Δευτέρα, Νοεμβρίου 22

Αίγυπτος: Ανοίγει εκ νέου η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών του Λούξορ

Αίγυπτος: Ανοίγει εκ νέου η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών του Λούξορ

Στις 25 Νοεμβρίου, ανοίγει και πάλι η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών του Λούξορ της Αιγύπτου, με μία τελετή που αναμένεται να είναι επιβλητική και ανάλογη της περσινής χρυσής παρέλασης των Φαραώ που μετέφερε 22 μούμιες από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου της πλατείας Ταχρίρ στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού που βρίσκεται στο παλαιό Κάιρο.

Όπως ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, η Λεωφόρος των Σφιγγών εκτείνεται σε μήκος 2.700 μέτρων ανάμεσα στους αρχαίους ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ, μία περιοχή που δίκαια χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο, αντανακλώντας τον τεράστιο πλούτο του αρχαίου πολιτισμού της Αιγύπτου.

Οι Αρχές πραγματοποίησαν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης της περιοχής και των αρχαιολογικών χώρων τους τελευταίους μήνες.

Η εκδήλωση, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν πρέσβεις από πολλές χώρες και αρκετοί επίσημοι, εντάσσεται στο πλαίσιο της Αιγύπτου για την αναζωογόνηση του τουρισμού της Χώρας του Νείλου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .