Τρίτη, Οκτωβρίου 19

Προτροπή από τον ΠΟΥ: “Ο πιο ενεργός τρόπος ζωής θα μπορούσε να αποτρέψει μέχρι και 5 εκατ. θανάτους”

running

Ο ΠΟΥ κάλεσε χθες τους υπεύθυνους για τις αποφάσεις σε θέματα υγείας, αθλητισμού, εκπαίδευσης και μεταφορών να αυξήσουν επειγόντως την παροχή προγραμμάτων και υπηρεσιών που προάγουν τη σωματική δραστηριότητα σε όλες τις κοινότητες.
Το νέο Τμήμα του Οργανισμού, το Fair Play εξηγεί πώς μπορεί να συμβεί αυτό.
«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για παροχή στους ανθρώπους καλύτερων ευκαιριών για να ζήσουν πιο ενεργές και υγιεινές ζωές.

Σήμερα, η ευκαιρία συμμετοχής σε φυσική δραστηριότητα είναι άνιση και άδικη και γίνεται χειρότερη λόγω της πανδημίας» ανέφερε η η Δρ Zsuzsanna Jakab, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΠΟΥ.

Μέχρι και 5 εκατ. θάνατοι  ετησίως θα μπορούσαν να αποτραπούν αν ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν πιο ενεργός.

Ωστόσο, πολλοί ζουν σε περιοχές με χαμηλή ή καμία πρόσβαση σε χώρους, όπου μπορούν με ασφάλεια:
-να περπατήσουν,

-να τρέξουν,

-να κάνουν ποδήλατο και,

-άλλες φυσικές δραστηριότητες.

Όπου υπάρχουν ευκαιρίες, ίσως δεν έχουν αναπτυχθεί για να ικανοποιήσουν των ανάγκες μεγαλύτερων ενήλικων ή ατόμων με αναπηρίες.

Τα στατιστικά του ΠΟΥ αποκαλύπτουν ότι:

– 1/4 ενήλικες και 4/5 έφηβους, δεν εμπλέκονται σε αρκετή φυσική δραστηριότητα.

–Οι γυναίκες είναι λιγότερο ενεργές από τους άντρες ,

-με την παγκόσμια διαφορά να ξεπερνάει το 8% ανάμεσα στα 2 φύλα (32% άντρες vs 23% γυναίκες).

-Οι χώρες υψηλού εισοδήματος είναι πιο ανενεργές (37%) σε σχέση με τις μεσαίου εισοδήματος (26%), ή χαμηλού (16).

Η περίληψη του Fair Play κυκλοφορεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου webinar του ΠΟΥ, σε μια σειρά που συγκλήθηκε για να συζητήσει τον αντίκτυπο της COVID-19 στον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα.

Επισημαίνει τις κύριες προκλήσεις και ευκαιρίες για το πώς οι χώρες μπορούν να προωθήσουν ένα δίκαιο σύστημα φυσικής δραστηριότητας και αθλητισμού, και καλεί όλους τους εταίρους να ενισχύσουν τις συνεργασίες και να υποστηρίξουν τις χώρες για την κλιμάκωση δράσεων για την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας σε όλες τις μορφές της, για όλες τις ηλικίες και ικανότητες.

Υπάρχουν τρεις βασικές δράσεις που συμβάλλουν στην αύξηση της συμμετοχής:

(1) ισχυρότερες συνεργασίες σε όλους τους τομείς για την παροχή αποτελεσματικών προγραμμάτων, υπηρεσιών και ασφαλών περιβαλλόντων που εμπλέκουν και υποστηρίζουν όλους να είναι ενεργοί.

(2) ισχυρότερες δομές διακυβέρνησης και κανονισμοί για τη διασφάλιση του περιβάλλοντος που υποστηρίζει ασφαλή σωματική δραστηριότητα και προγράμματα χωρίς αποκλεισμούς και αθλητισμό, και,

(3) ευρύτεροι, βαθύτεροι και καινοτόμοι μηχανισμοί χρηματοδότησης για τη δημιουργία βιώσιμου ισχυρού συστήματος που μπορεί να παρέχει φυσική δραστηριότητα και αθλητισμό για όλες τις ηλικίες και ικανότητες.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .