Σάββατο, Σεπτεμβρίου 11

Κ. Χατζηθεοδώρου : Ένα σχόλιο στο άρθρο του Πύρινου Λόγιου: Οι όψιμοι “Σωτήρες” μας και ο… Θεός της Ελλάδας! (Μέρος Δ’) “Δημήτρης Γιαννακόπουλος”

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΔΙΟΔΟΤΟΣ

Αγαπητέ Πύρινε Λόγιε, κατ’ αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για το άρθρο αυτό εν συνόλω, διότι με εξαιρετική  αμεροληψία και οξύ κριτικό πνεύμα, αλλά και βαθειά πληροφόρηση περί “προσώπων και πραγμάτων”, επιχειρείς να αποτρέψεις τους Έλληνες από το να κάνουν και πάλι  “μοιραία” λάθη στις επόμενες εκλογές. 

Επίσης θέλω να σε ευχαριστήσω που αναφέρθηκες στο άρθρο μου για τον κ. Δ. Γιαννακόπουλο (εδώ).  Μου δίνεις έτσι και την ευκαιρία να εκφράσω λίγες ακόμα σκέψεις πάνω στο θέμα αυτό. 

Ομοίως προβληματίστηκα , όπως κι εσύ Πύρινε Λόγιε, για τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Είναι ένας διάττων “αστήρ” που θα λάμψει για λίγο στο πολιτικό στερέωμα εκφράζοντας εντυπωσιακές πολιτικές “ατάκες” ή ένα λαμπερό αστέρι που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα  έξω και μακριά από τα σκοτάδια που βιώνει τώρα;  Και για να δώσω κριτήρια, που εγώ προσωπικά τα θεωρώ θεμελιώδη, πιστεύω όμως και κάθε Έλληνας που θέτει πάνω από όλα την Πατρίδα και δεν εντάσσεται σε κομματικά μαντριά , έγραψα ένα άρθρο  με τίτλο και υπότιτλο ως ακολούθως: 

Ο Μητσοτάκης τελείωσε…! Θα μας αποτσακίσουν με έναν επόμενο “Μητσοτάκη” ή πολλούς μαζί; Υπάρχει λύση στον μέγα κίνδυνο;  

 Ο βασικός “δεκάλογος τεκμηρίωσης” της γνήσιας ελληνοψυχίας ενός πολιτικού αρχηγού που δηλώνει πατριώτης. (εδώ) 

Και μόνον αν διαβάσει κάποιος αυτά τα δύο άρθρα κατανοώντας την άμεση σχέση τους, θα έχει ολοκληρωμένη τη θέση μου για τον κ. Δ. Γιαννακόπουλο.  Με αυτό το άρθρο είναι σαν να θέλησα να πω στον κ. Γιαννακόπουλο και όλους τους Έλληνες ότι αυτές είναι, κατά αντικειμενικό -μη κομματικό- τεκμήριο, οι πολιτικές θέσεις/αρχές ενός αληθινού πατριώτη, που τυχόν θα επιδιώξει να αναλάβει τα ηνία της Πατρίδος μας. 

Προσωπικά, πάρα πολύ θα το επιθυμούσα να είναι ο κ. Γιαννακόπουλος που θα εκφράσει αυτές τις θέσεις και θα τις κάνει πολιτική πράξη. Γιατί μόνον τέτοιες θέσεις και πράξεις μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα μας ειρηνικά, αναίμακτα, από το σκοτεινό τούνελ θανάτου που την έχουν μπάσει ανθέλληνες πολιτικοί, δουλεύοντας μεθοδικά και  επί χρόνια προς το σκοπό αυτό.  

Όλοι έτρεξαν σε μιαν άνευ προηγουμένου σκυταλοδρομία, τόσο καλά “έξωθεν”  προγραμματισμένη, ώστε ανεπαισθήτως ύψωσαν γύρω μας τείχη (για να παραφράσω λίγο τον Καβάφη) και μας έκλεισαν τους Έλληνες από την Ελλάδα έξω!  Και αν δεν σταματήσει άμεσα αυτή η σκυταλοδρομία, αν δεν πάρουμε από τα χέρια τους με κάθε μέσο και τρόπο τη σκυτάλη θανάτου, δε σώζεται η Ελλάδα και όλοι εμείς, οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία προς το πολυπόθητο τους τέρμα! 

Ο κ. Γιαννακόπουλος κάποια στιγμή, όταν ρωτήθηκε αν θα κατέβει στην πολιτική, απάντησε με νόημα: “Έχω παιδιά…”  Εγώ θα  του έλεγα, ακριβώς επειδή έχει παιδιά πρέπει να μπει στον πολιτικό στίβο. Ας αναλογιστεί ότι σε λίγο τα παιδιά του δε θα έχουν πατρίδα, αν συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε καταντήσει ο σκουπιδότοπος της Γερμανίας, αλλά και η παχειά της αγελάδα κι ας πένεται ο Ελληνικός λαός.  2 εκ. Αφγανοί ετοιμάζονται να μπουν στη χώρα μας και ποιος πιστεύει ότι δεν βρίσκονται Ταλιμπάν ανάμεσα τους με στόχο να “προωθήσουν” τον Ισλαμισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη; 

Υπό αυτές τις συνθήκες, σύντομα  ίσως αναγκαστεί ο κ. Γιαννακόπουλος να στείλει τα παιδιά του στο εξωτερικό, ή ίσως φύγουν και με δικιά τους πρωτοβουλία όταν ενηλικιωθούν. Αλλά δε διακρίνω κάποιον “ξένο τόπο” που εκεί θα άξιζε να ζει ένας αληθινός ΕΛΛΗΝΑΣ!  Χρήματα έχει, εν αφθονία! Ας προσλάβει μία ρωσική Εταιρία να τον προστατεύει, όπως έπραξε στην αρχή της θητείας του ο πρόεδρος Τραμπ. Και βέβαια να τηρεί όλες τις αρχές προφύλαξης της “υγείας” και της ζωής του. 

 Όσο για αν το αν έχει τις ικανότητες, φίλτατε Πύρινε Λόγιε θα συμφωνήσεις νομίζω, ότι δυο προσόντα απαιτούν οι καιροί μας να έχει  ο πρωθυπουργός-ηγέτης. Ακλόνητη πολιτική βούληση να αναστήσει από τις στάχτες της  την Πατρίδα του και την ικανότητα να επιλέγει για επιτελείο του εκείνους που έχουν την ίδια ακλόνητη βούληση και είναι άριστοι στον τομέα τους.  

Αντίθετα ακριβώς απ’ ό,τι πράττουν ως τώρα αυτές οι γελοίες μαριονέτες της ΝΤΠ που υποτίθεται ότι κυβερνάνε. Ας βλέπουμε και ας “ανεβάζουμε στροφές”. Ο Χαρδαλιάς (“κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα”, λέει εύστοχα ο λαός μας), ένα “σκληρό” βλαχαδερό σε νευραλγικές θέσεις υψηλών στόχων. Εμβολιασμοί… και στη συνέχεια διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων διά των εμβολιασμών.  

Η Πατρίδα μας χάνεται στα “ Αγαρηνά χέρια” (έτσι έλεγε η μητέρα μου τους σκληρούς ανθρώπους -από το Βυζάντιο ακόμα Αγαρηνοί ονομάζονταν όλοι οι μουσουλμάνοι)  αυτών των ανελέητα ανθελλήνων. Και μιας σήμερα θυμηθήκαμε τα “Τείχη” του Καβάφη ας θυμηθούμε και κάτι  από τον κορυφαίο μας, τον  Διονύσιο Σολωμό. “Ελεύθεροι πολιορκημένοι”«Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τί σ’ έχω γω στο χέριΟπού συ μου ‘γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει.»   

Όσοι  κατανοούμε ότι είμαστε πολιορκημένοι και καθόλου βέβαια Ελεύθεροι όπως οι Μεσολογγίτεςας συμβάλλουμε ανάλογα με τη θέση και τις δυνάμεις του ο καθένας ώστε να σωθούμε από τα “Αγαρηνά χέρια” τους, πριν το “τουφέκι” γίνει βαρύ στο χέρι μας. Με άλλα λόγια πριν  ο αγώνας μας δοθεί χωρίς καμία ελπίδα νίκης, επειδή τον δώσαμε πάρα πολύ αργά. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι του τύπου: ή ΤΩΡΑ σώζουμε την Ελλάδα ή ΠΟΤΕ! 

Και ας αναμέλπουμε όσο πιο συχνά τον Ακάθιστο Ύμνο  προς την Παναγία μας. Αυτή μας έσωσε το 626 μ.Χ. από την πολιορκία Αβάρων και Περσών της Πόλης  -και  ευχαριστία μας ήταν ο Ύμνος!  Αυτή θα μας σώσει και σήμερα από τους “πολιορκητές” μας, αν κι εμείς το θέλουμε και ανάλογα πράξουμε. 

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου. 

Υ.Γ. Ένα ευχαριστώ και προς την Τρικλοποδιά για την ανάρτηση του σχολίου. 


Απάντηση του Πύρινου Λόγιου …

“Θερμές ευχαριστίες προς την κυρία Κατερίνα Χατζηθεοδώρου για τα καλά της λόγια και την κριτική της ματιά πάνω στο πόνημα μου περί των “σωτήρων”. Η γνώμη της, καθώς και η παρέμβαση της σε δικά μου κείμενα, δεν είναι μόνο υπερπολύτιμη, αλλά αποτελεί και ιδιαίτερη τιμή για μένα και τον αγώνα που δίνω μέσα από την αρθρογραφία μου.

Συμφωνώ απόλυτα με τις τοποθετήσεις της, καθώς και με τις περιγραφές που δίνει για το όλο σκηνικό που προσπαθεί να δημιουργήσει η ΝΤΠ μέσω του απόλυτου “επιστάτη και τοποτηρητή” που έχει η ίδια τοποθετήσει στην πατρίδα μας, τον Κυριάκο – Εφιάλτη – Μητσοτάκη. Και πως η λέξη “Αγαρηνοί” των Βυζαντινών ως προς τους μουσουλμάνους – και όχι μόνο – αντικατοπτρίζει και την πραγματικά λυσσαλέα προσπάθεια της “Παγκόσμιας Κοινότητας” (έτσι βαφτίζεται η ΝΤΠ πλέον στα χαρτιά των σφουγγοκωλάριων γραφιάδων της) να πνίξει την Μήτρα της Ορθοδοξίας και του Ελεύθερου πνεύματος.

Υπόσχομαι εν τέλει, πως θα παραμείνω το ίδιο αντικειμενικός όπως ήμουν πάντα εδώ και 11 συναπτά έτη αρθρογραφώντας μαχητικά, στεκόμενος πάντοτε απέναντι προς όλους εκείνους που προσπαθούν ήδη ή και θα προσπαθήσουν στο μέλλον να σφετεριστούν για νιοστή φορά τις ευαισθησίες και τους πόθους ενός χιλιοπροδομένου λαού που χτυπιέται αλύπητα επειδή δημιούργησε την μία και ορθή Πίστη, την Ορθοδοξία και επειδή πάντοτε ήθελε να είναι ελεύθερος, καθώς και σε όλους όσους προσπαθούν με πείσμα να αλλοιώσουν την Ιστορία αυτού του δοξασμένου Έθνους, παρουσιάζοντας την όπως αυτοί θέλουν, μολύνοντάς την με απεχθείς και διαστρεβλωμένες «θεωρίες». Και το υπόσχομαι ως Έλληνας, ως επιστήμων και ως Δάσκαλος.”

Πύρινος Λόγιος (Σέργιος Ι.Β. Χρυσολωράς)
Ιστορικός-Βυζαντινολόγος
Καθηγητής Μεσαιωνικής Ιστορίας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

 https://www.triklopodia.gr/%ce%ba-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%87%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .