Κυριάκο, να μην ξεχάσεις να ταπώσεις τα κανόνια!!!

Κλεισμένος στη γυάλα του Μαξίμου, ενδεχομένως ο πρίγκιψ βαυκαλίζεται ότι μπορεί εσαεί να ταΐζει σανό τον λαό.

Αναφερόμαστε στην πολυαναμενόμενη συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες.

Η οποία προφανώς θα πουληθεί ως καθρεφτάκι στους ιθαγενείς (αλά Ραφάλ) σε -ακόμη μια- απέλπιδα προσπάθεια να επισκιαστεί ο απύθμενος μητσοτακικός εθνομηδενισμός.

Έλα όμως που οι ιθαγενείς δεν τσιμπάνε πλέον.

Διότι έχουν αντιληφθεί από τα… μειοδοτικά συμφραζόμενα που οδηγούν ολοταχώς στις Πρέσπες του Αιγαίου, ότι μέχρι και αεροπλανοφόρο να αγοράσει ο... παραλίγο μεγάλος τιμονιέρης, θα το ρημάξει κι αυτό η σκουριά, όπως ακριβώς θα ρημάξει τις γαλλικές φρεγάτες παρέα με τα Ραφάλ.

Άρα τζάμπα τα νέα χρέη που θα φορτώσετε στις πλάτες τους αγαπητά… νεοφιλελεύθερα αδέρφια (καλομάθατε ένεκα... κοβιντιανής ελευθερίας), μήπως και καταφέρετε στο τέλος να τους πείσετε ότι δεν είστε απάτριδες μπας και αποφύγετε το εκλογικό μαύρισμα.

Λες και δεν καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίζεται σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο.

Λες και δεν καταλαβαίνουν ότι κατόπιν της σφαλιάρας που έφαγαν από τους Αμερικάνους (AUKUS), οι Γάλλοι, παίρνουν τα απαραίτητα ανταλλάγματα για να νιώσουν κυρίαρχοι.

Λες και δεν καταλαβαίνουν ότι την ώρα που ο Μπάρμπα Σαμ επικεντρώνεται στην Ανατολή, είναι αδύνατο να αφήσει τον Σουλτάνο να αλωνίζει ανεμπόδιστος στα μεσογειακά λημέρια.

Λες και δεν καταλαβαίνουν ότι το ξεπούλημα του Αιγαίου έχει προαποφασιστεί, απλώς μένει να κλείσουν οι λεπτομέρειες όσον αφορά τις σφαίρες επιρροής.

Οι οποίες ίσως προκύψουν από μια στημένη σύγκρουση, ώστε να πλασαριστεί ευκολότερα το ξεπούλημα στους ντόπιους χαχόλους.

Είτε αυτό περιλαμβάνει τον Ερντογάν (ουδείς δύναται να αποκλείσει ότι δεν θα έχει ανάλογο τέλος με του Καντάφι αν συνεχίσει τα κουραστικά ανατολίτικα παζάρια), είτε όχι.

Είναι… ότι στο μυαλό των Αμερικανών, με συνεπίκουρους Γάλλους, Γερμανούς, Ιταλούς, Ισραηλινούς, Αιγύπτιους κλπ., η ευρύτερη περιοχή είναι ενιαία, ηλίθιε!!!

Στοιχειώδες, που θα έλεγε κι ο Σέρλοκ.

Συνεπώς, ας σταματήσει ο Κυριάκος να προσπαθεί να μας πείσει μέσω επικοινωνιακών πομφολύγων ότι δεν έχει προσκυνήσει τις επιθυμίες τους, και δη δίχως ανταλλάγματα, κι ας κοιτάξει να μην ξεχάσει να ταπώσει τα κανόνια των φρεγατών, έπειτα από τη νέα εθνική ταπείνωση.

Ίσως αν δεν είχε προβεί στις κωλοτούμπες των Πρεσπών, αν δεν είχε υπογράψει τις εξευτελιστικές συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, αν δεν άφηνε τα μεμέτια να δημιουργούν τετελεσμένα, αν έστω έκανε μια απλή αναφορά στον ΟΗΕ για το κατάπτυστο τουρκολιβυκό μνημόνιο, να πιστεύαμε ότι όντως πολεμάει νυχθημερόν υπερασπιζόμενος την εδαφική μας ακεραιότητα.

Μακάρι να μην συνηγορούσαν τα πάντα εναντίον του…

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/kuriako-na-min-ksexaseis-na-taposeis-ta-kanonia/2.153519