Ο πρόεδρος πυροσβεστών διαψεύδει την κυβέρνηση & επιβεβαιώνει το pronews: «Δεν υπήρξε προπηλακισμός πυροσβεστών»

 

Τα ΜΑΤ κλήθηκαν να εμποδίσουν εθελοντές και υδροφόρες να πάνε στη Βαρυμπόμπη για να σβήσουν τη φωτιά!

Ο πρόεδρος πυροσβεστών διαψεύδει την κυβέρνηση & επιβεβαιώνει το pronews: «Δεν υπήρξε προπηλακισμός πυροσβεστών»

Ο Πρόεδρος Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή διέψευσε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αλλά και την κυβέρνηση για τα περί «επίθεσης αγνώστων σε πυροσβέστες στην Βαρυμπόμπη» και ταυτόχρονα επιβεβαίωσε το pronews, το οποίο ήταν το πρώτο μέσο που έβγαλε τι πραγματικά συνέβη, πως δηλαδή τα ΜΑΤ κλήθηκαν να εμποδίσουν εθελοντές και υδροφόρες να πάνε στη Βαρυμπόμπη για να σβήσουν τη φωτιά! 

Το αποκαλυπτικό βίντεο του pronews που «γκρέμισε» το αφήγημα της κυβέρνησης

 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τους προπηλακισμούς πυροσβεστών, ο κ. Σταθόπουλος επεσήμανε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη σχετική καταγγελία.

«Είναι καταδικαστέα η επίθεση που δέχτηκε το συνεργείο σας, δεν το συζητάμε. Όσον αφορά στους προπηλακισμούς που αναφέρετε, εξετάσαμε το γεγονός, δεν επιβεβαιώθηκε από κανένα όχημα ότι έγινε αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και συνέχισε:

«Μπορεί να ήταν κάποια ομάδα άλλη, εθελοντική, μπορεί να ήταν ένα μικρό γεγονός που πήρε μεγάλες διαστάσεις»

Συμπληρωματικά, ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι ακόμη και να έγινε το γεγονός, πρόκειται για κάτι που είναι πολύ λογικό. «Όταν του άλλου του καίγεται το σπίτι είναι λογικό να πει και κάποιες κουβέντες παραπάνω» τόνισε. «Δεν κατακρίνουμε ούτε σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή αυτά τα πράγματα. Μέσα στο πλαίσιο είναι» σημείωσε στο τέλος.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε το πρωί να αναπαράγει την ψευδή είδηση περί «επίθεσης αγνώστων σε πυροσβέστες» και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλέσει.

Αυτό που τώρα θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση είναι για ποιο λόγο υιοθέτησε τόσο εμπρηστικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για την κοινωνική συνοχή, χωρίς να είναι επιβεβαιωμένοι.

Και καλό θα ήταν να πάρει γρήγορα θέση γιατί κάποιος κακοπροαίρετος, θα μπορούσε να πει πως υπάρχει απόπειρα δημιουργίας κλίματος  έντασης, διχασμού και αποσταθεροποίησης ενώ η χώρα φλέγεται.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politiki-prostasia/1008185_o-proedros-pyrosveston-diapseydei-tin-kyvernisi