Ωχ...ωχ ωχ ωχ....ο χωχωχοοοοο...σούρχεται Blackrock.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :
Και εκεί που λέγαμε κάτι για χάος και γκαντεμόσαυρους, τσουπ σκάει από εκεί που δεν το περιμένεις το επόμενο "πέταγμα της πεταλούδας στον Αμαζόνιο" . Τέτοιο που είναι δυνατό να προκαλέσει τον επόμενο κύκλο καταρρεύσεων επιπέδου Leman Brothers. Τουλαστιχον.
 
Στην Κίνα είναι τώρα στραμμένη η προσοχή των μεγάλων ξένων τραπεζών και επενδυτών, καθώς είναι σε εξέλιξη το «δράμα» της Evergrande, του κινέζικου γίγαντα ακινήτων, που έχει χωθεί και σε άλλους τομείς, μέχρι και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το φάσμα της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας.
 
Οι μετοχές της Evergrande, της εταιρίας που ανήκει στον τρίτο πλουσιότερο Κινεζο, έχουν υποχωρήσει υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την έκταση των οικονομικών της προβλημάτων, σε επίπεδα κάτω από τα όρια ασφαλείας.
Η εταιρεία δήλωσε ότι δυσκολεύεται να πουλήσει ακίνητα που διαθέτει τόσο γρήγορα , ώστε να εξυπηρετήσει τα τεράστια χρέη της ύψους 305 δισ. δολαρίων, περίπου όσο το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας.
 
Μαζί με την Evergrande κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση τουλάχιστον μια μεγάλη διεθνής δυτική Τράπεζα (Blackrock), που είναι υπερεκτεθειμενη στον δανεισμό στον κινεζικό γίγαντα, με άγνωστο να προβλεφθούν και ποιές άλλες καταρρεύσεις από το πιθανό ντόμινο-τσουναμι. Τα τοξικά τραπεζικά παραπροϊόντα που βρίσκονται σε διακινδύνευση πρέπει να υπερβαίνουν το 10πλασιο του χρέους της εταιρείας. Τουλαστιχον και αυτά.
 
Ήδη όλοι κοιτάνε κατά εκεί όσο εδώ συνεχίζουμε να κοιτάμε την Γιαδρικιάογλου που κοιτάζει την Πετροβασιλη που βλέπει κάποιον να συναντάει έναν καμπόυ Νταλτον του κάμπου κλπ κλπ.
 
Προσδεθείτε και μην καπνίζετε
Ευχαριστώ
  
Ωχ...ωχ ωχ ωχ....ο χωχωχοοοοο...σούρχεται Blackrock....είχα ποιάσει στο στοματάκι μου τις προάλλες τον Μαύρο Βράχο..χαχαχα ..είμαι μεγάλος "χρυσόστομος". Όταν θα τελειώσω μαζί τους..θα είναι όντως ένας μαυροχαρχαλιασμένος κατεστραμμένος βράχος.

Υ.Γ Περιμένω τώρα τον Σταικούγα (και γαμώ τους "οικονομολόγους") να κάνει καμία δήλωση του τύπου ότι η ελληνική οικονομία δεν κινδυνεύει επειδή έχει θωρακιστεί με ένα μαξιλάρι 37δισ. Κάποιου Τσιπρα, δεν τον ξέρετε...Το οποίο μαξιλάρι ήδη εξαϋλώθηκε λόγω των νέων 40δισ χρεών την τελευταία διετία...


https://zeys-elaynon.blogspot.com/2021/09/blackrock.html?showComment=1631657944626#c128204766737442139
ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ