Κυριακή, Οκτωβρίου 31

Τα σαγηνευτικά cut out φορέματα είναι η πιο καυτή τάση στο βραδινό ντύσιμο

Ενα από τα πιο σέξι αμπιγιέ ρούχα που δημιουργήθηκαν ποτέ, μας κάνει να ανυπομονούμε για επίσημες νύχτες

Πλησιάζουμε προς το 2022. Σταδιακά αλλά αποφασιστικά προετοιμάζουμε την αναβίωση της βραδινής γκαρνταρόμπας και τα σαγηνευτικά φορέματα με κοψίματα είναι η πιο φρέσκια και «καυτή» τάση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας.

Παρουσιάστηκαν στους περισσότερους οίκους, από τον Dundas μέχρι τον Versace, ενώ αποτελούν το σχεδιαστικό ελιξίριο του brand της ανερχόμενης ηρωίδας του αισθησιακού dress code Nensi Dojaka. Η ίδια είναι μέρος μιας ομάδας σχεδιαστών που έχει εδραιώσει το σέξι μικρό μαύρο φόρεμα ως απαραίτητο συστατικό της μοντέρνας γκαρνταρόμπας με τα περισσότερα σχέδιά της να γίνονται sold-out. Ο Αυστραλός σχεδιαστής Κρίστοφερ Εσμπερ γνωρίζει παρόμοια επιτυχία με τις σαγηνευτικές δημιουργίες του. Η Κέιτι Χολμς, η οποία απαθανατίζεται συχνά από τους φωτογράφους στη Νέα Υόρκη φορώντας τζιν και cozy πλεκτά, αντάλλαξε τα άνετα σύνολα του κοριτσιού της διπλανής πόρτας με ένα τολμηρό φόρεμα με πολλά κοψίματα του Εσμπερ κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Gucci by Tom Ford Χειμώνας 1996, Monot Ανοιξη 2022, David Koma Ανοιξη 2022.

Αντανακλώντας τις ευρύτερες αλλαγές στη διάθεση, οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν τις συλλογές τους για να εκφράσουν τη σεξουαλικότητα και να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα των σωματότυπων. Ο διάλογος για το body positivity και τη συμπερίληψη στη βιομηχανία ήταν ένα ισχυρό κεφάλαιο που οδήγησε στη δημιουργία αποκαλυπτικών ενδυμάτων συμβάλλοντας στην απενοχοποίηση οποιουδήποτε αισθήματος αμηχανίας.

Αρκετοί οίκοι θέλησαν να κρατήσουν αποστάσεις από τα άνετα σύνολα των περασμένων μηνών παρουσιάζοντας θελκτικά φορέματα με διαφάνειες που αφήνουν στη φαντασία μέρη του σώματος. Περισσότερο από ποτέ το να ντύνεσαι έχει να κάνει με τη χαρά και την αυτοπεποίθηση – και επιτέλους μπορούμε να πούμε ότι μετατοπιζόμαστε από την άνετη στολή πανδημίας σε μια πιο τολμηρή σιλουέτα, αυτή που ανυπομονεί να ξαναβρεθεί σε πάρτυ και καλέσματα. Εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι τα κοψίματα στην πλάτη, στο ντεκολτέ και τους γοφούς γίνονται όλο και πιο εφευρετικά και μοναδικά, ενώ μερικοί σχεδιαστές επιχείρησαν ακόμα και να ενσωματώσουν πιο αισθησιακά κομμάτια στο καθημερινό ντύσιμο. Σύμφωνα με την ψυχολόγο μόδας και ιδρύτρια του Fashion is Psychology Σακάιλα Φορμπς-Μπελ, «οι απότομες αλλαγές στις τάσεις επιτρέπουν στους ανθρώπους να νιώθουν ότι ντύνονται έξω από τον κανόνα. Οταν οι άνθρωποι φορούν ανατρεπτικές δημιουργίες αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή διαφυγής που τους επιτρέπει να βγουν από τον περιορισμό και την πλήξη που προκαλείται από την πανδημία και να μπουν σε ένα χώρο δημιουργικότητας και διασκέδασης».

Το σέξι look κυριαρχεί στις στυλιστικές επιλογές των trendsetters όπως η Zendaya, η Dua Lipa και οι αδερφές Χαντίντ, ενώ αυτή η peek-a-boo τάση δείχνει ότι νιώθουμε όλο και πιο άνετες και σίγουρες για το σώμα μας.

Η Gigi Hadid τον Οκτώβριο του 2017, η Ζendaya το 2019 και η Debbie Harry το 1981

Η Κιμ Καρντάσιαν τόλμησε να φορέσει ένα δαντελένιο φόρεμα με έντονα κοψίματα στην περιοχή της πυέλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Βατικανό αδιαφορώντας πλήρως για το συντηρητικό κώδικα ντυσίματος. Με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την online πλατφόρμα αγορών Lyst, η αναζήτηση παρόμοιων φορεμάτων να αυξηθεί κατά 23%. Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο βρέθηκε στο σόου της πολυαναμενόμενης συνεργασίας του Peter Dundas με τη Revolve φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα με έναν ώμο και σκίσιμο που έφτανε μέχρι τους μηρούς. Πριν από μερικές βδομάδες στη Βενετία, οι διάσημοι παρευρέθηκαν στο γκαλά για τον Εορτασμό των Γυναικών στον Κινηματογράφο. Οι ηθοποιοί Ιζαμπέλ Ιπέρ και Κέιτ Χάντσον βρήκαν το ιδανικό φόρεμα στην ασπρόμαυρη και άκρως αποκαλυπτική συλλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή του brand Mônot Ελι Μιζραχί.

Pierre Cardin Φθινόπωρο/Χειμώνας 1985-1986, David Koma Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-2022

Μερικά από τα πιο τολμηρά μικρά μαύρα φορέματα μπορεί να βρει κανείς και στον οίκο Mugler. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Κέισι Καντγουόλαντερ δήλωσε κάποτε: «Είναι σημαντικό να σχεδιάζουμε σκανδαλώδη κομμάτια, σε αυτό βασίζεται ο οίκος. Αφορά επίσης την προσπάθεια να παρουσιάσουμε μια ενδιαφέρουσα γκαρνταρόμπα για όλη την ημέρα». Παρά την ξεκάθαρη κλίση του στα καθημερινά σύνολα, οι μίνιμαλ αλλά σαγηνευτικές βραδινές δημιουργίες του αποθεώνουν το γυναικείο σώμα. Τα αριστοτεχνικά ρούχα του, για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιεί πρωτοποριακά υφάσματα, σχεδιάζονται για να αγκαλιάζουν και να αναδεικνύουν τη σιλουέτα. Σε ανάλογο ύφος, ο σχεδιαστής με έδρα το Λονδίνο Ντέιβιντ Κόμα ντύνει με ultra σέξι φορέματα την αφρόκρεμα των σταρ για τις εξόδους της μετά COVID εποχής. Καλά καταλάβατ,ε λοιπόν, η αποκαλυπτική μόδα λαχταρά να κοινωνικοποιηθεί πιο πολύ από ποτέ.  

 https://www.marieclaire.gr/fashion/shopping/ta-sagineftika-cut-out-foremata-ine-i-pio-kafti-tasi-sto-vradino-ntisimo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .