Πέμπτη, Οκτωβρίου 7

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ Υπερδομές στην ...παραμεθόριο.... - ΒΙΝΤΕΟ -



Ο νέος Δούρειος Ίππος, με ...ότι αυτό συνεπάγεται...

Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Δικαιολογούνται οι πανηγυρισμοί για το γκρέμισμα του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ Σάμου, όταν ταυτόχρονα εγκαινιάζεται παραδίπλα, η πολλαπλάσια σε μέγεθος δομή, το μεγαθήριο στη Ζερβού Σάμου;

Υπάρχει τελικά συγκεκριμένη πολιτική στο μεταναστευτικό ή βαδίζουμε στα κουτουρού κάνοντας θελήματα άλλων, έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων;

Γιατί οι προεκλογικές «δεσμεύσεις» καταλήγουν σε διαμετρικά αντίθετες εφαρμογές πολιτικής που τελικά δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον;

Βασικό αφήγημα της Ν.Δ. ήταν οι επιστροφές μεταναστών προς την Τουρκία, όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Μάλιστα δεσμευόταν για 10 χιλιάδες επιστροφές άμεσα!

Κατά το πρώτο εξάμηνο με κυβέρνηση Ν.Δ. εισήλθαν παράνομα από την Τουρκία, περισσότεροι από 56.000 μετανάστες, ενώ οι επιστροφές προς αυτήν μετά από 2+χρόνια είναι μόλις κάποιες δεκάδες και μάλιστα έγιναν οικειοθελώς!

Απομακρυσμένη από την πραγματικότητα για το τι πραγματικά συμβαίνει στα σύνορα, η κεντρική εξουσία πίστευε ότι η Τουρκία θα συγκρατούσε τις μεταναστευτικές ροές, ενώ αυτή αντίθετα τις χρησιμοποιεί ως εργαλείο είτε για να πιέσει την Ελλάδα, είτε για να λάβει περισσότερα δις ευρώ από την ΕΕ!!

Μία βδομάδα πριν τα γεγονότα του Έβρου, το Φεβρουάριο 2020, ο νέος τότε υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης, σαν λύση βρήκε την δημιουργία των Υπερδομών στα νησιά, στέλνοντας μάλιστα τα ΜΑΤ να την επιβάλουν βίαια, προκαλώντας αιματοχυσία σε Χίο – Λέσβο.

Τόση πολιτική διορατικότητα είχαν, να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης στα νησιά, με επακόλουθο το υβριδικό χτύπημα της Τουρκίας αφού ως γνωστό ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!

Χρειάστηκε η επίθεση στον Έβρο για να διαλυθούν τα «συννεφάκια» της κυβέρνησης σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας.

Μετά την αποκάλυψη του οφθαλμοφανούς τρόπου με τον οποίο η Τουρκία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό, θα περίμενε κανείς να υπήρχε η στοιχειώδης λογική ώστε να σταματήσουν τα πειράματα πάνω στην συνοριογραμμή.

Να υλοποιηθεί τη δέσμευση του Πρωθυπουργού από το προσυνέδριο της ΝΔ στην Χίο «να μην γίνουν μόνιμες αποθήκες ψύχων τα νησιά», να μην δημιουργηθούν μόνιμοι πυρήνες αστάθειας στα σύνορα.

 Κι όμως έβαλαν μπρος την δημιουργία τεράστιων ΜΟΝΙΜΩΝ δομών μεταναστών και την υλοποίηση πολιτικών που εγκλωβίζουν μετανάστες πάνω στη συνοριογραμμή.

Έναντι κονδυλίων οι βασικές αρχές, γίνονται δευτερεύουσες.

Οι κόκκινες γραμμές, γίνονται ροζ.

Γκρίζο είναι το νέο χρώμα, διότι ταιριάζει με το μέλλον των περιοχών που καλούνται να διαχειριστούν το μεταναστευτικό για όλη την Ευρώπη.

Χορός εκατομμυρίων έχει στηθεί γύρω από την κατασκευή των υπερδομών.

300 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τους από δύο κατασκευαστικές εταιρείες με σχεδόν μηδενική έκπτωση!

Αυτή είναι η διαφάνεια για την οποία κάποτε μιλούσε η Ν.Δ.;

Για έλεγχο των ΜΚΟ έλεγε η κυβέρνηση…. ΑΛΛΑ…

Αντιθέτως έγιναν συνδιαχειριστές των Υπερδομών, έχοντας μάλιστα τον πρώτο λόγο!

Πρόσφατα ΜΚΟ έστησε «μαγαζάκι» ΕΚΤΟΣ της νέας Υπερδομής της Σάμου, λίγες ημέρες από τα «εγκαίνιά» της και αμέσως ο γ.γ. κ. Λογοθέτης τους προσκάλεσε να εισέλθουν εντός!!

«Δεν είμαστε χαρούμενοι που είδαμε ΜΚΟ να στήνουν σκηνές και χημικές τουαλέτες σε χωράφια, ειδικά από τη στιγμή που τους είπαμε να έρθουν μέσα στη νέα δομή» είπε χαρακτηριστικά, μόλις μία μέρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού!

Και όλα αυτά όταν από ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας στις 14-9 2021 μάθαμε ότι μοιράστηκε με την ελληνική κυβέρνηση ένα σύνολο «Δέκα Σημείων» για τη δημιουργία ενός «Ανεξάρτητου Μηχανισμού Παρακολούθησης» στα Σύνορα στην Ελλάδα!

Δηλαδή η κυβέρνηση συζητάει για εποπτεία συνόρων από κάποιον φορέα που θα ιδρυθεί κατόπιν υποδείξεως της Υ.Α.!!.

Μέχρι επερώτηση στη Βουλή έγινε γι’ αυτό το θέμα από τον κ. Βολουδάκη (Ν.Δ.) με τον κ. Μηταράκη να προσπαθεί να τα μαζέψει όπως όπως, αλλά ακόμη και η φίλη του η Επίτροπος κ, Γιόχανσον τον «έδωσε» αποκαλύπτοντας ότι έχει δεσμευτεί για αυτό!

Συνδιαχείριση στις Υπερδομές, συνδιαχείριση και στα σύνορα… αντάμα με τις ΜΚΟ λοιπόν η κυβέρνηση.

Το παράδειγμα της Τουρκίας, με την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών, το μιμήθηκε και η Λευκορωσία, όπως κατήγγειλε η Ε.Ε. και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Παρόλα αυτά δεν βλέπουμε να εφαρμόζεται ως λύση το «μοντέλο» χτισίματος υπερδομών στα σύνορα της Λιθουανίας ή της Πολωνίας, ούτε να συζητάνε οι εκεί κυβερνήσεις για συνοριακή εποπτεία.

Οι πρόσφατες αγορές οπλικών συστημάτων και φρεγατών και η αμυντική συμφωνία με την Γαλλία έγιναν για να ασφαλίσουν την χώρα μας έναντι του κινδύνου εξ ανατολών.

Η αγορά τους θα χρηματοδοτηθεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Πώς η αναγκαία αυτή θωράκιση συνάδει με το να στήνεις την ίδια στιγμή μόνιμους Δούρειους Ίππους, τις δομές μεταναστών στα νησιά και τον Έβρο;

O εγκλωβισμός και η διαχείριση μεταναστών κοντά στα σύνορα με τις δηλωμένες διαθέσεις από την γείτονα στο χώρο του Αιγαίου δημιουργούν μόνιμες συνθήκες αποσταθεροποίησης.

Είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό και να σταματήσουν τα πολιτικά λάθη και οι πειραματισμοί;

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να τοποθετηθούν οι Δούρειοι Ίπποι στη Χίο.

Θα είμαστε και πάλι εκεί όπως και το Φεβρουάριο του 2020, όλοι μαζί ενωμένοι.

Δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουμε μαύρες ημέρες εμείς και τα παιδιά μας.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΒΙΝΤΕΟ Ο ΝΕΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΜΑΣ !

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ : Στην Σάμο, η Υπερδομή που κατασκευάζεται δεν έχει όριο, αφού ακόμα και σήμερα ο κ. Μitarachi συνεχίζει να εξαπατά ασύστολα τους Νησιώτες μας… και δημιουργώντας μία ολόκληρη πόλη μεταναστών απέναντι απο τα τουρκικά παράλια!!!

Δίνουν για τις υπερδομές τόσα λεφτά, όσο το 5ετες ΠΕΠ ολόκληρου του Βορείου Αιγαίου.

Η αγανάκτηση για την φιλελέ κοροϊδία ξεχειλίζει.

Η τελευταία λέξη του δράματος φαίνεται ότι δεν γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2020, με την αποστολή των ΜΑΤ στα νησιά μας και όλα τα έκτροπα που έγιναν εκεί από τους ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ των μνημονιακών κυβερνήσεων, που οι πολλοί τα ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΗΔΗ, αλλά οι Νησιώτες Ακρίτες μας ΟΧΙ!!!

Αντίθετα δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν το βιός τους και τα σπίτια τους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .