Τι μπορεί να γίνει σε ένα βράδυ Κυριακής… (Βίντεο)

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Eσωτερικών

Η κυκλοφορία του «Βήματος της Κυριακής» (από το βράδυ Σαββάτου 13/11 που βγήκε στην... Ομόνοια) προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση.

Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2019 η Νέα Δημοκρατία στην δημοσκόπηση της Metron Analysis εμφανιζόταν να έχει ποσοστό κάτω από το… ψυχολογικό όριο του 30% (στο 28%) και ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το αντίστοιχο… ψυχολογικό όριο του 20% (στο 18,3%).

Τα πράγματα αποκαταστάθηκαν κυριολεκτικά σε ένα βράδυ Κυριακής!

Γιατί την επόμενη ημέρα Δευτέρα (15/11) στην δημοσκόπηση της Marc στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα η Νέα Δημοκρατία επανήλθε στο 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,5%.

Σταθερή δημοσκοπική παράμετρος και στις δύο έρευνες η άνοδος του ΚΙΝΑΛ.

Ακόμα και αν πρόκειται για δύο διαφορετικές εταιρίες οι οποίες πάντως διεξήγαγαν τις έρευνες σχεδόν στο ίδιο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα εκπλήσσουν για το τι μπορεί να συμβεί σε αυτόν τον μαγικό κόσμο των πολιτικών ερευνών.

Δείτε στο πρώτο βίντεο (διάρκειας μόλις 23’’) τα αποτελέσματα των δύο ερευνών όπως παρουσιάστηκαν στα δελτία ειδήσεων και ακούστε τα σχετικά σχόλια στο ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής «Ελλάδα, καλημέρα» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94,3 FM»: