Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16

Ποιές τροφές συμβάλλουν στην απομάκρυνση τοξινών από το αίμα

Ποιές τροφές συμβάλλουν στην απομάκρυνση τοξινών από το αίμα
Image by Narupon Promvichai from Pixabay Ποιές τροφές συμβάλλουν στην απομάκρυνση τοξινών από το αίμα

Ποιές τροφές συμβάλλουν στην απομάκρυνση τοξινών από το αίμα

Οι τοξίνες στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας

Το αίμα αποτελεί το 7% του βάρους του ανθρώπινου σώματος και ανάμεσα στις άλλες λειτουργίες που επιτελεί, μεταφέρει θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες, ορμόνες, θερμότητα και οξυγόνο στους ιστούς και απομακρύνει άχρηστες ουσίες που παράγονται κατά τον μεταβολισμό.


Αίμα και Αιμοφόρα αγγεία: Εξασφαλίζουν πως όλα τα ζωτικά όργανα παίρνουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά 

Είναι λοιπόν σημαντικό να είναι όσο το δυνατόν καθαρότερο. Οι τοξίνες στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα, τα νεφρά και το συκώτι, αλλά και διαταραχές αίματος.

Μία διατροφή αποτοξίνωσης, πρέπει να περιλαμβάνει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην εξάλειψη των τοξινών από τον οργανισμό.

Τι είναι οι τοξίνες και γιατί οφείλουμε να τις αποβάλλουμε; 

Τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες από το αίμα: Δείτε κάποιες από αυτές

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά 

Αποτελούν καλή πηγή σιδήρου, αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Βάλτε στη διατροφή σας σπανάκι, κέιλ, μαρούλι. Είναι καλύτερο να τα καταναλώνετε φρέσκα σε σαλάτα. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αυξάνουν τα ένζυμα, τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση του αίματος και μειώνουν την πιθανότητα μόλυνσης.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Πολύτιμα για τον οργανισμό μας 

Νερό με λεμόνι ή / και αγγούρι 

Το νερό είναι γενικά πολύ σημαντικό για τον καθαρισμό του αίματος και πρέπει να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα καθημερινά. Η προσθήκη λεμονιού ή αγγουριών κάνει το νερό πιο υγιεινό και πιο γευστικό.

Τόσο το λεμόνι όσο και το αγγούρι βοηθούν επίσης στην πέψη, η οποία αποτελεί το «κλειδί» σε όλες τις δίαιτες αποτοξίνωσης. Απλά προσθέστε λίγα κομμάτια λεμονιού και αγγουριού στο νερό σας ή πίνετε κάθε πρωί χλιαρό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού.

Γιατί Πρέπει να Πίνουμε το Πρωί Ζεστό Νερό με Λεμόνι! 

Αβοκάντο 

Είναι πολύ πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την πέψη και καταπολεμούν τη φλεγμονή. Είναι προτιμότερο να το τρώτε ωμό και όχι μαγειρεμένο, καθώς η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει τα ωμέγα-3 αλλά και τη γεύση του.

Ω 3 λιπαρά οξέα~16 οφέλη υγείας βάσει επιστημονικών ερευνών 

Σταυρανθή λαχανικά 

Ο μακρύς κατάλογος με τα οφέλη που έχουν τα σταυρανθή λαχανικά για την υγεία, περιλαμβάνει και την αποτοξίνωση του αίματος. Μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών και λάχανο, έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών και συμβάλλουν στην πρόληψη πολλών ασθενειών, όπως του καρκίνου.

Σταυρανθή λαχανικά: Ισχυρή προστασία από ραδιενεργές ακτινοβολίες και καρκίνο 

Φρέσκα φρούτα

Προσπαθείτε να καταναλώνετε τουλάχιστον τρεις μερίδες φρέσκων φρούτων καθημερινά. Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και πηκτίνη. Είναι προτιμότερο να τρώτε φρούτα εποχής. Θα σας βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του αίματος, ενώ λόγω της περιεκτικότητάς τους σε νερό, ενυδατώνουν τον οργανισμό.

Οδηγός: Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους 

Πηγή: onmed.gr – www.giatros-in.gr 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Ένας ακόμη ισχυρός και ιδανικός αποτοξινωτής αίματος και συκωτιού είναι το γαϊδουράγκαθο: Καθαρίστε το αίμα και προστατέψτε το συκώτι σας με γαϊδουράγκαθο

Αξίζει, λοιπόν, έστω και για κάποιους μήνες τον χρόνο να το λαμβάνουμε συστηματικά και μάλιστα ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΨΟΥΛΑΣ προκειμένου να ελέγχουμε τα mg των δραστικών του ουσιών.

Σας διαθέτω εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ώστε να εξασφαλίσετε όλες τις παραπάνω δράσεις του στο έπακρο. 

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Υγιές αίμα σημαίνει και καλή υγιεία: Η υγεία είναι στο αίμα μας, το “υγρό της ζωής”

Δείτε ακόμη: Αίμα: Ίσως το πολυτιμότερο στοιχείο μετά την καρδιά

Υποξαιμία~Σημάδια πως δεν έχετε αρκετό Οξυγόνο στο Αίμα και αντιμετώπιση

Βότανα που προστατεύουν και αναζωογονούν αίμα και κυκλοφορικό 

Ποιες βιταμίνες διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος

Σημαντικότατο Θρέψτε το αίμα: Βελτιώνοντας το, βελτιώνεται και η υγεία


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .