Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ερχεται ταραγμένος χειμώνας

INTIME NEWS

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πληρώνει αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό πολιτικό κόστος για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Η προσπάθεια να διαχειριστεί το κόστος αυτό μέσω του ανασχηματισμού κατέληξε σε πραγματική πανωλεθρία.

Παράλληλα η δυσαρέσκεια εις βάρος της κυβέρνησης συσσωρεύεται. Το εργασιακό που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από το καλοκαίρι προκάλεσε αντιδράσεις που τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου δεν είχαν υπολογίσει.

Και πολλαπλάσιες ήταν οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων από τα πανεπιστήμια, την ώρα που σχολές ακόμα και υψηλής ζήτησης έμειναν χωρίς εισακτέους.

Την ίδια ώρα οι προβλέψεις για το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι χειρότερες από κάθε άλλη φορά. Και η κυβέρνηση έχει αφήσει το ΕΣΥ χωρίς στήριξη και προσωπικό και τώρα το αποδιαρθρώνει με ταχύτατους ρυθμούς, με εργαλείο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Με τον σχεδιασμό που υπάρχει και παρ’ όλο που το υγειονομικό προσωπικό είναι εμβολιασμένο σε πολύ υψηλά ποσοστά, τμήματα και υπηρεσίες νοσοκομείων εξωθούνται σε παύση λειτουργίας, ώστε να μπορέσουν να εισχωρήσουν οι ιδιώτες. Ακόμα μία φορά η κυβέρνηση λεηλατεί το δημόσιο συμφέρον για να εξυπηρετήσει τους φιλικούς της επιχειρηματίες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα κύμα ακρίβειας σαρώνει τη χώρα εξαντλώντας οικονομικά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που βρίσκονται ήδη σε δύσκολη θέση λόγω της κρίσης. Αν και η κυβέρνηση αποδίδει το πρόβλημα σε εξωγενή αίτια, η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των παρόχων του ηλεκτρικού ρεύματος την εκθέτει σοβαρά, αφού προκαλεί αυξήσεις έως και 50% στα τιμολόγια και συμπαρασύρει τις τιμές των ειδών πλατιάς κατανάλωσης, χωρίς κανείς αρμόδιος να κουνάει το δαχτυλάκι του.

Όλα αυτά προαναγγέλλουν έναν χειμώνα κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής. Η ανοχή στην κυβέρνηση έχει τελειώσει. Το ποια κατεύθυνση θα πάρουν τα πράγματα, όμως, θα εξαρτηθεί και από την παρέμβαση της ίδιας της κοινωνίας.

 https://www.avgi.gr/editorial/395140_erhetai-taragmenos-heimonas

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.