Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17

8 βότανα που δρουν κατά της μελαγχολίας

8 βότανα που δρουν κατά της μελαγχολίας
φώτο 8 βότανα που δρουν κατά της μελαγχολίας

8 βότανα που δρουν κατά της μελαγχολίας

Πολλοί είναι εκείνοι που καταφεύγουν στον βελονισμό, στην ομοιοπαθητική και την αρωματοθεραπεία, ενώ ιδιαίτερα αποτελεσματικά θεωρούνται τα βότανα.

Πολλά από αυτά έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν τη μελαγχολία, να τονώσουν το άτομο και να επιφέρουν ισορροπημένη διάθεση στον παθόντα. Το «Εθνος – Υγεία» σας παρουσιάζει ορισμένα από τα σημαντικότερα φυτά που συστήνονται από τους βοτανολόγους για την καταπολέμηση της

κατάθλιψης. Η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται πάντα ύστερα από συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Βαλσαμόχορτο 

Θεωρείται φάρμακο για την κατάθλιψη -ειδικά της εμμηνόπαυσης- και τις νευραλγίες. Παράλληλα, είναι ένα καταπραϋντικό φυτό που τονώνει τον οργανισμό. Ισως οι ιδιότητές του κατά των ψυχικών νόσων είναι εκείνες που ενίσχυσαν την πεποίθηση που επικρατούσε κατά τον Μεσαίωνα ότι το βάλσαμο διώχνει τους «δαίμονες». Συνήθως χρησιμοποιείται το αφέψημα των ανθέων του, το οποίο παρασκευάζεται με 15-30 γραμμάρια ανθέων σε ένα λίτρο νερό ή το αφέψημα που προκύπτει από 3 κουταλιές ανθέων και βλαστών βρασμένες σε μισό λίτρο νερό.
Δείτε και Βαλσαμόχορτο: Το Βάλσαμο της Ψυχής και των Πληγών
Βαλσαμόχορτο και βαλσαμόλαδο το Θαυματουργό!

Ginkgo Biloba – Τζίνγκο Μπιλόμπα  

Είναι ένα θαυματουργό βότανο το οποίο ενισχύει τον οργανισμό και μεταξύ άλλων βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Το γκίγκο χρησιμοποιείται ευρέως από τους Κινέζους θεραπευτές και κυκλοφορεί στο εμπόριο σε πολλές μορφές. Δισκία, κάψουλες, βάμμα είναι μερικές από αυτές, όμως η χρήση τους απαιτεί προσοχή όταν συνδυάζεται με άλλα φάρμακα. Οι βοτανοθεραπευτές συνιστούν κατά της κατάθλιψης τη λήψη εκχυλίσματος γκίγκο πριν από το φαγητό.
Δείτε και Ginkgo Biloba (Τζίνγκο Μπιλόμπα) – Το βότανο της μνήμης!
Ginkgo Biloba: Εμπροσθοφυλακή κατά της γήρανσης, ειδικά του εγκεφάλου

Τζίνσενγκ 

Καταπολεμά το σωματικό και νοητικό στρες και χορηγείται σε περιπτώσεις γενικής αδυναμίας που προέρχεται από κατάθλιψη. Εχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τον οργανισμό από την ένταση, ενώ επισημαίνεται ότι οι ιαματικές του ιδιότητες συναντώνται μόνο στο αυτοφυές τζίνσενγκ και όχι σε αυτό που καλλιεργείται. Χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό φάρμακο για περισσότερα από 5.000 χρόνια και ευρέως το υιοθέτησε η παραδοσιακή ιατρική της Αμερικής. Στα συστατικά του περιλαμβάνεται και βιταμίνη D.
Δείτε και Τζίνσενγκ – Πανάκεια (Ginseng – Panax) η ρίζα της ζωής!

Ερυθραία 

Ο διάσημος Γερμανός βοτανολόγος Kneipp συνιστούσε την ερυθραία κατά της μελαγχολίας. Οι αντικαταθλιπτικές ιδιότητές της αναγνωρίζονται και σήμερα από τους πρακτικούς γιατρούς οι οποίοι χορηγούν συνήθως έγχυμα από φύλλα και ανθισμένες κορυφές ερυθραίας. Πρόκειται για ένα φυτό που ευδοκιμεί στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας και που απαντάται συχνότερα σε αμμώδη εδάφη.
Δείτε και Ερυθραία – Κενταύριο, ιδιότητες και κένταυρος Χείρων!

Μελισσόχορτο 

Ο Αραβας γιατρός Αβικέννας έλεγε ότι το μελισσόχορτο «κάνει την καρδιά ευτυχισμένη». Οι σύγχρονοι βοτανοθεραπευτές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα βότανο το οποίο έχει μεταξύ άλλων και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως, αν προσθέσουμε τσάι μελισσόχορτου στο μπάνιο μας, θα επιτύχουμε χαλάρωση των νεύρων. Οταν συνδυάζεται με βαλεριάνα και ζυθοβότανο καταπολεμά την ελαφρά αϋπνία.
Δείτε και Το υπέροχο Μελισσόχορτο!
Μελισσόχορτο: Ένα ταπεινό βότανο με πλούσιες ιδιότητες

Τριγωνέλλα 

Είναι τονωτική στις περιπτώσεις φυσικών αλλά και ψυχικών ασθενειών. Η κατανάλωσή της προκαλεί πάχυνση και ενισχύει τον αδύναμο οργανισμό, ενώ ειδικά σκευάσματα που προτείνουν οι βοτανοθεραπευτές μπορούν να προκαλέσουν ευφορία στον οργανισμό. Η τριγωνέλλα καλλιεργείται στη Μικρά Ασία, τη Μέση Ανατολή και στις μεσογειακές χώρες και είναι πολύ διαδεδομένη και αυτοφυής στην Ελλάδα. Μάλιστα ονομάζεται και «ελληνικό χορτάρι» καθώς μοιάζει με τριφύλλι. Με μεγάλη επιτυχία καλλιεργείται σήμερα στην Εύβοια.
Δείτε και Τριγωνέλλα – Fenugreek: Η Ελληνική χλόη – γραικόχορτος

Φασκόμηλο 

Μετριάζει τον ερεθισμό του νευρικού συστήματος, ασκεί σημαντική επιρροή στον εγκέφαλο κατευνάζοντάς τον και είναι ευεργετικό σε περιπτώσεις νευρικών διαταραχών, καταθλιπτικών καταστάσεων και ατονίας της μνήμης. Κατά της νευρασθένειας συστήνεται το έγχυμα του φυτού, το οποίο παρασκευάζεται σύμφωνα με τους ειδικούς από 12 γραμμάρια βοτάνου βρασμένα σε 250 ml νερού. Απαιτείται προσοχή κατά τη χρήση του, καθώς μεγάλες ποσότητες φασκόμηλου μπορεί να προκαλέσουν τοξικά φαινόμενα.
Δείτε και Φασκόμηλο το βότανο της αθανασίας!
Φασκόμηλο: Βότανο με ισχυρές αντισηπτικές, αποχρεμπτικές, καρδιοτονωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Πεύκο 

Το πεύκο είναι ένα από τα φυτά που μπορούν να ενισχύσουν όσους πάσχουν από κατάθλιψη και μελαγχολία. Λίγα βρασμένα φύλλα πεύκου μαζί με αρσενικά άνθη ριγμένα στο νερό του λουτρού μας ξεκουράζουν, ηρεμούν τα νεύρα και ανακουφίζουν τους καταθλιπτικούς. Στη μυθολογία το πεύκο ήταν το αγαπημένο φυτό της Ρέας, της μητέρας των θεών, γιατί συμβόλιζε τον σύνδεσμο των δύο γονιών της, του Ουρανού και της Γης.
Δείτε και Πεύκο: Θεραπευτικές ιδιότητες, οφέλη και χρήσεις

Πηγή: www.ethnos.gr

«Τροφή»: Τα τζίνγκο μπιλόμπα, τζίνσενγκ και πεύκο, τα διαθέτω ω συμπληρώματα διατροφής, ενώ τα ίδια και όλα τα υπόλοιπα (π.χ βαλσαμόχορτο, μελισσόχορτο, κ.λπ) ως ισχυρά βάμματα (σε διπλής απόσταξης εξαιρετικό αλκοόλ-τσίπουρο και όχι σε αιθυλική αλκοόλη -ουσία επικίνδυνη για τα εγκεφαλικά κύτταρα- με μέγιστη συγκέντρωση θεραπευτικών ουσιών), για ενισχυμένη δραστικότητα και ως εκ τούτου αποτελεσματικότητα.

Όσοι ενδιαφέρεστε για κάποιο/α από αυτά και οδηγίες χρήσης, δοσολογίες, κ.λπ., επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

 https://www.proionta-tis-fisis.com/8-votana-pou-droun-kata-tis-melagholias/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .