Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10

Η ΜΟΔ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

10 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΜΟΔ Α.Ε. για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 

Η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, συμπληρώνοντας 25 χρόνια λειτουργίας, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (11-19 Σεπτεμβρίου) στον ενιαίο χώρο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Περίπτερο 7 - Stand 10.

Στη διάρκεια της Έκθεσης η ΜΟΔ οργανώνει τρεις εκδηλώσεις στον ειδικό χώρο του Περιπτέρου 7, οι οποίες θα μεταδοθούν με live streaming από το επίσημο κανάλι της ΜΟΔ στο YouTube και μέσω Vimeo. 

Συγκεκριμένα, τις εκδηλώσεις θα ανοίξει ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τη Δευτέρα 13/9 και ώρα 16.00-17.00 με θέμα «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης του ΕΣΠΑ» και ομιλητές: 

 • Γεώργιος ΠΑΤΟΥΛΗΣ, Περιφερειάρχης Αττικής 
 • Ιωάννης ΦΙΡΜΠΑΣ, Γενικός Διευθυντής Εθνικής Αρχής Συντονισμού, 
 • Γεώργιος - Εμμανουήλ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Πρόεδρος ΜΟΔ A.E., 
 • Ιωάννης ΑΓΑΠΗΤΙΔΗΣ, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΜΟΔ A.E. και 
 • Κωνσταντίνος ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας ΜΟΔ Α.Ε. 

Την Τρίτη 14/9, ώρα 16.00-17.00 η εκδήλωση θα έχει θέμα: «Προγράμματα για την στήριξη της επιχειρηματικότητας – Πώς υλοποιούνται στην πράξη;» με ομιλητές: 

 • Γεώργιος ΖΕΡΒΟΣ, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής, 
 • Πλάτων ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ, Πρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ και 
 • Γεώργιος - Εμμανουήλ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Πρόεδρος ΜΟΔ A.E. 

Την Πέμπτη 16/9, ώρα 16.00 -17.00 η εκδήλωση θα έχει θέμα «Προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου για την αυτοδιοίκηση: το ΕΣΠΑ ως μοχλός ανάπτυξης»  με ομιλητές: 

 • Δημήτριος ΣΚΑΛΚΟΣ, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, 
 • Κωνσταντίνος ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, 
 • Κωνσταντίνος ΖΕΡΒΑΣ, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και 
 • Γεώργιος - Εμμανουήλ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Πρόεδρος ΜΟΔ A.E.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εκδηλώσεις στα παρακάτω links:

 

Στο κανάλι της ΜΟΔ στο YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UCLf3olvioQ11Jk8BktmdLKQ 

 

Στο Vimeo:

Για τη Δευτέρα, 13.09.2021:  https://vimeo.com/601088302

Για την Τρίτη, 14.09.20.2021: https://vimeo.com/601092391 

Για την Πέμπτη, 16.09.20.21: https://vimeo.com/601093049 

 

Σημείωση για τους συντάκτες:

Η ΜΟΔ ΑΕ είναι ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Στόχος της είναι η ενίσχυση της Δημόσιας Διοίκησης στην αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων παρέχοντας στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ εξειδικευμένο προσωπικό, εκπαίδευση, πρότυπα εργαλεία & οργανωτικά συστήματα, πληροφοριακά συστήματα και υλικοτεχνική υποδομή. 

Η ΜΟΔ στηρίζει επίσης  και φορείς που υλοποιούν έργα του ΕΣΠΑ (δικαιούχους). Ειδικά για τους Δήμους της χώρας έχει αναπτύξει, με έμφαση τις νησιωτικές, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, ένα ολοκληρωμένο ένα πλέγμα υποστηρικτικών υπηρεσιών που περιλαμβάνει επιτόπου ή εξ αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη για την ωρίμανση των έργων, εκπαίδευση, τεχνικά εργαλεία και οδηγούς καθώς και νομική υποστήριξη. Δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στους τομείς  διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, πόσιμου νερού, βιοποικιλότητας, ενεργειακών αναβαθμίσεων, κτιριακών και οδικών έργων, χωρικών αναπλάσεων και  δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Από το 2020 η ΜΟΔ διαθέτει και Τεχνική Υπηρεσία. Αδύναμοι δικαιούχοι, κυρίως ΟΤΑ, μπορούν να απευθύνονται στη ΜΟΔ για την ανάθεση, επίβλεψη και παραλαβή τεχνικών μελετών καθώς και τη δημοπράτηση, επίβλεψη και παραλαβή τεχνικών έργων.

Η ΜΟΔ συγχρηματοδοτείται κατά 90% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .