Δευτέρα, Αυγούστου 2

Τι άλλο ακόμα θα δούμε: Η Αυστραλία βγάζει και τον στρατό στους δρόμους για να επιβληθεί το νέο lockdwon!

Τι άλλο θα δούμε: Η Αυστραλία βγάζει και τον στρατό στους δρόμους για να επιβληθεί το νέο lockdwon!

Με την Αυστραλία να βρίσκεται σε lockdown, η ελληνικής καταγωγής Έμιλι κατάφερε να βγει μία μικρή βόλτα. Πρόκειται για το πρώτο Σαββατοκύριακο που δεν έμεινε κλεισμένη στο σπίτι!

Μάλιστα οι Αυστραλοί στο Σίδνεϊ το πήγαν ακόμα ένα βήμα πιο πέρα καθώς πλέον ετοιμάζουν και τον στρατό γιατί βλέπουν τον κόσμο να αντιδρά πλέον όλο και περισσότερο στα τόσο περιοριστικά μέτρα και η αστυνομία δεν φτάνει.

Οι Αυστραλοί έχουν περάσει πέντε lockdown και οι περιορισμοί είναι αυστηροί. Δεν τους επιτρέπεται να απομακρυνθούν πολύ από το σπίτι, με το όριο να είναι τα 10 χιλιόμετρα.

Όπως καταμαρτυρούν οι Έλληνες εκεί, όλα τα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά, εκτός από τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, μόνο ένα άτομο επιτρέπεται να βγει και να κάνει τα ψώνια της ημέρας, ενώ επιτρέπεται μόνο μία ώρα γυμναστικής σε εξωτερικό χώρο.

Τα πρόστιμα δε είναι ιδιαίτερα τσουχτερά, ενώ αυστηρή είναι η επιτήρηση της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων.

Η Αυστραλία αναπτύσσει εκατοντάδες στρατιώτες στο Σίδνεϊ για να βοηθήσουν στην... επιβολή του lockdown για την αντιμετώπιση της εξάπλωση της COVID-19, σύμφωνα με το BBC.

Η μετάλλαξη Δέλτα οδήγησε την αστυνομία να ζητήσει την συνδρομή του στρατού ο οποίος ξεκίνησε να εκπαιδεύεται για αστυνομικά καθήκοντα ενώ θα κξεκινήσουν τις μεικτές περιπολίες (ευτυχώς χωρίς όπλα) με την αστυνομία από την Δευτέρα και μέχρι τις 28 Αυγούστου.


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι η στρατιωτική συνδρομή θα βοηθήσει επειδή μια μικρή μειοψηφία των κατοίκων θεωρεί ότι «οι κανόνες δεν ισχύουν για αυτούς». Μόνο να μην δίνουν ιδέες..pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .