Γκραβιόλα και ακετογενίνες: Μειώνουν την καρκινική ανάπτυξη έως και 60%

Γκραβιόλα και ακετογενίνες: Μειώνουν την καρκινική ανάπτυξη έως και 60%
Image by Najib Zamri from Pixabay Γκραβιόλα και ακετογενίνες: Μειώνουν την καρκινική ανάπτυξη έως και 60%

Γκραβιόλα και ακετογενίνες: Μειώνουν την καρκινική ανάπτυξη έως και 60%

Οι ακετογενίνες είναι μια τεράστια οικογένεια ουσιών που έχουν φυτική προέλευση και περιέχονται σε μεγάλη ποσότητα στον καρπό της graviola. Το τροπικό αυτό φυτό που καλλιεργείται στο Μεξικό, Κούβα, Κολομβία, Περού, Βραζιλία και Νότια Αμερική, περιέχει πάνω από 30 διαφορετικές ακετογενίνες.

Ο κύριος μελετητής των ουσιών αυτών ήταν τη δεκαετία του ‘70 ο Dr. Jerry McLaughlin από το Πανεπιστήμιο Purdue της Ινδιανάπολις. Χρηματοδοτήθηκε από το National Cancer Institute των USA, προκειμένου να ανακαλύψει νέες χημικές ουσίες κατά του καρκίνου, φυτικής όμως προέλευσης.

Μετά από έλεγχο 3500 διαφορετικών ειδών κατέληξε στην ανακάλυψη των ακετογενινών.

Ουσίες με άγνωστο ως τότε μηχανισμό δράσης. Σταδιακά μελετήθηκαν από διάφορους επιστήμονες τόσο σε χημικό όσο και σε βιολογικό επίπεδο. Έγινε αντιληπτό πως έχουν έντονη αντικαρκινική δράση, αλλά και κυτταροτοξική όπως επίσης και αντιπαρασιτική.

Παρότι οι ακετογενίνες είναι γνωστές από το ‘70 ακόμη και σήμερα οι ερευνητές δε γνωρίζουν επακριβώς τον ακριβή μηχανισμό με τον οποίον δρουν.

Κυρίως μελετήθηκε η αντικαρκινική δράση των annosquamin B, bullatacin και annosquatin B. Εν έτη 2013 μια γρήγορη έρευνα στο Medline αναδεικνύει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες για τη δράση των ακετογενινών.

Από τα συμπεράσματα των μελετών αυτών, η δράση οφείλεται στην ικανότητα να σταματούν την παραγωγή ενέργειας και ATP στα μιτοχόνδρια, στην αύξηση των επιπέδων του ασβεστίου, στο μπλόκο φωσφορυλίωσης των EGFR/RAS/RAF/MEK/ERK1/2, παραγόντων που προωθούν την καρκινογένεση.

Πειράματα σε μορφές καρκίνου του ήπατος ή του παχέος εντέρου, έδειξαν μείωση της καρκινικής ανάπτυξης έως και 60%. Παρόμοια αποτελέσματα υπήρξαν και σε δοκιμές με κλώνους καρκινικών ανθρώπινων κυττάρων.

Βεβαίως παρότι η αντικαρκινική τους δράση πλέον είναι αδιαμφισβήτητη, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες χρήσης τους όπως ως αντιπαρασιτικά (Ελονοσία, Δάγγειος πυρετός, Λεϊσμανίαση κ.λ.π.).

Πρέπει όμως να αναφέρουμε πως έχουν επίσης και τοξική δράση ιδίως σε μεγάλες δόσεις βλάπτοντας το ήπαρ και τους νεφρούς όπως άλλωστε όλα τα κυτταροτοξικά φάρμακα. Αναφέρεται και νευρολογική διαταραχή τύπου Parkinson από αυξημένη χορήγηση αυτών.

Ασπίδα στον καρκίνο

Η σύγχρονη ιατρική εστιάζει πλέον στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία. Η φράση: «είμαστε ό,τι τρώμε» έχει μεγάλη δόση αλήθειας αφού μέσω των τροφών και του νερού μπορεί να βελτιωθεί ή αντίστροφα να διαταραχθεί η υγεία μας. Είναι πραγματικά αμέτρητοι οι χημικοί παράγοντες που προκαλούν ή προωθούν την καρκινογένεση.

10 δυνητικά καρκινογόνα προϊόντα “κρύβονται” σε κάθε σπίτι 

Από την άλλη μεριά όμως οι ερευνητές προσπαθούν με συμπληρώματα διατροφής, φυσικής προέλευσης, να δυναμώσουν την ασπίδα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Πρέπει να καταλάβουμε πως γίνεται μια μάχη ισορροπίας καθημερινά μεταξύ του ανοσοποιητικού μας συστήματος και των βλαβερών παραγόντων. Όσο είμαστε νέοι και δυνατοί, το ανοσοποιητικό κερδίζει και οι καρκίνοι σταματούν ή περιορίζονται σε λίγα μόνο κύτταρα χωρίς να αναπτύσσονται.

Αν η μάχη χαθεί τότε ο καρκίνος πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγκτα. Αυτή η γνώση μας οδήγησε σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού με φυσικές ουσίες που περιέχονται σε τροφές ή συμπληρώματα διατροφής.

Βασικές οδηγίες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού 

Οι φυλές της Νοτίου Αμερικής και της Αφρικής χρησιμοποιούσαν τη Γκραβιόλα για να θεραπεύουν τον καρκίνο, τους ρευματισμούς, τις παρασιτώσεις. Ο καρκίνος του προστάτη είναι σπανιότερος σε αυτές τις φυλές και μελετήθηκε η επίδραση της δίαιτας τους σε αυτό.

Αυτή η αρχαία γνώση φαίνεται να επαληθεύεται μέσω της σύγχρονης έρευνας. Αποτελεί λοιπόν η γκραβιόλα ένα πολύτιμο διαιτητικό συμπλήρωμα μολονότι η δράση της και η τοξικότητα της μπορεί να παραμένει αντικείμενο για περισσότερη μελέτη από τους επιστήμονες στο μέλλον.

Δημήτρης Τρανουδάκης,
Xειρούργος Md, Phd, Facs 

~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Εφόσον κάνετε την έρευνα σας, σας προτείνω το υψηλής ποιότητας, βιολογικό, καθαρό γκραβιόλα που σας διαθέτω ως συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα, ώστε να αποφύγουμε τα συντηρητικά των χυμών και τις πιθανές προσμίξεις και την κακή διατήρηση των χύμα σκονών.

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα και παραγγελίες, μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ  

Δείτε ακόμη: ΓΚΡΑΒΙΌΛΑ ή GRAVIOLA: Ο εξολοθρευτής του καρκίνου  

Γκραβιόλα, συμβάλλει σημαντικά κατά του διαβήτη, ενισχύει ανοσοποιητικό-εντερική λειτουργία 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.https://www.proionta-tis-fisis.com/graviola-kai-aketogenines-meionoun-tin-karkiniki-anaptyxi-eos-kai-60/