Πέμπτη, Νοεμβρίου 25

Politico: Με παρέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη, 700 Αφγανές βρήκαν καταφύγιο στην Αθήνα


Απομακρυσμένη Καμπούλ η Αθήνα, σύμφωνα με το γνωστό μέσο…

«Η Ελλάδα φαίνεται να έχει υποδεχθεί περισσότερες γυναίκες από το Αφγανιστάν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, μετατρέποντας την πρωτεύουσά της σε ένα απομακρυσμένο θύλακα της τέως πολιτικής σκηνής της Καμπούλ (!!) Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η Αθήνα έγινε το σημείο άφιξης για πάνω από 700 γυναίκες δικαστές, βουλευτές, δημοσιογράφους και δικηγόρους, μαζί με τις οικογένειές τους – εμβληματικά πρόσωπα μιας δημοκρατικής κοινωνίας που δεν είναι πια καλοδεχούμενη μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν τον Αύγουστο», όπως γράφει σε εκτενές άρθρο του το Politico.

Η συνέχεια όμως είναι άκρως αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα. Διότι, διαπιστώνουμε ότι αυτές οι γυναίκες δεν ήρθαν εδώ μετά από κρατική παρέμβαση, αλλά μετά από προσωπική παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Μητσοτάκη!Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα

«Έστειλα μήνυμα στην σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού Μαρέβα [Γκραμπόβσκι], που είναι παλιά φίλη, και της είπα ότι έχω αυτή την κατάσταση και δεν έχω πουθενά να τους πάω», αποκαλύπτει ο αμερικανός φιλάνθρωπος και ιδιοκτήτης ΜΚΟ, Αμέντ Κχάν. «Μία ώρα αργότερα, η Ελλάδα είπε ‘Ναι, θα τους πάρουμε’. Δεν χρειάστηκε καν να τους το ζητήσω”»!

Όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του αμερικανού φιλάνθρωπου με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος όμως διατηρεί και ανάλογη οργάνωση με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το ελληνικό κράτος, ούτε φυσικά από την κυρία Μητσοτάκη. Για να μάθουμε εντέλει εάν λειτουργούν οι θεσμοί στην Ελλάδα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .