Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24

Η Μόνικα Μπελούτσι στην Αθήνα: Ποιους συνάντησε, τι έφαγε, πού θα πάει τις επόμενες ημέρες - Φωτογραφίες

monica-main1 

Το μεγάλο άγχος της για το εμβληματικό Ηρώδειο, το επίσημο δείπνο στο κέντρο της Αθήνας μετά την χθεσινή, εξαιρετικά επιτυχημένη πρεμιέρα της και η «μεταφυσική» συνάντηση με την διεθνούς φήμης εικαστικό Μαρίνα Αμπράμοβιτς, που επίσης ανεβάζει στην Αθήνα μια παράσταση για την Μαρία Κάλλας

Μπορεί να είναι μια από τις πλέον περιζήτητες και ακριβοπληρωμένες σταρ του πλανήτη παρόλα αυτά η Μόνικα Μπελούτσι αντιμετώπισε με τεράστιο σεβασμό αλλά και μεγάλο άγχος την παρθενική ζωντανή της εμφάνιση στο Ηρώδειο, με μια παράσταση αφιερωμένη στην κορυφαία ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας. Γι’ αυτό και τόσο η χαρά όσο και ανακούφισή της ήταν πολύ μεγάλες όταν επέστρεψε στο καμαρίνι της αμέσως μετά το φινάλε της χθεσινής, εναρκτήριας παράστασης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr
η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός είχε αρχικά αντιμετωπίσει με μεγάλο σκεπτικισμό την πρόταση να παρουσιάσει στο εμβληματικό αλλά και μεγάλης χωρητικότητας Ρωμαϊκό Ωδείο, την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις», σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ, η οποία ήταν επί της ουσίας φτιαγμένη για μικρούς χώρους. «Μα πώς είναι δυνατόν να παρουσιαστεί μια παράσταση τέτοιας οικειότητας σε έναν τόσο μεγάλο και ιστορικό χώρο;» ήταν η αρχική της απάντηση προς τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο του πολιτιστικού οργανισμού «Λυκόφως» που ανέλαβε την διοργάνωση και την παραγωγή του τολμηρού όσο και εντυπωσιακού αυτού εγχειρήματος.

Bellucci_-_Lykiardopoulos
Η Μόνικα Μπελούτσι με τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο στα παρασκήνια του Ηρωδείου

Παρόλα αυτά η επιθυμία της ίδιας της Μπελούτσι να τιμήσει την Μαρία Κάλλας στον τόπο καταγωγής της, ενώπιον του ελληνικού κοινού, σε συνδυασμό με την ευρηματικότητα των παραγωγών έκανε πραγματικότητα κάτι που, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, έμοιαζε ανέφικτο. Το «κλειδί» για την πραγματοποίηση της παράστασης αυτής στο Ηρώδειο ήταν η παρουσία ορχήστρας, της Καμεράτας Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, η οποία στήνει μια μουσική γέφυρα ανάμεσα στις αφηγήσεις της Μόνικας Μπελούτσι, συνδυάζοντας αρμονικά τις εκτελέσεις της με μαγνητοσκοπημένες ερμηνείες της ίδιας της Κάλλας! Θα πρέπει, μάλιστα να υπογραμμιστεί πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα απ΄ όλους τους σταθμούς της περιοδείας της παράστασης, που παρουσιάζεται με την διευρυμένη αλλά και αρκετά απαιτητική αυτή μορφή.

Bellucci_0_Lazopoulos
Η Μόνικα Μπελούτσι με τον Λάκη Λαζόπουλο

Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που η Μόνικα Μπελούτσι επέλεξε να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες, μέχρι χθες, εξόδους στην Αθήνα, προκειμένου να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στις πρόβες αλλά και να ξεκουραστεί για να μπορέσει να ανταπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για μια ηθοποιό με μεγάλη θεατρική θητεία οπότε η αγωνία της ήταν απολύτως δικαιολογημένη.

Όπως μάθαμε μετά την άφιξή της στην Αθήνα, την Κυριακή και την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που έδωσε την ίδια μέρα, πραγματοποίησε τρεις συνολικά πρόβες, δύο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και μία γενική το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ηρώδειο.Όλες αυτές τις ημέρες προτιμούσε να τρώει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όπου φιλοξενείται, κάποιες φορές μάλιστα στο δωμάτιό της, μαζί με την στενή φίλη και συνεργάτιδα που την συνοδεύει. Όπως μαθαίνουμε δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ούτε ιδιοτροπίες, ανάλογες με αυτές που συναντάμε συχνά σε σταρ τέτοιου βεληνεκούς. Το μόνο που έχει ζητήσει είναι να υπάρχει τσάι και πολλά αποξηραμένα φρούτα καθώς είναι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής.

Bellucci_-_Fragoulis
Η Μόνικα Μπελούτσι με τον Μάριο Φραγκούλη



Δεν κρύβει, παρόλα αυτά, την αδυναμία της στην ελληνική κουζίνα και τις φρέσκες πρώτες ύλες της στις οποίες δεν μπορεί αλλά ούτε και θέλει να αντισταθεί. Στο πρώτο ανεπίσημο δείπνο που είχε την ημέρα της άφιξής της, στο ξενοδοχείο, προτίμησε την ελληνική σαλάτα και το φρέσκο ψάρι ενώ χθες βράδυ, μετά την παράσταση, έφαγε ελαφρά δείχνοντας προτίμηση στη σαλάτα κινόα, τα ζυμαρικά αλλά και στο σοκολατένιο επιδόρπιο που είχε ετοιμάσει για εκείνη το προσωπικό του «Athénée» υπό την επίβλεψη του ιδιοκτήτη του Χρύσανθο Πανά. 

Δεν κρύβει, παρόλα αυτά, την αδυναμία της στην ελληνική κουζίνα και τις φρέσκες πρώτες ύλες της στις οποίες δεν μπορεί αλλά ούτε και θέλει να αντισταθεί. Στο πρώτο ανεπίσημο δείπνο που είχε την ημέρα της άφιξής της, στο ξενοδοχείο, προτίμησε την ελληνική σαλάτα και το φρέσκο ψάρι ενώ χθες βράδυ, μετά την παράσταση, έφαγε ελαφρά δείχνοντας προτίμηση στη σαλάτα κινόα, τα ζυμαρικά αλλά και στο σοκολατένιο επιδόρπιο που είχε ετοιμάσει για εκείνη το προσωπικό του «Athénée» υπό την επίβλεψη του ιδιοκτήτη του Χρύσανθο Πανά.  

Beluci_-_Visi
Η Μόνικα Μπελούτσι με την Άννα Βίσση στο χθεσινό δείπνο


Οι επώνυμοι βρέθηκαν στο επίσημο δείπνο

Και αυτό το δείπνο, παρότι επίσημο, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο κλειστό κύκλο παρουσία 30 περίπου ατόμων ανάμεσα στους οποίους η Άννα Βίσση, ο Λάκης Λαζόπουλος, η ηθοποιός Μαρία Καβογιάννη, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης, ο Δημήτρης Αργυρόπουλος κ.α. Η ίδια, απλή και ακαταμάχητη γοητευτική όπως πάντα, συνομίλησε ευγενικά με όλους τους παρευρισκόμενους κυρίως σχετικά με την παράσταση αλλά και την ιδιαίτερη αγάπη της για την Ελλάδα την οποία επιθυμεί να επισκέπτεται όλο και πιο συχνά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτό που της έκανε πάντως ιδιαίτερα θετική εντύπωση από την πρώτη κιόλας μέρα της άφιξής της στην Αθήνα, ήταν ΄ττο γεγονός ότι κανείς, ούτε καν οι δημοσιογράφοι με τις ερωτήσεις τους, δεν την έφεραν σε δύσκολη θέση, ούτε την πλησίασε με τρόπο που να την φέρει σε αμηχανία, σκηνές που έχει βιώσει αρκετές φορές στα επαγγελματικά ταξίδια της.

Bellucci__Marina_Abramovich
Η Μόνικα Μπελούτσι με την Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο Ηρώδειο

 Η συνάντηση με την Μαρίνα Αμπράμοβιτς και η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπλης

Νωρίτερα, παρά την ένταση από την παράσταση αλλά και την κούρασή της, υποδέχτηκε με ευγένεια και χαμόγελο, όλους όσους πήγαν να την συγχαρούν. Ανάμεσά τους η διεθνούς φήμης εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς η οποία, κατά ευτυχή σύμπτωση, βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή μία παράσταση που θα παρουσιάσει στην Εθνική Λυρική Σκηνή τις επόμενες ημέρες, με κεντρικό θέμα επίσης την Μαρία Κάλλας! Το γεγονός λοιπόν ότι δύο από τις πλέον καταξιωμένες και δημοφιλείς διεθνώς, στο είδος της η καθεμιά, γυναίκες της τέχνης συναντήθηκαν στην Ελλάδα με αφορμή τη μοναδική Μαρία Κάλλας, έμοιαζε σχεδόν μεταφυσικό και ήταν αναμφισβήτητα συγκινητικό.

Η Μόνικα Μπελούτσι θα δώσει δύο ακόμη παραστάσεις στο Ηρώδειο, απόψε και αύριο, ενώ αναμένεται να φύγει από την Αθήνα την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, να επισκεφθεί, πριν αναχωρήσει, το Μουσείο της Ακρόπολης προκειμένου να θαυμάσει από κοντά τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ελλάδας, της χώρας που όπως έχει επανειλημμένα εξομολογηθεί, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της,

 

 https://www.protothema.gr/culture/article/1163734/i-monika-beloutsi-stin-athina-poious-sunadise-ti-efage-pou-tha-paei-tis-epomenes-imeres-fotografies/

Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .