Τετάρτη, Οκτωβρίου 6

Διαγράφηκε για τα Σκόπια και τον Γράμμο ο Μπογδάνος


October 

Τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κόστισαν στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Α’ Αθηνών Κωνσταντίνο Μπογδάνο η εμμονή του να μην αποκαλεί τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία», οι αναφορές του στον ιστορικό ρόλο του κομμουνισμού αλλά και η παρουσία του στο Βίτσι, όπου, όπως είχε πει, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του παππού του.

Απόφαση που μπορεί να γίνει κατανοητή μόνον υπό το πρίσμα του πόσο εκτεθειμένοι αισθάνθηκαν κάποιοι επειδή ο βουλευτής της Α’ Αθηνών υπερασπιζόταν, ενώπιον του υπουργού Εξωτερικών,

το δικαίωμά του να χρησιμοποιεί τον όρο «Δημοκρατία των Σκοπίων» αντί του «Βόρεια Μακεδονία» την ίδια ημέρα που την πρωτεύουσα είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος των Σκοπίων Πενταρόφσκι και ο Ελληνας πρωθυπουργός, αφού τον δέχτηκε μετά βαΐων και κλάδων, πήγε στη Λιουμπλιάνα για να προσφέρει απλόχερα υποστήριξη στην προσπάθεια της γειτονικής μας χώρας να ενταχθεί στην Ε.Ε.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία, όπου και βρισκόταν, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του έθεσε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. τον νεαρό βουλευτή. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν λίγο αργότερα: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Οταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά, το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της Ν.Δ. και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού, δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

Η εξέλιξη -που δεν προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς- ήλθε ύστερα από μια ταραγμένη συνεδρίαση στη Βουλή, όπου ο νεαρός βουλευτής έγινε στόχος διακομματικής επίθεσης, αφού, εκτός από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, του επιτέθηκε με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών βγήκε εκτός εαυτού με αφορμή αναφορές του «γαλάζιου» βουλευτή κατά του ΚΚΕ. Ολα άρχισαν όταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως «είναι φιλελεύθερη επιλογή και δικαίωμά μας ο αντικομμουνισμός», ενώ υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του στην πρόσφατη εκδήλωση στο Βίτσι, λέγοντας μάλιστα πως παρέστησαν και ο βουλευτής της Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια προβολής οδυνηρών στιγμών του παρελθόντος για την αποκόμιση κομματικού οφέλους, καθώς και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι, ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι» είπε ο Νίκος Δένδιας, σε ιδιαίτερα οξύ ύφος, προσθέτοντας πως «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεχτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια», ζητώντας «να σοβαρευτούμε, γιατί η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή» και κοιτώντας μάλιστα προς τα βουλευτικά έδρανα στα οποία καθόταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Στη συνέχεια, αμέσως μόλις έληξε η συνεδρίαση, ο βουλευτής προσέγγισε τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ρωτώντας τον, σύμφωνα με πληροφορίες, «τι επίθεση ήταν αυτή, υπουργέ;».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Δένδιας εμφανίστηκε να επιμένει σε όσα είχε πει από βήματος. Του ξεσπάσματος Δένδια είχε προηγηθεί η άγρια κόντρα μεταξύ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του Θανάση Παφίλη, με τον κ. Παφίλη να υποστηρίζει «τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος, τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή», ενώ σχολίασε πως «στενοχωρήθηκε ο Μπογδάνος που πιάσανε τους συντρόφους του τους φασίστες». «Σας απαγορεύω οποιαδήποτε σύνδεση με Χ.Α. και φασιστικά μορφώματα. Τα έχω πολεμήσει, έχω παίξει ξύλο μαζί τους» απάντησε ο βουλευτής. Αίσθηση προκάλεσε, μάλιστα, η αναφορά του Κ. Μπογδάνου στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς υποστήριξε πως είναι «δικαίωμά μας να λέμε κράτος των Σκοπίων και όχι Βόρεια Μακεδονία».

Πηγή: dimokratia.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

 https://theflagreport.com/diagrafike-gia-ta-skopia-kai-ton-grammo-o-bogdanos/

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .