Πέμπτη, Οκτωβρίου 7

Τυφώνας... Μπογδάνου στη ΝΔ

 

Το εύθραυστο εσωκομματικό τοπίο, που προσώρας παραμένει ενωμένο και συνεκτικό λόγω της «κόλλας της εξουσίας», ανέδειξε η τρικυμία εν ποτηρίω που πυροδότησε η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Επί της ουσίας, η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με το πώς εξώθησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην διαγραφή η «εκρηκτική» εμφάνιση του Νίκου Δένδια στη Βουλή, πυροδότησε συγκεκριμένες κινήσεις στην εσωκομματική σκακιέρα, που αποτελούν σκηνές από το μέλλον, όταν ξεκινήσουν

οι μάχες των επιγόνων για την «επόμενη μέρα» μετά την «εποχή Μητσοτάκη» -που, πάντως, φαίνεται πως ακόμη αργεί.

Η δυσφορία των δεξιών

Καταρχάς, στο Μαξίμου έχει διαμηνυθεί η δυσφορία της «δεξιάς τάσης» του κυβερνώντος κόμματος, καθώς ουκ ολίγα στελέχη που ανήκουν σ’ αυτή την πτέρυγα της ΝΔ θεωρούν πως ήταν λάθος μήνυμα η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Εξάλλου, ακόμη και σε δημόσιες παρεμβάσεις τους, στελέχη έχουν υποστηρίξει ότι δεν διαφωνούν με τις απόψεις του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή, αλλά με τον χρόνο και τον χώρο που επέλεξε να τις εκφράσει. Η ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ οδήγησε, αστραπιαία, τον πρωθυπουργό σε κινήσεις εξευμενισμού των δεξιών, που δεν είδαν με καλό μάτι την «καρατόμηση» ενός βουλευτή που «συνομιλεί» με ένα ακραίο κομμάτι δεξιών ψηφοφόρων –ειδικά που αυτή προέκυψε μετά τις διαστάσεις που προσέδωσε στο θέμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Έτσι, ήδη από χθες, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επιστροφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη ΝΔ, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η «μισή» διαγραφή του εν λόγω θα παραμείνει μισή: ότι, δηλαδή, δεν πρόκειται να διαγραφεί και από την ΝΔ ούτε να τού αφαιρεθεί η ιδιότητα του μέλους του κυβερνώντος κόμματος. Συν τοις άλλοις, από χθες το βράδυ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη ΝΔ και ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, επικαλούμενος, εξάλλου, το προσωπικό του παράδειγμα –αφού είχε διαγραφεί όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο.

Μάχες επιγόνων

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Μαξίμου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια ούτε στο θέμα Κυρανάκη, παρά το γεγονός ότι στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ενοχλήθηκαν πολύ από το γεγονός ότι ο βουλευτής απεφάνθη δημοσίως ότι... εξηγήσεις δεν πρέπει να δώσει μόνο ο κ. Μπογδάνος, αλλά και ο κ. Δένδιας. Ταυτοχρόνως, τόσο στελέχη της «δεξιάς» πτέρυγας του κόμματος, όσο όμως και παράγοντες που αναφέρονται στο Μαξίμου, προσπάθησαν να «κοντύνουν» τον υπουργό Εξωτερικών φρενάροντας ταυτόχρονα και τα σενάρια που θέλουν τον Δένδια να έχει ανοίξει αρχηγική περπατησιά εγκαινιάζοντας το «Δελφινάριο» της ΝΔ. Έτσι, ήδη από χθες ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε με νόημα ότι «τον κ. Μπογδάνο διέγραψε αποκλειστικά και μόνον ο πρωθυπουργός», ενώ σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε αμετανόητος ως προς το «καρφί» που είχε αφήσει χθες σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών, όταν έλεγε πως «δεν υποδύομαι τον πρόεδρο της ΝΔ και δεν μού αρέσει να τον υποδύεται κανείς». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και όταν τού επισημάνθηκε δις ότι αυτά που έλεγε αφορούσαν τον κ. Δένδια, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπήκε στον κόπο να διαψεύσει αυτή την εκτίμηση, παρά περιορίστηκε να δηλώσει ότι για τον ίδιο αυτή η σύζητηση είναι «λήξασα». Και κάπως έτσι, δια της σιωπής του, επιβεβαίωσε ακριβώς αυτό: ότι οι αιχμές αφορούσαν τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον...

http://www.matrix24.gr/2021/10/tifonas-bogdanou-sti-nd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .