Σοκάρουν οι εικόνες μέσα από τις μονάδες COVID: Μπρούμυτα ασθενείς για να αναπνέουν καλύτερα

Σύψας: Αν κάποιος μπει σε ΜΕΘ οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι κάτω από 50%

Σοκάρουν οι εικόνες μέσα από τις μονάδες COVID: Μπρούμυτα ασθενείς για να αναπνέουν καλύτερα

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ από τη μονάδα COVID του νοσοκομείου Λαϊκό, εκεί που ασθενείς χρήζουν υποστήριξης οξυγόνου προκειμένου να παλέψουν και να ξεπεράσουν τον κορονοϊό.

Ένας ασθενής πρέπει να είναι μπρούμυτα καθώς αιματώνεται έτσι καλύτερα το αναπνευστικό του σύστημα όπως εξηγεί ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Νίκος Σύψας. «Δεν αντέχεται αυτό αλλά ο ασθενής πρέπει να επιβιώσει», σημειώνει.

Όπως αναφέρει ένας ασθενής που μπαίνει σε ΜΕΘ έχει ανάγκη υψηλής παροχής οξυγόνου, ενώ το μηχάνημα αυτό θέλει συνεχώς ρύθμιση.

«Είναι οδυνηρό να πνίγεται ο ασθενής. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο είναι να πεθαίνει από ασφυξία, είναι ο πιο οδυνηρός θάνατος, η πιο οδυνηρή κατάσταση να μην μπορείς να πάρεις αέρα», υπογραμμίζει.

Τονίζει πως εάν κάποιος μπει σε ΜΕΘ οι πιθανότητες να επιβιώσει δεν είναι πολλές, είναι κάτω από 50%. «Είναι σκληρή μάχη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημειώνει πως το νοσηλευτικό προσωπικό είναι το στήριγμα της κλινικής και πως υπήρχαν κάποιες στιγμές που ήταν ανυπόφορες. «Στο 2ο και το 3ο κύμα εξαντληθήκαμε αλλά τα καταφέραμε» επισήμανε.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ η κάμερα του ΣΚΑΙ μπήκε σε συγκεκριμένους χώρους για τους οποίους υπήρχε άδεια, ενώ προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.

https://www.newsbeast.gr/health/arthro/7808797/sokaroun-oi-eikones-mesa-apo-tis-monades-covid-broumyta-astheneis-gia-na-anapneoun-kalytera