Η μοίρα των αμερικανικών LCS και η Ελλάδα. Είναι στο χέρι του ΠΝ αν θα επιλέξει να γίνει "νεκροταφείο ελεφάντων" ή αν θα ορθώσει ανάστημα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η μοίρα των αμερικανικών LCS και η Ελλάδα.

Τα δεδομένα: 

- Το USN αποσύρει πλοία νέα μέχρι και 5 ετών .

- Αυτό συμβαίνει γιατί : α) Η επισκευή μερικών εξ αυτών κρίνεται ασύμφορη β) Ο εξοπλισμός τους ώστε να αποτελέσουν σοβαρές μονάδες μάχης, επίσης. 

-Το πλοίο έχει εξαχθεί στην Σαουδική Αραβία.

Συνδυασμός των παραπάνω δεδομένων καθώς και διεθνής αρθογραφία μας δείχνει ότι όλα ή τα περισσότερα lcs (τουλάχιστον τα freedom) δεν έχουν θέση στο USN. Οι επιλογές είναι είτε να σκραπαριστούν, είτε να τεθούν σε μακρά αποθήκευση, είτε να παραχωρηθούν σε συμμαχικές χώρες.

Επισήμως από την LM προτάθηκε το πρώτο πλοίο για την Ελλάδα να ναυπηγηθεί στην Ιταλία. Με δεδομένο όμως ότι εκεί δεν υπάρχει γραμμή παραγωγής και ότι είναι παράλογο να στηθεί μόλις για ένα πλοίο, φαίνεται ότι η γραμμή προορίζεται για να συντηρήσει περισσότερα. Αυτά πιθανώς θα είναι τα ελληνικά, τα Σ.Αραβικά και όσα παραχωρηθούν από τα υπό απόσυρση. Τι πετυχαίνουν οι Ουσαίοι παραχωρώντας LCS στην Ελλάδα;;

1) Δένουν το ναυτικό μας για τουλάχιστον 40 χρόνια πουλώντας συστήματα και ανταλλακτικά.

2) Δημιουργούν βάση για μελλοντικές πωλήσεις.

3)  Ρυθμίζουν ισορροπία στον ποιο κρίσιμο ζωτικό γεωστρατηγικό χώρο για αυτούς στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

Τα παραπάνω είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, αν αναλογιστεί κανείς ότι επιτυγχάνονται με πλοία τα οποία είναι άχρηστα πλέον για το USN και πέραν όλων των άλλων και εξαιρετικά κοστοβόρα. Είναι στο χέρι του ΠΝ αν θα επιλέξει να γίνει "νεκροταφείο ελεφάντων" ή αν θα ορθώσει ανάστημα.

Επίσης το όλο θέμα έχει να κάνει ΚΑΙ με την προσπάθεια κατευνασμού της Τουρκίας από τις ΗΠΑ που επ ουδενί δεν την θέλουν εξαγριωμένη βλέποντας ότι χάνει το πάνω χέρι στην θάλασσα. Οι ΗΠΑ έχουν εγκλωβίσει την εδώ κυβέρνηση σε απραξία . Παρεμπιπτόντως η άλλη φορά που η εδώ κυβέρνηση είχε ομοίως εγκλωβιστεί σε απραξία από τις ΗΠΑ ήταν όταν ερχόταν ο αποβατικός Τούρκικος στόλος στην Κύπρο και διέτασσε τις ημέτερες δυνάμεις να πάνε για ύπνο.