Παρασκευή, Οκτωβρίου 8

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης προχωρά σε πώληση έργων για να καλύψει τις απώλειες της πανδημίας

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης προχωρά σε πώληση έργων για να καλύψει τις απώλειες της πανδημίας

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (The Met) θα πωλήσει περισσότερες από 200 εκτυπώσεις και φωτογραφίες από τη συλλογή του για να αναπληρώσει τις απώλειες εσόδων που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Οι οικονομικές επιπτώσεις για το διάσημο μουσείο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αναφορές, είναι περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια, που προκλήθηκαν από το πεντάμηνο κλείσιμο του το 2020, όταν η πανδημία του Covid-19 έπληξε τη Νέα Υόρκη.

Συνολικά 219 δημιουργίες πωλούνται σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s τον Σεπτέμβριο μήνα, συμπεριλαμβανομένων έργων τέχνης των Πάμπλο Πικάσο, Ρόι Λιχτενστάιν και Φρανκ Στέλλα.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου, έως τις 7 Οκτωβρίου 168 φωτογραφίες του Μουσείου από τη συλλογή φωτογραφιών της περιόδου του εμφύλιου πολέμου. Οι εικόνες της δεκαετίας του 1860 είναι από τις πιο διάσημες συλλογές του The Met.

Στις 6 Οκτωβρίου, συνολικά 16 φωτογραφίες - επτά από τις οποίες προέρχονται από το βιβλίο The Americans του διάσημου Eλβετού φωτογράφου ντοκιμαντέρ Ρόμπερτ Φρανκ - θα πωληθούν σε online δημοπρασία. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία του Φρανκ «US 90, En Route to Del Rio, Texas, 1955», που δείχνει μια γυναίκα και ένα μικρό παιδί σε μαύρο αυτοκίνητο, εκτιμάται ότι θα πουληθεί έναντι 250.000 δολαρίων.

Επιπλέον θα πωληθούν ανατυπώσεις και πολλαπλά έργα διαδικτυακά από τις 4 έως 18 Νοεμβρίου.

Τον Απρίλιο του 2020, η Ένωση Διευθυντών Μουσείων Τέχνης (AAMD) εξέδωσε μια σειρά αποφάσεων που άρουν τους περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο τα ιδρύματα θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα έσοδα από τις πωλήσεις έργων, αναφέροντας ότι τα Μουσεία θα μπορούσαν να διαθέσουν έργα τέχνης «για να πληρώσουν τα έξοδα που σχετίζονται με την άμεση φροντίδα των συλλογών ..».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .