Τρίτη, Οκτωβρίου 5

«Το φάρμακο Ανακίνρα σώζει ασθενείς με Covid»


«Το φάρμακο  Ανακίνρα σώζει ασθενείς με Covid»

    Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Στο επίκεντρο των σημαντικών επιστημονικών εξελίξεων για τη θεραπεία του Covid-19 βρίσκονται εδώ και καιρό  Έλληνες επιστήμονες.

Έπειτα από την «κολχικίνη» του καθηγητή καρδιολογίας Σπύρου Δευτεραίου, η οποία αποδείχθηκε «ασπίδα» ενάντια στις επιπλοκές ασθενών με Covid, η νέα ελληνική πρόταση στην αντιμετώπιση του SARS-Cov-2 ακούει στο όνομα «Ανακίνρα», μια φαρμακευτική ουσία η οποία αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, να βοηθήσει σημαντικά τους κλινικούς ιατρούς στη μάχη που δίνουν. 

Το φάρμακο αυτό το οποίο είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή στον κόσμο με μελέτη Φάσης ΙΙΙ για ασθενείς με Covid, εγκρίθηκε ήδη στην Ιταλία (είδηση που μετέδωσε πρώτο το zougla.gr), ενώ αναμένεται σύντομα να λάβει έγκριση και από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου. Εφόσον γίνει αυτό, τότε θα αρχίσει να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κατά του κορωνοϊού επίσημα και στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας η οποία ανακάλυψε, μελέτησε και πρότεινε το «Ανακίνρα», αφού κατέληξε στο συμπέρασμα πως μπορεί να σώσει ζωές είναι ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ευάγγελος Γιαμαρέλλος.

Ο καθηγητής, μιλώντας στη «Ζούγκλα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στις ενδείξεις που αποτέλεσαν το ερέθισμα προκειμένου να μελετηθεί η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία, στα αποτελέσματα αλλά και τους λόγους που η ομάδα του συνεργάστηκε με Ιταλούς επιστήμονες. Επίσης, διευκρινίζει το πότε και σε ποιους θα πρέπει να χορηγείται, ενώ επισημαίνει πως μπορούμε πλέον να είμαστε αισιόδοξοι όσον αφορά τη θεραπεία του Covid-19.

Δείτε όλα όσα ανέφερε ο καθηγητής στη «Ζούγκλα»:

 

Η μελέτη της ελληνικής ομάδας, η οποία ονομάστηκε «SAVE-MORE», υλοποιήθηκε σε συνεργασία με 37 κέντρα, στην Ελλάδα (29) και στην Ιταλία (8) και τα αποτελέσματα έχουν κατατεθεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Επίσης, τα στοιχεία και τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Nature Medicine» (impact factor 54) στις 3 Σεπτεμβρίου, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διάχυση της γνώσης παγκοσμίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση της λοίμωξης από Covid-19. To βασικό συμπέρασμα ήταν πως «η έγκαιρη αντιμετώπιση της πνευμονίας από Cοvid-19 με μια ειδικά στοχευμένη θεραπευτική προσέγγιση με το φάρμακο "Anakinra", μείωσε τον κίνδυνο εξέλιξης της νόσου κατά 64% και θανάτου κατά 55%». Να σημειωθεί πως το σκεύασμα χρησιμοποιείται ήδη για αυτοάνοσα νοσήματα, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

 https://www.zougla.gr/ygeia/article/to-farmako-anakinra-8a-sosi-as8enis-me-covid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .