Δευτέρα, Νοεμβρίου 1

ΤΡΕΛΛΟΚΟΜΕΙΟ Η ... ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ...



ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1ο 

Αριθμός Μαθητών ανα ΤΑΞΗ...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ! 

Να διαβαστεί γιατί μας καίει !

Επεισόδιο 1ο - Αριθμός Μαθητών ανά τάξη…

Είπα μια εβδομάδα να ασχοληθώ εντατικά με το φλέγον αυτό ζήτημα και βρήκα μπροστά μου ένα νομοθετικό χάος και μαζί με αυτόν ένα σύνολο αναρμόδιων αρμοδίων που στην καλύτερη περίπτωση σε κάνουν να θες να μεταναστεύσεις.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Σύμφωνα λοιπόν με το κτιριολογικό για τα σχολεία, αυτά κατασκευάζονται με προδιαγραφές 20 παιδιών +1 εκπαιδευτικός ανά αίθουσα 47τμ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική σε αίθουσα διδασκαλίας 47τμ μπορούν να βρίσκονται μέχρι 23 άτομα (συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτικού).

Σύμφωνα με το νόμο για τα παιδιά με νοητική υστέρηση ή με μαθησιακές δυσκολίες, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών μειώνεται 3 μαθητές ανά μαθητή αυτής της κατηγορίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες (επί ΝΔ) η κάθε τάξη μπορεί να έχει 27 παιδιά και σε εξαίρετες περιπτώσεις με εντολή της Δευτεροβάθμιας επιτρέπεται η αύξηση κατά 10%, ήτοι 2,7 (έναν θα του κόψουμε αναγκαστικά 3 μέλη), οπότε ο μέγιστος αριθμός μαθητών αυξάνεται στο 30 παιδιά ανά αίθουσα.

Η παγκόσμια χειρότερη επίδοση είναι στη Χιλή με 29 μαθητές...

Με 18 μαθητές που είχαμε μέχρι την Παρασκευή ήμασταν στις 4 καλύτερες χώρες παγκοσμίως.

Πέσαμε λοιπόν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο 250 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και τώρα είμαστε ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ.

Φυσικά τον κάθε Μητσοτάκη ούτε που τον νοιάζει αφού τα δικά του παιδιά μια χαρά πάνε στα ιδιωτικά σχολεία και οι ελληναράδες ψεκασμένοι άστους να τρέχουν ωσάν τον Βέγγο για να μην πω σαν τον μ...

Έφτιαξαν λοιπόν μια σειρά από ΝΟΜΟΥΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ώστε ΑΝ τυχόν γίνει οποιοδήποτε ατύχημα ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ.

Αν αύριο γίνει σεισμός κανείς δε θα φταίει που δεν μπορεί να γίνει σωστή εκκένωση !!!

Το σχέδιο εκκένωσης έχει φτιαχτεί για 20 παιδιά με βάση το κτιριοδομικό !!!

Αν πάρει φωτιά κανείς δεν θα φταίει γιατί έτσι τους είπε - προφορικά παρακαλώ - το υπουργείο, δηλαδή, να παρακάμψουν την εθνική νομοθεσία που προβλέπει 2 τμ ανά μαθητή ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ δηλαδή τα θρανία (και όχι και του διδασκάλου τους που έχει ξεχωριστό χώρο κίνησης - διάδρομο μπροστά από τον πίνακα).

Παραβλέπω ότι εν μέσω πανδημίας τα παιδιά έχουν σε ευθεία γραμμή μόλις 20 εκατοστά κενό με τον διπλανό τους και 70 εκατοστά με τον πίσω και τον μπροστά τους.

Δηλαδή τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του ιού, ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ στα σχολεία, αλλά στην καφετέρια και σε εξωτερικό χώρο δεν μπορούμε να είμαστε πάνω από το 65% των καθισμάτων...

ΕΛΕΟΣ ΑΠΛΑ ΕΛΕΟΣ.

Η ΝΔ μια ανάσα θέλει και γύρισε πίσω την παιδεία 100 χρόνια.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν το αποδεικνύουν περίτρανα.


https://shmantikanea.blogspot.com/2021/10/blog-post_133.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .