Δευτέρα, Οκτωβρίου 18

Πέθανε πλήρως εμβολιασμένος ο Πάουελ

Πέθανε πλήρως εμβολιασμένος ο Πάουελ

Ο στρατηγός Κόλιν Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Γ. Μπους και πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, πέθανε εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, ανακοίνωσε μέσω του Facebook η οικογένειά του. 

Η οικογένειά του πρόσθεσε ότι «ο Πάουελ ήταν πλήρως εμβολιασμένος» ενώ ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ για τη φροντίδα που του πρόσφερε.

Ο Πάουελ ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που έγινε αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, προτού γίνει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην κυβέρνηση του Μπους. Ήταν 84 ετών.

Η δημοτικότητά του ανέβηκε στα ύψη μετά τον Πόλεμο του Κόλπου και κάποιοι έλεγαν ότι θα μπορούσε να γίνει και ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όμως, υπέστη πλήγμα στην δημοφιλία του όταν όταν παρουσίασε παραποιημένα στοιχεία στον ΟΗΕ για να υπερασπιστεί τον πόλεμο στο Ιράκ.

«Χάσαμε έναν σύζυγο, έναν πατέρα, έναν παππού σπουδαίο και στοργικό και έναν μεγάλο Αμερικανό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .