Τρίτη, Ιανουαρίου 11

Οι ...ιδιώτες αντιδρούν στα ...φθηνά μοριακά τεστ!!!1Τώρα καταλαβαίνουμε ποιοί μας ...κυβερνάνε !!!

Αφήνουν αιχμές για όσα εργαστήρια προσφέρουν φθηνότερα τεστ και ζητούν... ενημέρωση για το πως κατάφεραν να πετύχουν αυτές τις τιμές.

Η συζήτηση που «φούντωσε» τις τελευταίες ημέρες, οι εκκλήσεις και τα αιτήματα για φθηνά, ή και δωρεάν, μοριακά τεστ κορωνοϊού (PCR test), αλλά και η κυβερνητική ανακοίνωση του πλαφόν των 47 ευρώ,

προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ).

Σύμφωνα με την ΠΟΣΙΠΥ, PCR test που προσφέρονται ή διαφημίζονται από διαγνωστικά εργαστήρια και φορείς σε τιμή πολύ χαμηλότερη από τα 47 ευρώ, προκαλούν το ερώτημα «πως μπορούν να διατίθενται τα PCR σε τιμές κάτω του κόστους;» αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αξιοπιστία τους και ζητώντας μάλιστα και… ενημέρωση για το πως κατάφεραν να πετύχουν αυτές τις τιμές…

Πιθανόν η ανακοίνωση να «στοχεύει» και τα όσα γνωστοποίησε ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος γνωστοποίησε ότι μέσα από τους διαγωνισμούς-δημοπρασίες, εξασφάλισε το ποσό των 27 ευρώ ανά μοριακό τεστ για τα ΚΑΠΗ και άλλες κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες, που έχουν σχέση με την τρίτη ηλικία, τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς και των 29 ευρώ για τους υπόλοιπους δημότες.

Η ΠΟΣΙΠΥ καλεί ακόμα τους πολίτες να ελέγχουν την αξιοπιστία και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και για το εάν πραγματικά τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για τη διενέργεια αυτών των εξετάσεων.

Και προσθέτει:

«Όταν τα αντιδραστήρια και το συνολικό κόστος για τη διενέργεια αυτών των εξετάσεων είναι λίγο κάτω από την τιμή της διατίμησης, ζητούμε από τα συγκεκριμένα διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία, τα οποία βεβαίως πρέπει να είναι νομίμως αδειοδοτημένα από τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους και πιστοποιημένα, να μας ενημερώσουν για τον τρόπο που έχουν πετύχει αυτές τις τιμές».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, εξηγεί ότι για την διενέργεια της μοριακής εξέτασης για την COVID απαιτούνται ειδικά μέτρα προστασίας για το προσωπικό, ειδικά αντιδραστήρια, εταιρεία αποκομιδής ιατρικών αποβλήτων, εξειδικευμένο διοικητικό προσωπικό για την καταχώρηση των αποτελεσμάτων στο Μητρώο της ΗΔΙΚΑ και επιμερισμός για τα υπόλοιπα λειτουργικά κόστη, τα οποία προκύπτουν για τη διενέργεια της εξέτασης αυτής.

«Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πώς οι εξετάσεις αυτές διενεργούνται σε τόσο χαμηλές τιμές, όταν τα προαναφερόμενα έξοδα για τα περισσότερα διαγνωστικά εργαστήρια είναι λίγο κάτω από την τιμή των 47 ευρώ και φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα για να είναι αξιόπιστες.

Είναι λογικό σε κάποιες περιπτώσεις διαγνωστικών εργαστηρίων που εκτελούν μεγάλο όγκο εξετάσεων, να μπορούν να συμπιεστούν όλα αυτά τα κόστη, αφού έτσι λειτουργεί ο νόμος της αγοράς. 

Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι η δυνατή η συμπίεση αυτού του κόστους για ένα απλό βιοπαθολογικό εργαστήριο κάτω από τα 35-40 ευρώ προ φόρων».

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ : Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.