Αρνητές Covid: Για fake news και προτροπή σε ανυπακοή κατηγορείται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης

dikigoros_psek_xr_2

Συνελήφθη ο Νίκος Αντωνιάδης αλλά δεν κρατήθηκε επειδή ως δικηγόρος έχει ειδική δωσιδικία - Η εισαγγελία εξετάζει τη δικογραφία - Εκτός από διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγορείται και για διέγερση σε ανυπακοή

Στη σύλληψη του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων (βάση του νέου ποινικού κώδικα για τη δημόσια υγεία) και της διέγερσης σε ανυπακοή, (πλημμελήματα), προχώρησαν χθες το βράδυ οι αστυνομικές με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στην εισαγγελία είχε διαβιβαστεί από Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊος, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Από την εισαγγελία διατάχθηκε την περασμένη Τρίτη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας διατάχθηκε και η σύλληψη του δικηγόρου. Έτσι, αυτός συνελήφθη χθες από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος λόγω του ότι είναι δικηγόρος και έχει ειδική δωσιδικία.

Σήμερα η σχετική δικογραφία επέστρεψε πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία την μελετά για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης η εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

Να σημειωθεί τέλος, ότι οι δικηγόρος σε περίπτωση που του ασκηθεί ποινική δίωξη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Protothema.gr


 https://www.protothema.gr/greece/article/1182984/arnites-covid-gia-fake-news-kai-protropi-se-anupakoi-katigoreitai-o-dikigoros-nikos-adoniadis/