Δευτέρα, Νοεμβρίου 22

Μαρμελάδα κάστανο: Η συνταγή που θα λατρέψετε!

Μαρμελάδα κάστανο: Η συνταγή που θα λατρέψετε!

Υλικά

500 γρ. κάστανα βρασμένα (περίπου 1 κιλό - 1,1 κιλό ολόκληρα)

Ίσο βάρος νερό με τα κάστανα (500 γρ.)

200 γραμμάρια ζάχαρη


Εκτέλεση

Πρώτα από όλα, βράζουμε τα κάστανα σε κρύο νερό για 15 λεπτά και μετά τα ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τα ζυγίζουμε και προσθέτουμε ίσο βάρος νερό σε μια κατσαρόλα.

Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 - 45 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν όλο το νερό.  Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα κάστανα με ένα μπλέντερ για να έχουμε έναν απαλό πουρέ.

Ξαναβάζουμε τον πουρέ στη φωτιά και τον αφήνουμε να καραμελώσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας καλά για 10 - 15 λεπτά. Σε αυτό το σημείο, δοκιμάζουμε και αξιολογούμε τη σύσταση, η οποία πρέπει να είναι κρεμώδης, καραμελωμένη και πηχτή.

Αν είναι πολύ μαλακιά και στεγνή, προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να αποκτήσει συνοχή.

Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα  αφήνοντας 1 εκ. από την άκρη. Σφραγίζουμε με το καπάκι και την αφήνουμε να κρυώσει ανάποδα. Η μαρμελάδα κάστανο είναι έτοιμη.

Υ.Γ. Αν θέλετε να κρατήσετε τη μαρμελάδα στο ντουλάπι είναι απαραίτητο να παστεριώσετε τα βάζα, μαγειρεύοντάς τα ερμητικά κλεισμένα σε κατσαρόλα γεμάτη νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τέλος, αφού ανοιχτεί, πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο και να καταναλωθεί εντός 10 ημερών.

 govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .