Λέσχες Φιλίας

Οι Λέσχες Φιλίας λειτουργούν σε επίπεδο συνοικίας και γειτονιάς για να προσφέρουν υπηρεσίες στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι χώροι όπου οι ηλικιωμένοι Αθηναίοι μπορούν να αναζητήσουν ανθρώπινη ζεστασιά, κοινωνική υποστήριξη, επαφή με συνομήλικους, ενημέρωση, ψυχαγωγία.

Το πρόγραμμα των Λεσχών Φιλίας περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ημερήσιες εκδρομές

και περιπάτους. Στις Λέσχες Φιλίας υλοποιούνται προγράμματα γυμναστικής, αυτοάμυνας, νοσηλευτικής φροντίδας και φυσιοθεραπείας. Στόχος των Λεσχών Φιλίας είναι η εξοικείωση των ηλικιωμένων με τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, η προσαρμογή τους στις καινούργιες συνθήκες ζωής, η ομαλή συνύπαρξή τους με νεότερους και η παροχή ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος, ιδίως σε ανθρώπους που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ή οικογένεια να τους φροντίσει.

Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις των Λεσχών Φιλίας αλλά και να επισκεφθούν μουσεία και πολιτιστικούς χώρους και να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.

Επίσης έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ζητήματα που άπτονται των αναγκών και των ενδιαφερόντων τους μέσω ειδικών προγραμμάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: ομάδες ενδυνάμωσης μνήμης, ομιλίες πνευμονολόγων ιατρών - σπιρομετρήσεις, ομιλίες για την ηλιοπροστασία, ομιλίες από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, Σχολές γονέων κ.λ.π..

Ο θεσμός των Λεσχών Φιλίας λειτουργεί στο Δήμο Αθηναίων από το 1985 και σήμερα υπάρχουν 25 Λέσχες Φιλίας, κατανεμημένες σε όλη την περιφέρεια του Δήμου. Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας και να τους δοθεί η δυνατότητα δημιουργικής αξιοποίησης του χρόνου τους.

 

Ποιος και πως μπορεί να εγγραφεί στις Λέσχες Φιλίας:

Στις Λέσχες Φιλίας μπορούν να εγγραφούν άτομα και των δύο φύλων που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους και τα οποία κατοικούν ή διαμένουν μόνιμα στη συνοικία, που έχει την έδρα της η Λέσχη Φιλίας, χωρίς να είναι απαραίτητο στοιχείο η ιδιότητα του δημότη. Σε ποσοστό μέχρι 10% του συνολικού αριθμού των μελών της ΛΕ.ΦΙ. γίνονται δεκτά ως μέλη, άτομα τρίτης ηλικίας, οι οποίοι έχουν την ιδιότητα του συνταξιούχου έστω και αν δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Μια φωτοτυπία της ταυτότητας
2. Μία φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας, στο οποίο αναγράφεται το ΑΜΚΑ
3. Μια φωτογραφία
4. Ένα αντίγραφο λογαριασμού (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, εκκαθαριστικό της Εφορίας) ως απόδειξη της κατοικίας
5. Ετήσια συνδρομή (πέντε 5 €)

 

ΤΜΗΜΑ  ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Προϊσταμένη: Άννα Κωστοπούλου

Τηλέφωνο: 2105210640

Email: a.kostopoyloy@athens.gr

 

Διευθύνσεις - Ωράρια 

Κανονισμός Λεσχών Φιλίας

Επικοινωνία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πρόνοιας με τα μέλη

Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την Τρίτη Ηλικία

 

Προγράμματα Νοσηλευτικής – Φυσιοθεραπείας – Γυμναστικής – Αυτοάμυνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.