Τα 350 δισεκατομμύρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δημοσιογράφοι που δεν μίλησαν και οι υπουργοί που δεν άκουσαν

Μια απίθανη ιστορία με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ έδωσε την δυνατότητα στην εταιρία να αντλήσει κεφάλαια συνολικού ύψους 1,35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Άλλο 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ εισέρρευσε από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ).

Συνολικά, λοιπόν, 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ μπήκαν στα ταμεία της ΔΕΗ.

Δεν θα αναφερθούμε στο κατά πόσο αυτή η τεράστια ρευστότητα της ΔΕΗ θα ευνοήσει τους καταναλωτές οι οποίοι πληρώνουν την ΔΕΗ και χάρη στους οποίους έγινε οικονομικά ισχυρή.

Ούτε στις αμοιβές ορισμένων στελεχών της οι οποίες φτάνουν (μαζί με τα -εξασφαλισμένα-bonus) στα 500 ευρώ την ημέρα.

Ούτε στο ότι το δημόσιο (δηλαδή οι καταναλωτές) απώλεσαν (με την ΑΜΚ) οριστικά την πλειοψηφία στην γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ αφού η συμμετοχή του δημοσίου περιορίστηκε πλέον στο 34% (blocking minority).

Aλλά θα αναφερθούμε σε ένα άλλο πρωτοφανές γεγονός.

Δύο (!) φορές ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ΔΕΗ ανέβασε την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου στα… 350 δισεκατομμύρια ευρώ!

Και την πρώτη φορά εντάξει, ήταν στην… φιλική (και χαλαρή) συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους του Mega Channel το βράδυ της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου.

Αλλά την επομένη ημέρα το πρωί (Πέμπτη 4 Νοεμβρίου) επανέλαβε τα … 350 δισεκατομμύρια ευρώ στην… συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου!

Και καλά, οι δημοσιογράφοι έκαναν πώς δεν άκουσαν.

Αλλά οι υπουργοί;

Ούτε ένας δεν βρέθηκε να υπενθυμίσει στον πρωθυπουργό ότι με… 350 δισεκατομμύρια ευρώ εξοφλούσαμε το δημόσιο χρέος;

Το θέμα δεν είναι «παραπολιτικό» αλλά αμιγώς πολιτικό.

1.Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα να μπερδεύει δύο φορές (σε ένα 24ωρο) τα εκατομμύρια με τα δισεκατομμύρια. Η προσεκτική παρατήρηση των σχετικών videos καταδεικνύει την... απόλυτη σιγουριά (!) του πρωθυπουργού με την οποία μιλάει για τα… 350 δισεκατομμύρια. Ως να μην έχει… ενσυναίσθηση των οικονομικών μεγεθών.

2.Δεν είναι δυνατόν οι συνεργάτες του να μην του είχαν επισημάνει τα… πρώτα 350 δισεκατομμύρια που μοίρασε στην συνέντευξη-φιλική συνομιλία που είχε το βράδυ της Τετάρτης με τους δημοσιογράφους του Mega Channel. Αν το έκαναν και τα 350 δισεκατομμύρια επανελήφθησαν το επόμενο πρωί ενώπιον του… Υπουργικού Συμβουλίου, τότε τα πράγματα είναι ακόμη σοβαρότερα. Αν δεν το έκαναν αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πόσο ανίκανοι είναι.

3.Δεν είναι δυνατόν οι υπουργοί να άκουσαν από τον πρωθυπουργό τα 350 δισεκατομμύρια και να μην μίλησε κανένας (ούτε των Οικονομικών). Αν δεν τον κατάλαβαν (κανένας!) τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά. Αλλά επειδή κάτι τέτοιο είναι απίθανο, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πόσο… σιωπηλοί (για να μην πούμε τίποτα άλλο) είναι.

Υ.Γ Τα σχετικά βίντεο παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ελλάδα Καλημέρα» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94,3 FM»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: https://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/ta-350-disekatommuria-tou-kuriakou-mitsotaki-oi-dimosiografoi-pou-den-milisan-kai-oi-upourgoi-pou-den-akousan/11.154426