Άτακτη υποχώρηση του Κυριάκου απέναντι στον Καραμανλή

Θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ίδρυμα Καραμανλή!

Η πρώτη εσωκομματική υποχώρηση του Κυριάκου, είναι γεγονός. Έπειτα από την πρωτοβουλία του να «εξαφανίσει» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κατά την διάρκεια των δηλώσεων του για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, και την αναστάτωση που δημιουργήθηκε εντός της παράταξης, αποφασίζει να αλλάξει πορεία.

Φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο αρχιτέκτονας του «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία», είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ οι βάσεις για την αμυντική συμφωνία που υπεγράφη μπήκαν επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή το 2008.

Η στρατηγική του Κυριάκου όμως, είναι η μεθοδική «αποκαραμανλοποίηση» της παράταξης, την οποία εφάρμοζε πιστά μέχρι σήμερα. Η δυσαρέσκεια όμως που προκλήθηκε από την επιλογή του να διαγράψει από την ιστορία της Ελλάδας και της παράταξης την προσέγγιση Καραμανλή – Ντε Γκωλ και φυσικά την ουσιαστική αμυντική συμφωνία Καραμανλή – Ζισκάρ Ντεστέν, μαζί με τα ανησυχητικά ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, τον υποχρεώνουν σε μία κυβίστηση. Για την ακρίβεια, την πρώτη εσωκομματική υποχώρηση από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή για τα 40 χρόνια από την ένταξη στην ΕΟΚ, που θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου, θα παρευρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό.

Απομένει να δούμε τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτός ο χαιρετισμός. Πόσο «ειλικρινής» θα είναι, έναντι της μνήμης του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πηγή: newsbreak.gr

 antinews.gr/