανιζόταν οργισμένος; Έχει κάποιον από αυτούς, που σε οποιαδήποτε συζήτηση με φίλους του, τόλμησε να υποστηρίξει ότι καλά έκαναν και απέκλειαν τους λεπρούς από το κοινωνικό σύνολο, εξορίζοντάς τους; Ας μην επικαλεστούν ότι τότε δεν υπήρχε φάρμακο για τη λέπρα ενώ τώρα υπάρχει η επιλογή των εμβολίων διότι η ουσία αλλού έγκειται: Στον απάνθρωπο τρόπο αντιμετώπισης ανθρώπων!

Οποίο κατάντημα. Να τίθεται έστω και προς συζήτηση να μην δίνουν κρεβάτι σε ΜΕΘ σε έναν άνθρωπο επειδή είναι ανεμβολίαστος. Να αποβάλλουν ανθρώπους από το κοινωνικό σύνολο. Και ας είναι πλέον δεδομένο ότι και οι εμβολιασμένοι αποτελούν απειλή… Πού οδεύουμε; Τι χειρότερο έπεται τον χειμώνα που έρχεται; Σε τι κόλαση θα μετατραπεί ο κόσμος; Πόσοι είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν στο φαινόμενο του λεπρού; Να ζητήσουν μια νέα Σπιναλόγκα, όπου θα εξορίζουν όλους τους ανεμβολίαστους; Επίκαιρος όσο ποτέ ο σπουδαίος Χρόνης Μίσσιος: «Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα…».

Περνάνε από το μυαλό οι στίχοι του τεράστιου Κώστα Μόντη, «Ποια πτώση επίκειται τώρα/ συνολικά πόση πτώση υπολείπεται;» και τρέμω.

Τρέμω ειλικρινά παρακολουθώντας τις αντιδράσεις πολλών. Τρέμω για την κόλαση που βλέπω να έρχεται. Τρέμω να συνεχίσω να λέγομαι άνθρωπος. Η απόσταση του είδους αυτού ελάχιστα πλέον απέχει από εκείνο μιας αιμοβόρας ύαινας!

 https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1275745/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .