Πέμπτη, Αυγούστου 5

Ο.Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση αποδυνάμωσε την ΕΜΑΚ εν μέσω αντιπυρικής περιόδου»

Ο.Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση αποδυνάμωσε την ΕΜΑΚ εν μέσω αντιπυρικής περιόδου»

Επίθεση από την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Η Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης αντί να ενισχύσει την Πυροσβεστική να αποδυναμώσει την ΕΜΑΚ.

«Τα ενεργά μέτωπα είναι πολλά και η κατάσταση κρίσιμη. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μας είναι στο πλευρό των πυρόπληκτων συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σε όλη την Ελλάδα. Στους Πυροσβέστες, τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους εθελοντές που επιχειρούν» δηλώνει η γραμματέας.

Προσθέτει δε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε την Πυροσβεστική σε προσωπικό, μονιμοποίησε 2.200 Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, αποκαθιστώντας τις αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βάρος τους, προσέλαβε ακόμη 876 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και διπλασίασε σχεδόν τους εποχικούς σε 2.250. Εξασφάλισε, με δικαίωμα προαίρεσης, επιπλέον του εθνικού στόλου, 6 ελικόπτερα βαρέως τύπου και 12 μεσαίου τύπου κατ’ έτος και μέχρι το 2023. Φρόντισε για την συστηματική εφεξής ενίσχυση της Πυροσβεστικής με προσωπικό μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Παρέδωσε το σύστημα λειτουργίας του ευρωπαϊκού αριθμού εκτάκτων αναγκών #112 σε δοκιμαστική λειτουργία. Κατέθεσε Πρόταση Νόμου για την Πολιτική Προστασία με ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και Πρωτόκολλα Συντονισμού.

Η Νέα Δημοκρατία απ’ την άλλη έφερε έναν ανεφάρμοστο νόμο (ν.4662/20), τον οποίο η ίδια ανέστειλε, προκαλώντας επιχειρησιακό χάος, όπως είχαμε προειδοποιήσει. Δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για εποχικούς πυροσβέστες σε αρκετές περιοχές. Αντί να ενισχύσει την Πυροσβεστική αποδυνάμωσε την ΕΜΑΚ εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, αντικαθιστώντας στελέχη και μη φροντίζοντας για την έγκαιρη εκπαίδευση των νεοεισερχόμενων σε αυτή. Η κλιματική κρίση είναι εδώ. Η κυβέρνηση;».

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .