Μετάλλαξη Ομικρον: Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα - Εντοπίστηκε στην Κρήτη


Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον στην Ελλάδα. Οπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, το κρούσμα εντοπίστηκε στην Κρήτη κι ο ασθενής έχει τεθεί ήδη υπό περιορισμό.Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον στην Ελλάδα. Οπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, το κρούσμα εντοπίστηκε στην Κρήτη κι ο ασθενής έχει τεθεί ήδη υπό περιορισμό.

Οπως είπε ο υπουργός Υγείας, ο κ. Θεοκλής Ζαούτης, πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα προχωρήσει στη συνέχεια στην σχετική ενημέρωση. «Το περιμέναμε ότι θα έρθει αργά ή γρήγορα και στη χώρα μας. Περιμένουμε πώς θα το χειριστούμε σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες από τον ΠΟΥ».

«Ο συμπολίτης μας, είχε άφιξη στις 26 Νοεμβρίου το πρωί. Το rapid test στο αεροδρόμιο ήταν αρνητικό. Είχε ήπια συμπτώματα από την επόμενη μέρα. Εκανε rapid test κάθε μέρα κι έβγαινε αρνητικό μέχρι τις 29 που βγήκε θετικό. Κάναμε pcr, το βρήκαμε ύποπτο και τελικά ύστερα από τον εργαστηριακό έλεγχο αποδείχθηκε ότι ήταν μετάλλαξη Ομικρον», είπε ο κ. Ζαούτης και πρόσθεσε ότι έχει ιχνηλατηθεί ο ασθενής και βρίσκεται σε καραντίνα.

 https://www.reader.gr/koinonia/394471/metallaxi-omikron-proto-kroysma-stin-ellada-entopistike-stin-kriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.