Δευτέρα, Αυγούστου 9

ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ; Παγκόσμιος χουβαρντάς εμβολίων η Ελλάς του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου*

Στα κράτη όπου υπάρχει πραγματική Δημοκρατία, οι κυβερνήσεις ασκούν Εξουσία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν σκληρή κριτική προκειμένου να εξασφαλίσουν και περιφρουρήσουν δικαιώματα των πολιτών! “Πολεμούν” με επιχειρήματα αλαζονικές αποφάσεις της κυβερνήσεως! Προσπαθούν μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου να αναγκάσουν την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για κακώς κείμενα! Πόσο μάλλον, αν πρόκειται για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Όμως, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια κι ακόμη ειδικότερα στα δυο χρόνια που κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι αυτή της ΝΔ, η Δημοκρατία είναι μόνο κατ΄ όνομα! Με κύρια την ευθύνη της Αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και “Ελληνική Λύση”)! Οι οποίοι δεν ασκούν ουσιώδη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, εξ ου και δυο χρόνια μετά, τα εκλογικά τους ποσοστά πέφτουν αντί να ανεβαίνουν (σε σχέση με τις εκλογές του 2019), παρ΄ ότι η κυβέρνηση εισπράττει την οργή του λαού, για την ακυβερνησία της χώρας (ανεργία, οικονομική δυσπραγία των πολιτών, φωτιές κλπ.), αλλά και την αποτυχημένη αντιμετώπιση του Covid19!

Έτσι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός της Πατρίδας μας, ανεβάζουν τον δείκτη της αλαζονείας τους και κυβερνούν το προτεκτοράτο τους χωρίς καμιά αντίδραση! Ακόμη και ο λαός μας αντιδρά νωχελικά, αντίθετα από άλλους λαούς που αντιδρούν περισσότερο μαζικά και δυναμικά, όπως ο γαλλικός και ο ιταλικός λαός, όπου και εκεί πλέον γίνεται περικοπή των ελευθεριών, της δημοκρατίας και όλων εκείνων των εργασιακών κεκτημένων κατά τους προηγούμενους χρόνους!

Αντιδρούν αυτοί οι λαοί περισσότερο από τον δικό μας, παρ΄ ότι στις χώρες τους, δεν υπήρξε μια Πρόεδρος της Βουλής (Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη), η οποία καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Κάρολο Παπούλια) που αναλάμβανε τα καθήκοντά του το 2005, του είπε απόλυτα προφητικά, πως θα περιοριστούν στην πορεία τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και θα υποστούν μεταβολές τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών!


ΑΚΚΕΛ: Ο Μητσοτάκης στο αμαρτωλό παιχνίδι των βοσκοτόπων…






Τα κόμματα λοιπόν της Αντιπολιτεύσεως στην Ελλάδα και ζωή να έχουν είναι πέντε, δεν αντιδρούν στην αλαζονική κυβέρνηση της ΝΔ, δεν την αντιπολιτεύονται!

Σε αυτόν τον παραλογισμό συντάσσονται και τα ΜΜΕ των μεγαλοεφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, που τα βρίσκουν με το Σύστημα της Εξουσίας και αρμέγουν την ισχνή αγελάδα προς όφελός τους, με την ταυτόχρονη προώθηση των κυβερνητικών αποφάσεων, βαφτίζοντας το κρέας - ψάρι και κάνοντας το μαύρο – άσπρο!

Έτσι απομένουν κάποια μη κοινοβουλευτικά κόμματα για να ασκήσουν σκληρή αντιπολίτευση! Που όμως η φωνή τους πνίγεται από το Σύστημα Εξουσίας και τα ΜΜΕ τους!

Ένα τέτοιο μη κοινοβουλευτικό κόμμα, που ασκεί ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση είναι και το ΑΚΚΕΛ (Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος) και στο οποίο πολλές φορές έχω αναφερθεί σε άρθρα μου.

Την φωνή του όμως, τα Δελτία Τύπου δηλαδή που εκδίδει και τα οποία αποστέλλονται σε όλα τα Μέσα, αυτά τα Μέσα την θάβουν, γιατί δεν εξυπηρετεί την κυβέρνηση. Το περιεχόμενο όμως των Δελτίων Τύπου του ΑΚΚΕΛ, φτάνει στα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολιτεύσεως, αλλά δυστυχώς κανένα από αυτά τα κόμματα δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει την διερεύνηση των καταγγελλομένων από το ΑΚΚΕΛ!

Σήμερα λοιπόν θα σας γνωρίσω το Δελτίο Τύπου του ΑΚΚΕΛ με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2021 και με αφορμή το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού! Το θέμα του συγκεκριμένου ΔΤ είναι: “Ο Μητσοτάκης στο αμαρτωλό παιχνίδι των βοσκοτόπων”:





«Ο Μητσοτάκης στο “πόθεν έσχες” δηλώνει αμαρτωλούς βοσκότοπους. Μετά τον πεθερό του Πέτσα, τον Καλογρίτσα και πολλά στελέχη της ΝΔ, που βγάζουν χιλιάδες ευρώ κλέβοντας βοσκοτόπους των κτηνοτρόφων, ο πρωθυπουργός μας επίσης δηλώνει βοσκότοπο στο πόθεν έσχες!!!!

Ο πρωθυπουργός, που σε κτηνοτροφική μονάδα μόλις είδε τα πρόβατα, ρώτησε “αυτά τα μικρά τί είναι;”!

Η διαδικασία γίνεται ως εξής. Εντοπίζονται οι εκτάσεις αυτές των βοσκοτόπων, δηλώνονται στη φορολογική δήλωση ως βοσκοτόπια, ιδιόκτητα, ή ενοικιασμένα, και στη συνέχεια υποβάλλεται το αίτημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ (σ.σ. Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) με το σχετικό ΑΤΑΚ (σ.σ. Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου) για την λήψη της ενίσχυσης.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει τον διασταυρωτικό έλεγχο με την ΔΟΥ και αφού διαπιστώσει ότι αυτά με βάση το ΑΤΑΚ αντιστοιχίζονται με την φορολογική δήλωση, αποδέχεται την αίτηση και προχωρά στην πληρωμή.

Αν δεν υπάρξει Ευρωπαϊκός κανονισμός που κανείς να μην μπορεί να ενεργοποιεί δικαιώματα βοσκοτόπων χωρίς την αντίστοιχη κατοχή ζώων, τότε οι κτηνοτρόφοι θα εγκαταλείπουν συνεχώς το επάγγελμα αφού οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους καθώς και η αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές λόγω κλιματικής αλλαγής και λόγω covid19 καθιστούν ασύμφορη την κτηνοτροφία στην Ελλάδα.

Ενώ άνθρωποι με κουστούμια χωρίς καμία σχέση με το επάγγελμα αλλά με στενές σχέσεις με την κυβέρνηση, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥΠΑΑΤ (σ.σ. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) θα καρπώνονται τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.

Το ΑΚΚΕΛ ζητά την δημοσιοποίηση της δήλωσης καλλιέργειας του πρωθυπουργού, ώστε να δούμε αν λαμβάνει επιδοτήσεις από τους βοσκότοπους που δηλώνει στο πόθεν έσχες και αν ναι, πόσες!

Δυστυχώς το ΑΚΚΕΛ δεν είναι στη Βουλή, ώστε να τους ελέγχει και να τους αναγκάζει να απαντάνε! Πιστεύουμε όμως, ότι στην επόμενη Βουλή το ΑΚΚΕΛ θα έχει καθοριστικό ρόλο και γι΄ αυτό καλούμε τους δημοκράτες βουλευτές που έχουν το σθένος (αν υπάρχουν τέτοιοι στο σημερινό Κοινοβούλιο) να θέσουν το φλέγον αυτό θέμα ως ερώτηση προς τον πρωθυπουργό!»!


ΑΚΚΕΛ: Απέτυχε σκανδαλωδώς η κυβέρνηση με τα αγριογούρουνα, θα αποζημιώσει όμως τους γεωργούς και όσους επλήγησαν;


Όμως δράττομαι της ευκαιρίας να αναδείξω άλλο ένα πολύ ουσιαστικό ζήτημα που ανέδειξε το ΑΚΚΕΛ κατά την ίδια ημερομηνία (31 Ιουλίου 2021! Επισημαίνοντας πως οι αγρότες πολλών περιοχών σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε απόγνωση από την κάθοδο των αγριογούρουνων (ακόμη και μέσα σε πόλεις) από τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει στην αγροτική σοδειά.

Ωστόσο το ΑΚΚΕΛ είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με επιστολές από το Νοέμβριο του 2020, ότι οι κομπλεξικές απαγορεύσεις του κυνηγιού, δήθεν λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, θα δημιουργήσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σήμερα.

Δηλαδή η κυβέρνηση γνώριζε αναλυτικότατα τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2020 ότι θα δημιουργηθούν τα σημερινά προβλήματα, αλλά πήγαν να το παίξουν, ότι είναι δυναμικοί ηγέτες που εφαρμόζουν αυστηρά τις αποφάσεις τους.

Και διερωτάται το ΑΚΚΕΛ αν θα αποζημιωθούν οι αγρότες και όσοι έχουν πληγεί από την επιδρομή των αγριογούρουνων, τώρα που λόγω της απαγόρευσης του κυνηγιού στην χειρότερη περίοδο, αυτή η κυβερνητική αναισθησία προκάλεσε της ζημιές!



Χαρίζουμε εμβόλια γιατί μένουν στις αποθήκες της κυβέρνησης…







Αλλά την ίδια ημέρα, ναι καλά διαβάσατε. Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης δήλωνε:

«Διαβάσαμε με έκπληξη ότι ο πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες δώρισε 150.000 εμβόλια στην Ιορδανία!!! Να ήταν όμως μόνο αυτό, είχε προηγηθεί η δωρεά 180.000 εμβολίων στα Σκόπια (φίλη χώρα την αποκάλεσε) και 20.000 στην επίσης φίλη χώρα (σ.σ. κατά τον Πρωθυπουργό) Αλβανία!!!

Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα σε εξωτερικό χρέος παγκοσμίως με το χρέος να ξεπερνά το 220% του ΑΕΠ έγινε ξαφνικά ο παγκόσμιος χουβαρντάς και χαρίζει εμβόλια; Ή το αφεντικό τρελάθηκε και τα χαρίζει όλα;

Πόσο κοστίζει όμως το κάθε εμβόλιο που χαρίζει αφειδώς ο πρωθυπουργός μας στις φίλες του χώρες;

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, την αποκάλυψη αυτή έκανε ο τέως πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov, ο οποίος είπε ότι η φαρμακευτική εταιρεία έχει αυξήσει το κόστος των μελλοντικών εμβολίων κατά της Covid που θα πουληθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τα 12 ευρώ η δόση στα 19,90 €. Έχουμε και λέμε 350.000 χαρισμένα εμβόλια στις φίλες χώρες επί 19,90 € έκαστο, μας κάνει 6.965.000 €, κοντά δηλαδή στα επτά εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, που του έχουν πιεί το αίμα με το μπουρί της σόμπας με την υπερφορολόγηση και τελευταία με τα κορονοπρόστιμα.

Αλήθεια γιατί δεν τους έδωσε κανένα αναμνηστικό Παρθενώνα, ή κανένα τσολιαδάκι να τελειώνει η ιστορία; Μήπως σκορπάει χρήματα του πατέρα του ή της “αγίας” οικογένειας και δεν το ξέρουμε;

Ποιος χαρίζει επτά εκατομμύρια και γιατί άραγε;

Μήπως τελικά ισχύει η φήμη ότι τα εμβόλια λήγουν και προσπαθούν να τα ξεστοκάρουν και γι΄ αυτό εμβολιάζουν ακόμη και τα παιδιά, ενώ ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας σε οδηγία δεν συνιστά τον εμβολιασμό παιδιών, μιας και όπως λέει δεν είναι γνωστές οι μακροχρόνιες παρενέργειες από τα εμβόλια σε παιδιά και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες;

Μήπως η αμετανόητη ΝΔ επαναλαμβάνει το σκάνδαλο Αβραμόπουλου με τα εκατομμύρια εμβόλια γρίπης, που στο τέλος πληρώσαμε για να τα πετάξουμε;

Τελικά αυτό το κόμμα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς σκάνδαλα, μίζες, λοβιτούρες, διαπλοκή;

Η μοναδική πολιτική της …”γαλάζιας παράταξης” είναι ό,τι προλάβουμε και αρπάξουμε, αυτό άλλωστε συμπεραίνεται και από τα πόθεν έσχες όλων των υπουργών της, πλούτος που σίγουρα δεν προέρχεται από την εργασία τους, αλλά από συνάρτηση με την πολιτική τους ιδιότητα.

Όπως και να έχει το πράγμα, η επόμενη κυβέρνηση οφείλει να τους οδηγήσει όλους αυτούς στην δικαιοσύνη και για το τεράστιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με πρόσχημα τον κορονοϊό, για την κατάλυση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος και την εγκαθίδρυση υγειονομικής δικτατορίας με κοινοβουλευτικό μανδύα, για την οικονομική καταστροφή της χώρας με τα αχρείαστα lockdown, αλλά και για όλα τα οικονομικά σκάνδαλα που εμπλέκονται. Σε μια τέτοια δική θα πρέπει εκτός των πολιτικών να δικαστούν και οι δήθεν ειδικοί που εκτός από ψέματα, παλινωδίες και καθημερινή αυτοδιάψευση ταλαιπώρησαν βάναυσα τον Ελληνικό λαό, από τον οποίο στέρησαν ακόμη και την ίδια την ελευθερία του, αλλά και δημοσιογράφοι και ΜΜΕ για την Γκεμπελική μισθωμένη προπαγάνδα και για εξαπάτηση και εξύβριση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Δεν με ενδιαφέρει τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες, εμείς θα πρέπει να προστατέψουμε τον οίκο μας, την παρτίδα μας και τους Έλληνες από τέτοιου είδους κακόβουλες ενέργειες στο μέλλον.

Ως πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) υπόσχομαι, ότι αν μας αξιώσει ο Θεός και το θελήσει ο λαός στην επόμενη Βουλή να έχουμε καθοριστικό ρόλο όλοι αυτοί οι “κύριοι” θα λογοδοτήσουν ακόμη και για το μικρότερο πταίσμα εις βάρος της χώρας μας. Ορκίζομαι πως αν είναι στο χέρι μας, κανείς από αυτούς δεν θα μείνει ατιμώρητος και μάλιστα παραδειγματικά.»!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .