Έλληνες επιστήμονες εξηγούν πως το CDC «γκρέμισε» το αφήγημα της κυβέρνησης: Τεστ και για τους πλήρως εμβολιασμένους

Σαν «βόμβα» έσκασε η οδηγία του CDC

Έλληνες επιστήμονες εξηγούν πως το CDC «γκρέμισε» το αφήγημα της κυβέρνησης: Τεστ και για τους πλήρως εμβολιασμένους

Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συστήνει στους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, ακόμα και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού. 

 Πιο συγκεκριμένα, το CDC συστήνουν τη χρήση μασκών στα σχολεία και σε περιοχές όπου υπάρχει σημαντική ή αρκετά αυξημένη μεταδοτικότητα του SARS-CoV-2. 

Επιπρόσθετα, το CDC προχώρησε πρόσφατα σε αναθεώρηση των οδηγιών για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων για COVID-19 στους πλήρως εμβολιασμένους.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα.

Πλέον, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για SARS-CoV-2 3 έως 5 ημέρες μετά την έκθεση σε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.

Πρόκειται για μια οδηγία που έρχεται την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση εκβιάζει τους ανεμβολίαστους πολίτες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα τους αναγκάζει να υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR test) για να πάνε ακόμα και στις εργασίες τους! Η σύσταση του CDC ουσιαστικά αναφέρει πως πλέον θα πρέπει να κάνουν τεστ και οι εμβολιασμένοι, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, καθώς θα έπρεπε λογικά να ισχύουν και για τους εμβολιασμένους. 

Επιπλέον, θα πρέπει να φοράνε μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους για 14 ημέρες μετά την έκθεση σε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή μέχρι να έχουν αρνητικό έλεγχο για SARS-CoV-2.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, το οποίο αποδίδεται κυρίως στην επικράτηση του στελέχους Δέλτα του SARS-CoV-2 που είναι ικανό να προκαλέσει λοίμωξη ακόμα και σε πλήρως εμβολιασθέντες.

Υπολογίζεται ότι το στέλεχος δέλτα ευθύνεται για μια αύξηση της τάξης του 300% στα νέα κρούσματα COVID-19 από τις 19 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου 2021.

Η Διευθύντρια του CDC, Δρ Rochelle Walensky, δήλωσε ότι τα νεότερα δεδομένα είναι αρκετά ανησυχητικά, καθώς δείχνουν ότι ακόμα και οι πλήρως εμβολιασθέντες μπορεί να μολυνθούν από το νέο στέλεχος δέλτα και μάλιστα να το μεταδώσουν και σε άλλα άτομα, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά ανεμβολίαστους.

Ο διαγνωστικός έλεγχος για SARS-CoV-2 είναι πλέον ευρέως διαθέσιμος και είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τον περιορισμό της μετάδοσης των νέων στελεχών του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες το εμβόλιο συνεχίζει να μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσου ή θανάτου κατά 10 φορές και τον κίνδυνο λοίμωξης COVID-19 κατά 3 φορές. Παρόλα αυτά είναι σαφέστατο πως δεν «μηδενίζει» τον κίνδυνο, κάτι το οποίο ισχυρίζεται η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη. https://www.pronews.gr/ygeia/1006768_ellines-epistimones-exigoyn-pos-cdc-gkremise-afigima-tis-kyvernisis-test-kai-gia-toys