Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10

ΚΕΔΕ: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Αιρετοί στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
 
Δεδομένης της κατάθεσης πλέον στη Βουλή του Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς  , οι Αιρετοί αναμένεται να επικαιροποιήσουν (βάσει του κατατεθέντος κειμένου) τις παρατηρήσεις που είχαν αποφασίσει στην 19η Μαΐου (τότε επί του κειμένου της διαβούλευσης).
Υπενθυμίζεται ότι στην Απόφαση του Μαΐου η ΚΕΔΕ είχε ασκήσει σκληρή κριτική, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για Ν/Σ που έχει επαχθή άρθρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και πως «περιέχει διατάξεις που επιβαρύνουν οικονομικά αλλά και νομικά τους Δήμους, ενώ δεν διασφαλίζει τη χρηματοδότησή τους».
 
Περαιτέρω, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνεται Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ, του ΙΤΑ, του Πανεπιστημίου Πειραιά και του “διαΝΕΟσις”, για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο “Οδικός Χάρτης για μια δομική διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα”.
Επιπλέον, ακόμα ένα Μνημόνιο  Συνεργασίας, μεταξύ της ΚΕΔΕ και του ΕΛΙΑΜΕΠ.
 
Στη συνεδρίαση περιλαμβάνεται και:
- η συζήτηση και λήψη Απόφασης «για να εγκριθούν όλοι οι επιλαχόντες αγρότες των σχεδίων βελτίωσης της Προκήρυξης 2018»,
- η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΚΕΔΕ ως προς την επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για το 2022,
- ο ορισμός εκπροσώπου της ΚΕΔΕ στην τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ «Εταιρεία Ασφαλιστικών - Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αυτοδιοίκησης» (δ.τ. ΕΑΣΥ ΑΑΕ-ΟΤΑ), την 14η Σεπτεμβρίου,
- η χορήγηση αιγίδας στο 6ο ετήσιο διήμερο Συνέδριο «Sm@rt Cities – Digit@al Citizens»,
- η χορήγηση αιγίδας στο 1ο Συνέδριο του Δικτύου CIVINET Greece-Cyprus.
 
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στις 19.00.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .