Δευτέρα, Νοεμβρίου 1

Θεσσαλονίκη: Καισαρική σε δύο ανεμβολίαστες εγκύους - Η μία έχασε τη μάχη για τη ζωή, ασφαλή τα βρέφη

xeirourgeio33
Γεωργία Σαδανά

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η δεύτερη ανεμβολίαστη  έγκυος, που είναι 35 ετών

Την μάχη με τη ζωή έχασε μια 38χρονη έγκυος από την Κατερίνη, η οποία είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό στην 33η εβδομάδα κύησης. Η νεαρή γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστη, νοσηλεύτηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά στα τέλη Σεπτεμβρίου οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να διακομισθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της, οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε καισαρική, διασώζοντας το βρέφος της, το οποίο νοσηλεύτηκε για λίγο διάστημα στην Μονάδα Νεογνών και πλέον είναι εντελώς καλά.

Η κατάσταση της μητέρας του, ωστόσο, επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να διασωληνωθεί, χάνοντας τελικά τη μάχη για τη ζωή, την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και  ακόμη μία έγκυος, 35 ετών, η οποία επίσης διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό, ενώ δεν είχε λάβει καμία δόση εμβολίου.

Για το λόγο αυτό, οι θεράποντες γιατροί προχώρησαν και σε αυτήν την περίπτωση σε καισαρική τομή, με το βρέφος να είναι καλά στην υγεία του, ενώ η μητέρα του παραμένει σε κρίσιμο σημείο.

Protothema.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .