Σάββατο, Αυγούστου 14

Τούρκος σχεδιαστής μόδας δωρίζει 20.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα και «τρολάρει» τον Ερντογάν

123_2

Ζει αυτοεξόριστος στην Κύπρο αφού αποτελεί «κόκκινο» πανί για την τουρκική κυβέρνηση

To moto του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν «Ισχυρή Τουρκία», την ώρα που δεκάδες πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται σε όλη τη χώρα, τρολάρει ο γνωστός αντικαθεστωτικός σχεδιαστής μόδας, ο οποίος θεωρείται ηγετική φυσιογνωμία στον χώρο της τουρκικής μόδας από τη δεκαετία του 1960, Μπαρμπαρός Σανσάλ, που ζει αυτοεξόριστος στην Κύπρο.

Μ’ ανάρτησή τους τα κοινωνικά δίκτυα, ο Σανσάλ, που αποτελεί «κόκκινο» πανί για τον Ερντογάν, ανακοινώνει δωρεά 20.000 ευρώ για την υποστήριξη των πυρόπληκτων στην Ελλάδα, ζητώντας από συμπατριώτες του να πράξουν το ίδιο. «Καθώς η Τουρκία είναι πολύ πλούσια και ισχυρή, λόγω των πυρκαγιών αποφάσισα να δωρίσω σε οργανώσεις της Ελλάδας 20.000 ευρώ. Βάλτε και εσείς το χέρι στην τσέπη σας» έγραψε συγκεκριμένα, με δεκάδες θετικά και αρνητικά σχόλια να ακολουθούν την ανάρτησή του.

Εξαιτίας της ακτιβιστικής του δράσης ο Μπαρμπαρός Σανσάλ έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν, που τον έχει καταχωρήσει στη λίστα των «ανεπιθύμητων». Ο Τούρκος σχεδιαστής υψηλής ραπτικής έχει εγκατασταθεί στην Κύπρο, όπου συνεχίζει να βάλλει κατά του Τούρκου προέδρου με παρεμβάσεις του στα κοινωνικά δίκτυα.

Barbaros_Sansal_in_Istanbul


Στις αρχές του 2017 ο Σανσάλ απελάθηκε από τα κατεχόμενα, όπου περνούσε την Πρωτοχρονιά, εξαιτίας ανάρτησης που είχε κάνει στα κοινωνικά δίκτυα και με την οποία ασκούσε κριτική στην τουρκική πολιτική. Τότε, εστάλη στην Κωνσταντινούπολη όπου δέχθηκε επίθεση από πλήθος κόσμου στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια φυλακίστηκε για τρεις μήνες στην Τουρκία.

Έζησε για 56 μέρες σε μια κόλαση. Βίωσε το «σκληρό Σίλιρε», ένα μπουντρούμι, όπου κρατούνται αρκετές χιλιάδες άνθρωποι αλλά δεν λύγισε ούτε στιγμή. Δεν έτρωγε, γιατί φοβόταν μήπως επιχειρούσαν να τον δηλητηριάσουν.

Χωρις_τιτλο_2


Ο Σανσάλ αγωνίζεται για ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και επανένωση της Κύπρου. Στις διασυνδέσεις του στο νησί, περιλαμβάνεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχολιάζοντας την σημερινή κατάσταση στην Τουρκία του Ερντογάν, ο ίδιος είχε γράψει παλαιότερα: «Δεν υπάρχει κράτος δικαίου, δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει πια ελευθερία στην Τουρκία».


Protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .