Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου


Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:32 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 156 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη, ο οποίος είπε «ο κύριος σεισμός 210 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σητείας, πενήντα χιλιόμετρα βάθος». Νωρίτερα, σύμφωνα με

το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 66,3 χιλιόμετρα. Ο σεισμολόγος συνέχισε λέγοντας ότι: «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μακάρι να γίνονται σε αυτό το σημείο, όλοι οι σεισμοί».

Ακούστε το ηχητικό:https://www.zougla.gr/sismoi/article/sismiki-donisi-61-rikter-anikta-tis-karpa8ou

 

Το zougla.gr, επικοινώνησε και με την Πυροσβεστική, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία κλήση στο τηλεφωνικό της κέντρο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σημείωσε ότι σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο ο σεισμός ήταν της κλίμακας των 6,3 Ρίχτερ ( το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει 6.1 Ρίχτερ) και το επίκεντρό του ήταν μέσα στη θάλασσα.

Ήταν ένας ισχυρότατος σεισμός, ωστόσο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθος δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς, τόνισε ο ίδιος. «Ο σεισμός αυτό επιβεβαιώνει τη διέγερση που υπάρχει στον ελλαδικό χώρο. Είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα συμβάντα, άλλα όχι επικίνδυνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σαντορίνη και τη Ρόδο.