Παρασκευή, Οκτωβρίου 15

Ανοιχτή επιστολή σοκ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Νίκος Νικολόπουλος: Τα …μητσοτακέϊκα βγήκαν η πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης!

Η μήπως μαζί με το κατάπτυστο άρθρο (ν)τροπολογία για διασπορά ψευδών ειδήσεων θα βάλεις και άρθρο που θα απαγορεύει την δημοσίευση της λίστας;

Δημοσιεύουμε την νέα ανοιχτή επιστολή του νίκου Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη,ενώ ακόοοομα περιμένουμε την απάντησή του στην ανοιχτή επιστολή του πρεσβευτή κ.Βαμβουνάκη,ο οποίος ρωτάει για πιθανή μίζα 10 εκατομμυρίων…

“Κυριάκο Τάμαθες τα νέα;

Προχθές δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων των ευρωπαϊκών θεσμών για τις φτωχότερες,άρα εγκαταλελειμμένες περιοχές της Ευρώπης.

Περίμενα να βγει μια περιοχή της Βουλγαρίας,της Ρουμανίας,της Τσεχίας η Σλοβακίας,της Ισπανίας,το Κάπο Βέρντε…

Αμ δε…

Η φτωχότερη,δηλαδή η πιο εγκαταλελειμμένη περιοχή της Ευρώπης βρήκαν τα…Μητσοτακέϊκα!

Ετσι λένε στην πιάτσα αυτή την περιοχή.

Οταν συζήτησα για εκλογικό συνδυασμό κλπ στην περιοχή αυτή μου είπαν:

Όλα τα άλλα κόμματα λένε ότι στα μητσοτακέϊκα κατεβάζουμε τυπικά ένα συνδυασμό γιατί ξέρουμε ότι το Μητσοτακέϊο τους έχει παραμυθιάσει όλους ότι ζουν η (θα)ζουν σε Ελντοράντο και ψηφίζουν ό,τι σερβίρει η οικογένεια,η οποία τους χρησιμοποιεί σαν εφαλτήριο.Αφού εκλεγεί εκεί κάποιο μέλος με το αζημίωτο μετά έρχεται και εκλέγεται στο κέντρο της Αθήνας υποσχόμενη πλατάνια η χουρμαδιές,ανάλογα την εποχή.

Και βάζει Μπογδανομπάμπηδες και άλλους πετσομένους να διαφημίζουν τα “έργα”…Αυτά τα έργα που κατάντησαν αυτή την περιοχή την πιο φτωχή και πιο εγκαταλειμμένη της Ευρώπης.

Αυτά τα ΜΜΕ την καταχώνιασαν την είδηση.Πως να την προβάλλουν τώρα που θα πάει η Αλεξία Μητσοτάκη να αρχίσει και εκείνη την πολιτική καριέρα της απο εκεί πριν μεταπηδήσει σε μια άλλη της Αθήνας-Αττικής;

Πρέπει να πουν ότι ήρθε η Αλεξία να διαφυλάξει τις επιτυχίες που απο το 1989 και μετά κάνει συνεχώς στην περιοχή αυτή η οικογένεια Μητσοτάκη.

Αν (κάνεις πως)δεν κατάλαβες για ποιά περιοχή σου γράφω είναι ο νομός που συνορεύει με τους νομούς Φθιώτιδας,Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας.Φαίνεται ότι,αλλά δεν ακουμπάει σε Φωκίδα και Αρτα.Παράγει ωραίο τσάϊ του βουνού και φιλοξένησε και την κυβέρνηση του βουνού.

Αυτά είναι τα κατορθώματα της οικογένειας.Από το 1989 έχουν στα χέρια τους αυτή την περιοχή και μετά 32 χρόνια διακυβέρνησής της την ανέδειξαν στην πιο φτωχή και εγκαταλειμμένη της Ευρώπης…

Τώρα η οικογένεια έχει στα χέρια της την Ελλάδα.

Μπορείς να εξηγήσεις Κυριάκο γιατί απο τα 72 δις που υποσχέθηκες πρινς 13 μήνες σου έδωσαν οι ευρωπαίοι να φέρεις στην Ελλάδα δεν έφερες ούτε ένα(1)ευρώ ως σήμερα,αν και είχες πεί ότι ως τον Νοέμβριο του 2020 θα μας είχες πνίξει στο χρήμα;

Είχες πει,σου θυμίζω,ότι σου έδωσαν εσένα 72 δις γιατί εσύ είσαι νοικοκύρης και όχι σαν τον Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖαίους που ορισμένοι έχουν μείνει στην κυβέρνηση του…βουνού.

Εμείς της καραμανλικής πτέρυγας δεν έχουμε τίποτα με τους Μπογδανοαδώνηδες…Δεν περνούσαν,δεν περνάνε έξω απο την πόρτα μας,οπότε όλα οκ.

Διότι,θυμίζω, είναι γεγονός ότι ο Καραμανλής είχε ζητήσει να μην περνούν ούτε έξω απο το δρόμο ορισμένα απο τα δεξιά σου χέρια σήμερα και οι πληροφορίες μου λένε ότι αυτό σου ψιθύρισε ο Νίκος Δένδιας στο αυτί όταν αυτά τα “χέρια” σου ζήτησαν να δείξεις ότι εσύ είσαι αρχηγός και να διαγράψεις τον… Δένδια που τόλμησε και διέγραψε τον Μπογδάνο!

Βέβαια δεν σε πιστεύω καθόλου στην διαγραφή ,αλλά έχω πληροφορίες ότι λίγο πριν τις εκλογές (υποσχέθηκαν ήδη δικοί σου ότι)θα επαναφέρεις τον διαγραφέντα,εκτός αν δεν σε αφήσει η … Εισαγγελέας Τουλουπάκη.

Είναι η εισαγγελέας που ερεύνησε το τεράστιο σκάνδαλο χρηματισμού(και ελλήνων πολιτικών κατά την κρατική ελβετική τηλεόραση) ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Και έστειλε λέει ένα χαρτί στην ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ,το οποίο χαρτί “καίει”τον Αδωνη.

Αυτόν που είχε υποσχεθεί ότι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα έμπαιναν ένα μήνα μετά την αποχώρηση της ανίκανης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Δηλαδή τον Αυγουστο του 2019. Πάνε απο τότε 26 μήνες και ούτε μηχανάκι δεν μπήκε…Αντίθετα διαβάσαμε ότι ο Άδωνης δεν “κόπτεται” για τις μπουλντόζες και την επένδυση που είχε υποσχεθεί άμεσα,αλλά γιατί οι έρευνες για την συμμετοχή του στο σκάνδαλο κρατούν τόσα χρόνια.

Δεν του είπε κανείς φαίνεται ότι οι “ερευνες” για τα σκάνδαλα των τραπεζών και ιδιαίτερα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και των “μπιστικών” σας κρατούν 20 χρόνια και ακόμα δεν έχουν δικαστεί σε πρώτο βαθμό παρά την παραπομπή για κακουργήματα!!!

Γιαυτό οι Ευρωπαίοι στους οποίους λέει ότι είναι θύμα ομηρίας δικαστών δεν τον πιστεύουν και σας ρωτούν που έχετε πνίξει επι 20χρόνια τις τεράστιες και πάμπολλες δικογραφίες για τα σκάνδαλα αυτά και ποιούς κρατάτε (ή σας κρατάνε) ομήρους…

Τςι συνθήκες υπό τις οποίες παραιτήθηκα σε χρόνο ρεκόρ από την υπουργική μου καρέκλα τις ξέρεις καλά.

Tις συνθήκες υπό τις οποίες παραιτήθηκε προχθές ο δημοφιλής πρωθυπουργός Κούρτς της Αυστρίας τις έμαθες ή κάνεις πως δεν τις έμθαες ,γιατί πρέπει να κάνεις συγκρίσεις με τον καθρέφτη σου και το περιβάλλον σου;

Η πρώτη σε αναγνωσιμότητα ηλεκτρονική εφημερίδα σου έγραψε το εξής:

“Το πρωτοσέλιδο της Deutsche Welle με τίτλο «Έτσι Λειτουργεί η Πληρωμένη Δημοσιογραφία» αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του καγκελαρίου Κουρτς στην Αυστρία πέτυχε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ της χώρας. Επειδή τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται πως στην Ευρώπη υφίστανται «καθεστωτικοί παράλληλοι βίοι» και πως η λίστα Κουρτς, αλλά και η περιώνυμη λίστα Πέτσα, λίγο απέχουν ως προς τη φιλοσοφία τους, το κείμενο αυτό του γερμανικού μέσου ενημέρωσης προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία.”

Η κανονικότητα που υποσχέθηκες ότι θα φέρεις στη χώρα έχει συγκεκριμένα πια χαρακτηριστικά όπως:-η «πολιορκία» των ελλήνων καταναλωτών σφίγγει απόν συνεχείς αυξήσεις.

Κάποιοι πανικόβλητοι αγοράζουν και αποθηκεύουν τρόφιμα υπό τον φόβο των ανατιμήσεων ενώ στο σύνολο του ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από φτώχεια, ανεργία, φωτιές,λιμούς και καταποντισμούς!! Η κοινωνία είναι εξαιρετικά πιεσμένη οικονομικά και δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να αντέξει το κύμα της ακρίβειας που όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου που αποτυπώνουν το ανοδικό κύμα της ακρίβειας έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και αναβρασμό. Είμαστε σε μια νέα ανθρωπιστική κρίση όμοια η και χειρότερη εκείνης που βιώσαμε τη περίοδο των μνημονιακών «παγετώνων». Τα κυβερνητικά ημίμετρα για ηλεκτρικό ρεύμα, για το φυσικό αέριο και για το πετρέλαιο θα καλύψουν μόνο ένα μέρος των αυξήσεων και θα αναγκάσουν τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη… Ζούμε πλέον μέσα σε ένα απίστευτα δύσκολο περιβάλλον όπου τα μνημόνια, τα συνεχή λοκνταουν, οι αναστολές, οι μειώσεις μισθών και τζίρων, τα χρέη στην εφορία και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν γονατίσει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Αυτή είναι η παρούσα πραγματική και όχι εικονική πραγματικότητα για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό.

-Η εικόνα που μας δίνει η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για την χρονιά που πέρασε παρουσιάζει ως πολυτέλεια το κρέας, την θέρμανση ακόμα και τον κινηματογράφο για τον μέσο Έλληνα…Το 96,7% των αδύναμων νοικοκυριών και το 40,8 των μεσαίων δηλώνουν δυσκολία ακόμα και για κάλυψη των αναγκαίων δαπανών της τάξης των 390€ περίπου έχοντας αδυναμία να υπάρχει στο οικογενειακό τραπέζι έστω και δύο φορές την

εβδομάδα κοτόπουλο κρέας ή ψάρι! Δεν υπάρχουν χρήματα ώστε το σπιτικό τους να έχει μια ικανοποιητική θέρμανση! Πως θα βγάλουν τον επερχόμενο χειμώνα; Επίσης δε επαρκούν τα έσοδά τους για να κυκλοφορούν με το αμάξι τους ή να λειτουργούν το πλυντήριο ρούχων, να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο η ακόμα να και να αγοράσουν μια τηλεόραση. Δεν μπορούμε βέβαια να μιλήσουμε για διακοπές μιας εβδομάδας που αποτελούν πλέον όνειρο θερινής νυκτός για τους πολλούς όταν μάλιστα η αδυναμία αποπληρωμής δανείων η παγίων λογαριασμών τους έχει δημιουργήσει ένα μόνιμο μηνιαίο βραχνά. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν για την υγεία τους, την ψυχαγωγία τους και τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις. Όμως οι ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΟΙ του Μαξίμου περί αλλά τυρβάζουν και μεριμνούν… Μπροστά τους οι μέθοδοι του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Κούρτς ήταν παιχνίδια παιδικής χαράς καθώς από την καθημερινή προπαγάνδα στα βρώμικα κανάλια της διαπλοκής καταλαβαίνει ο καθένας μας ότι οι κύριοι αυτοί ζουν σε άλλη χώρα, ότι ζουν πράγματι σε μια εικονική πραγματικότητα. Τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα όπως αποτυπώνονται στην έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ ακυρώνουν την τάχα ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ κυριαρχία του Μητσοτάκη. Τα οξυμένα κοινωνικά, εθνικά και όχι μόνον προβλήματα , έχουν διαμορφώσει ένα πολιτικό σύστημα τύπου «ζελέ» ενώ φουντώνουν γκρίνιες και δυναμώνουν τις φυγόκεντρες εσωκομματικές δυνάμεις .

Κυριάκο παρά την πετσομένη προπαγάνδα παθαίνεις ότι έπαθε ο Σαμαράς το 2015.ούτε είχε καταλάβει πως είχε απομυθοποιηθεί καθώς οι “νταβατζήδες” της διαπλοκής του είχαν φτιάξει μια εικονική πραγματικότητα και πίστευε ότι βρίσκεται στα Ιμαλάϊα της πολιτικής.

Εσυ Κυριάκο είσαι σίγουρα πιο πονηρός και κάποια μαθήματα τα πήρες.Γιαυτό δεν φέρνεις για ψήφιση τα πρωτόκολλα των Πρεσπών…Ξέρεις τι θα συμβεί…Και είμαι βέβαιος ότι ψάχνεις την ευκαιρία να πας σε πρόωρες εκλογές για να βρεις σανίδα σωτηρίας σε μια κυβέρνηση ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Υπερβολές αυτά που σου γράφω;

Ας το δεχθούμε.Και υποχωρώ.Σου γράφω τι σου…έγραψε στις 12/10 ο δικός σου ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος.Σου έγραψε επι λεξει:

“Παγίδα η ωραιοποίηση της οικονομίας. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δημόσιο& ιδιωτικό χρέος ρεκόρ. Δημοσιονομικό έλλειμμα 10% ΑΕΠ. Διευρυνόμενο εμπορικό έλλειμμα. Έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών 7% ΑΕΠ. Ασφαλιστικές δαπάνες ρεκόρ. Ενεργειακή ανατροπή. Πολλά καμπανάκια μαζί.”

Αυτά σου γράφει.Και τα χρεώνει κατευθείαν σε σένα.Εσύ κυβερνάς 2,5 χρόνια.Εσύ είχες πει ότι σε ένα μήνα θα κάνεις την Ελλάδα κανονικότητα και Ελντοράντο επενδύσεων.

Την έκανες όπως σου την περιγράφει ο Γιώργος Κύρτσος.Μη χειρότερα δηλάδη.

Αυτόν δεν μπορείς να τον διαγράψεις.

Η Ευρώπη σου τα έγραψε χειρότερα για το πως καταντήσατε τα …Μητσοτακέϊκα,τα οποία κουμαντάρετε απο το 1989…

Δεν είναι στραβός ο γυαλός…Ούτε εσύ δεν ξέρεις πως φτιάνουν τα οικονομικά.Το απέδειξες με την απογείωση των οικονομικών της Μαρέβα και των φίλων της.Ο,τι πιάνουν χρυσάφι γίνεται.Το πως τα καταφέρνουν θα σε γελάσω.Αλλα λέτε στου Μαξίμου,αλλά γράφουν τα πετσομένα ΜΜΕ,αλλιώς τα γράφει ο Βαξεβάνης…



Αλήθεια Κυριάκο,

Αν υποθέσουμε ότι δεν απαντάς σε μένα απο γινάτι πολιτικό τι να υποθέσουμε για τον πρεσβευτή Βαμβουνάκη;

Του απάντησες στην ανοιχτή επιστολή που σου έστειλε και σε ρωτάει για τα 10 εκατομμύρια απο τη Σαουδική Αραβία και σου αναφέρει και το όνομα του Μάριου Θεμιστοκλέους;

Δεν μπορεί…Ένας απο τους δυό σας πρέπει να απαντήσει.Είναι η δεν είναι μίζα;Που ακριβώς πήγαν τα λεφτά αυτά;

Κυριάκο θα κλείσω με μια αναφορά στην υποκρισία.

Ως υπουργός μας έλεγες ότι θέλεις διαφάνεια και αξιοκρατία.Γιαυτό ζήτησες επαλήθευση πτυχίων.Και βρέθηκαν χιλιάδες πλαστά.Με πηγή μέσα στον διαβόητο ΔΟΑΤΑΠ,πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ.

Τώρα η κυβέρνησή σου,γιατί θάβει τις δικογραφίες με τα πλαστά πτυχία,ιδιαίτερα την βιομηχανία πλαστών απο Κύπρο μεριά,απο εκεί που ψαρεύεις υπουργούς;

Αφού δεν θέλεις πελατειακό κράτος,όπως έλεγες στον Προκόπη Παυλόπουλο έκανες μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης αίτημα δικαστικής συνδρομής να πάρει ο εισαγγελέας τη λίστα με τα νέα ονόματα σε φορολογικούς παραδείσους ,τη λίστα Πανδώρα δηλαδή;

Δημοσιογράφοι,όπως ο Βαξεβάνης,ο Ντάσκας φωτογραφίζουν ονόματα επιχειρηματιών και εταιρειών τους που είναι μέσα στη λίστα αυτή.Και είναι πασίγνωστοι για τις στενές σχέσεις τους με πολιτικούς.Θα τολμήσεις να δώσεις στη δημοσιότητα τη λίστα και να την στείλεις έγκαιρα στον εισαγγελέα,ώστε να μην σερβίρεις παραμύθια περι παραγραφής;

Η μήπως μαζί με το κατάπτυστο άρθρο (ν)τροπολογία για διασπορά ψευδών ειδήσεων θα βάλεις και άρθρο που θα απαγορεύει την δημοσίευση της λίστας;



Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είσαι ικανός και γιαυτό και για ακόμα χειρότερα…

Τώρα είσαι ήσυχος.Έκανες πρόεδρο της Δημοκρατίας μια κυρία δικαστίνα που άφησε(μαζί με άλλους αυτή ως εισηγήτρια) εποχή με την κατάπτυστη νομικά απόφαση περι ΑΠΕ στα δάση και ας είναι και καμένα…Μια κυρία που πλέκει όχι την κάλτσα του στρατιώτη ,αλλά τη γάτα στο μαξιλάρι της ήσυχα και αθόρυβα…Ποιός θα σε εμποδίσει για τα χειρότερα;

 https://www.ksipnistere.com/2021/10/blog-post_214.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .