Σάββατο, Οκτωβρίου 9

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ...


Αυτοί επεζητούν ΘΕΡΜΟ, αλλά ΕΜΕΙΣ τα εμφανίζουμε όποτε θέλουμε...

Tουρκικό αεροσκάφος  ναυτικής συνεργασίας ATR-72  προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής τις ακτές της Εύβοιας, πετώντας σε ύψος 400-450 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας!

Το άκρως προκλητικό περιστατικό έγινε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του Παρμενίωνα, ο οποίος έγινε το χρονικό διάστημα 22 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2021 σε όλη την ελληνική επικράτεια με εστίαση στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

Το ίχνος της πτήσης και η προσέγγιση του στην Εύβοια φαίνεται στους παρακάτω χάρτες.


Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι συμπεριφέρονται στο Αιγαίο σαν να αναζητούν το ΘΕΡΜΟ επεισόδιο.

Για μια ακόμη φορά επίσης οι πιλότοι των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, πέραν των ιδιαίτερα απαιτητικών σεναρίων της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, είχαν να αντιμετωπίσουν και την προκλητική και επικίνδυνη συμπεριφορά των Τούρκων, που αδιαφορώντας στην πράξη και δείχνοντας τι πραγματικά εννοεί ο πολιτικός τους προϊστάμενος Χ. Ακάρ όταν μιλά για σχέσεις καλής γειτονίας, προέβησαν σε πράξεις που δημιούργησαν αυξημένες πιθανότητες για ατύχημα είτε στη θάλασσα είτε ακόμα περισσότερο στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Ειδικότερα :

Σε ότι αφορά το θαλάσσιο χώρο, πλοία του τουρκικού ΠΝ εισχωρούσαν στις περιοχές άσκησης τις οποίες είχαν δεσμεύσει οι ελληνικές αρχές προσπαθώντας είτε να συλλέξουν πληροφορίες (μέσω του πλοίου υποκλοπών CANDARLI), είτε να δημιουργήσουν προβλήματα στις ασκήσεις με πυρά.

Επιπλέον καθόλη τη διάρκεια της άσκησης, όπως ακριβώς και τους τελευταίους 2 μήνες, πλοίο του τουρκικού ΠΝ επιτηρούσε από απόσταση παρενοχλώντας παράλληλα δια κλήσεων μέσω ασυρμάτου το ερευνητικό πλοίο NAUTICAL GEO το οποίο διεξήγαγε έρευνες επ’ ωφελεία της κοινοπραξίας του αγωγού East Med Ανατολικά της Κρήτης και τώρα βίσκεται στη Λάρνακα αναμένοντας οδηγίες αν θα συνεχίσει τις έρευνες…

Τονίζεται ότι η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» περιλαμβάνεται στο κατάλογο των εθνικών ασκήσεων που ανταλλάσσουν σε ετήσια βάση οι 2 χώρες στο πλαίσιο εφαρμογής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Επιπλέον η Ελλάδα δέσμευσε έγκαιρα τις περιοχές των ασκήσεων με τις απαραίτητες αναγγελίες NOTAM και NAVTEX.

Ενώ λοιπόν η Ελλάδα σέβεται με απόλυτο τρόπο τα συμφωνηθέντα και δείχνει στην πράξη πως ακριβώς αντιλαμβάνεται τις σχέσεις καλής γειτονίας, η Τουρκία και σε αυτό τον τομέα δρα ως πειρατής – ταραξίας επιζητώντας το επεισόδιο.

Και όλα αυτά ενώ στο Αιγαίο περιπολεί και η Νατοϊκή ναυτική δύναμη SNMG-2…..

Μάλλον τους προσφέρουμε ωραίο θέαμα…

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ : Διερωτώμαστε μετά απ’ όλα αυτά, αυτοί φταίνε ή Εμείς που πιστεύουμε ότι συζητάνε μαζί μας;;; 

Με τέτοιο γείτονα προς τι οι …ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ κύριε γαλάζιε Εφιάλτη που αρχίζουν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου;;;;

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι μ' ευτό το τρόπο δίνετε ΘΑΡΡΟΣ στο χωριάτη γείτονα, να μας ανέβη στο κρεββάτι;;;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .