Μήπως το ζούμε ήδη;;;


Τα πρόβατα να μετατρέπονται σε ... Λύκους;;;

Γράφει ο Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Η στιγμή που η φτώχεια νικάει το "Εγώ" και μας οδηγεί στο "Εκείνο"

Ο μεγάλος δάσκαλος με τις αμφισβητούμενες πολλές φορές θεωρίες του, Φρόιντ, έγραψε ότι ο ανθρώπινος ψυχισμός έχει τρεις καταστάσεις.

Το "Εκείνο", το "Εγώ" και το "Υπερεγώ".

Εν τάχει το "Υπερεγώ" είναι το φρένο που μας βάζουν οι ηθικές αξίες, το "Εγώ" αποτελεί η λογική και η εμπειρία και το "εκείνο" είναι το έμφυτο ένστικτό μας πάντα στην επιφάνεια αλλά και πάντα βαθιά χωμένο και ακόμα βαθύτερα ριζωμένο. έτοιμο να αναδυθεί και από πρόβατα να μας μετατρέψει σε λύκους.

Μια τέτοια περίπτωση προβάτου που μετατράπηκε σε λύκο είχαμε με έναν πατέρα δύο παιδιών που η φτώχεια τον οδήγησε στην απελπισία και η απελπισία του ενεργοποίησε τις πιο άγρια ένστικτα επιβίωσης.

Μια ληστεία σε μια τράπεζα που έγινε για να πληρώσει τους λογαριασμούς και βάλει φαγητό στο τραπέζι. 

Η σύγχρονη απάνθρωπη κοινωνία θα το καταδικάσει, η ψυχιατρική θα το μελετήσει και κάποιοι ελάχιστοι θα το καταλάβουν...

Με τέτοια περίπτωση προβάτων που μετατρέπονται σε λύκους έχουμε στην Πάτρα και τον Εύοσμο, στα σχολεία που συγκρούονται με όρους μίνι εμφυλίου πολέμου πόλεων με την αστυνομία να βρίσκεται ανάμεσα σε ένα πρόβλημα που ούτε η ίδια μπορεί να το κατανοήσει.

Το πρόβλημα δεν είναι αστυνομικό είναι βαθιά πολιτικό και ανθρωπιστικό.

Οι νέοι της περιοχής δεν βλέπουν την άφαντη ανάπτυξη του ανύπαρκτου τηλεμαϊνατού υπουργού που ευαγγελίζονται δημοσιογράφοι και κυβέρνηση, αλλά βλέπουν ένα άδειο τραπέζι, βλέπουν ότι πεινούν και ότι την ίδια ώρα ξεπουλιούνται πατρίδα, ιδανικά, αρχές και αξίες.

Και ενώ το στομάχι γουργουρίζει τους την πέφτει ο κάθε φιλελέ να τους πει ότι η Μακεδονία ανήκει στα Σκόπια, ότι πρέπει να ταϊσούν τον μετανάστη, να φάνε οι ΜΚΟ, να γεμίσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα κάθε λαμόγια με τα πορσικά και τις μερσεντές. και ας είναι αυτοί άνεργοι, και ας πεινούν και ας τους περιμένουν στο σπίτι ακόμα πέντε στόματα.

Όλοι νόμιζαν ότι με την παρέμβαση της αστυνομίας και τις πρώτες προσαγωγές τα πάντα θα σταματούσαν και αντί να σταματήσουν ενισχύονται ακόμα περισσότερο.

Και μπαίνουν και άλλα σχολεία στο "χορό" και το σύστημα μόλις άρχισε να τρίζει...

ΟΛΟΙ αυτοί κάνουν το ίδιο λάθος γιατί "νομίζουν" χωρίς να ξέρουν το βάθος.

Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς επειδή φυγάδευσαν τους μαθητές τους.

Ξέρετε γιατί το έκαναν αυτό; 

Γιατί τα παιδιά αυτά τα έχουν στο μάθημα, τα γνωρίζουν και τα ίδια και τα προβλήματα τους καλύτερα από τον καθένα.

Δεν είναι τα παιδιά της Κηφισιάς, ούτε της Εκάλης που πάνε στο σχολείο με σωματοφύλακες και τους περιμένει ο μετρ να τους ταϊσεί χαβιάρι το μεσημέρι.

Μετά το σχολείο πρέπει να πάνε για δουλειά, όσοι τυχεροί έχουν και το φαγητό πιθανόν δεν θα είναι στο τραπέζι γιατί δεν θα υπάρχει.

Δυστυχώς στη χώρα μας δημιουργούνται συνεχώς συνθήκες που σε λίγα χρόνια οι μεγάλες πόλεις θα έχουν απόλυτα γκετοποιημένες περιοχές.

Από την μια τα γκέτο μεταναστών τύπου Μασσαλίας και από την άλλη τα γκέτο φτωχών ημεδαπών.

Ένα μείγμα θανάτου!

Ας δείχνουν τα κανάλια ότι ψέματα θέλουν.

Η βία πάντα ξεκινάει από το στομάχι και εκεί έρχεται να νικήσει το "Εκείνο" το "Εγώ' και το "Υπερεγώ".

Να μπουν τα βασικά ένστικτα επιβίωσης πάνω από κάθε λογική.

Εκεί παραμονεύει και ο κίνδυνος του ατυχήματος...

Ένα λάθος ενός αστυνομικού, μια κακιά στιγμή, ένα νεκρό παιδί.

Θα μπορέσει η κυβέρνηση να επιζήσει;

Όχι να γλυτώσει με ελικόπτερα, αλλά να επιζήσει μέσα από τη συσσωρευμένη αγανάκτηση χιλιάδων συμπολιτών μας, που είναι χρόνια στην ανεργία, στην πείνα (μην ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση κατήργησε τα επιδόματα πείνας του ΣΥΡΙΖΑ -αυτά που εξαγόραζαν την ισχύ του Εγώ πάνω στο Εκείνο- και τα συσσίτια της εκκλησίας);;;

Ο κόσμος είναι όχι στα κάγκελα αλλά τα έχει περάσει…

Η σπίθα μένει για να το διαπιστώσουμε και οι υπόλοιποι...

ΠΗΓΗ

 https://shmantikanea.blogspot.com/2021/10/blog-post_130.html