Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27

«Κατανοώντας την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή»

βιβλιο

Το νέο βιβλίο των ψυχολόγων Θοδωρή Χαλιμούρδα και Βιβής Σωτηροπούλου από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο

«Κατανοώντας την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή» είναι ο τίτλος του βιβλίου των ψυχολόγων Θοδωρή Χαλιμούρδα και Βιβής Σωτηροπούλου, μελών της επιστημονικής ομάδας της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις σε Γ΄ βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση.

Μια πολύ συχνή αιτία του άγχους, της δυσφορίας και της συνακόλουθης δυσλειτουργίας αποτελεί η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή. Οι ιδεοληπτικές σκέψεις, το άγχος που τις συνοδεύει και οι

τελετουργικές πράξεις που ακολουθούν μπορεί να είναι γνώριμα στους περισσότερους από εμάς, ωστόσο αυτά από μόνα τους δεν αρκούν για να τα θεωρήσουμε παθολογικά.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί έναν ευσύνοπτο και λιτό οδηγό της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής, ο οποίος θα αποτελέσει εργαλείο κατανόησης τόσο από την πλευρά των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες, όσο και από το περιβάλλον που συχνά τους αντιμετωπίζει με αμηχανία και αβεβαιότητα. Επειδή εξάλλου αφορμάται από την κλινική εμπειρία των συγγραφέων, θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο και για τους επαγγελματίες υγείας που συναντούν στην καθημερινή πράξη τους ασθενείς με ιδεοψυχαναγκαστική συμπτωματολογία.

Ο Θοδωρής Χαλιμούρδας είναι ψυχολόγος MSc, PhD, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται σε θέση μέλους Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού και ως επόπτης νέων θεραπευτών στη Μονάδα Θεραπειών Συμπεριφοράς και Σεξουαλικών Διαταραχών της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Η Βιβή Σωτηροπούλου είναι ψυχολόγος, διδάκτωρ ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και επιστημονική συνεργάτης της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

 Πληροφορίες και κεντρική διάθεση του βιβλίου: ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, Αδριανείου 3 & Κατεχάκη, 115 25 Αθήνα (Ν. Ψυχικό), Τηλ.: 210 – 67 14 371, 67 14 340.

 

https://kourdistoportocali.com/ipeople/health/katanoontas-tin-ideopsychanagkastiki-diatarachi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .