Σάββατο, Ιανουαρίου 22

Μιλάς για «Πάσχα στο χωριό» με 579 νεκρούς σε μόλις 144 ώρες;

Μιλάς για «Πάσχα στο χωριό» με 579 νεκρούς σε μόλις 144 ώρες;

Ανατριχιαστική δήλωση από την Μίνα Γκάγκα ότι «δεν μας προβληματίζουν οι θάνατοι» και το «Πάσχα στο χωριό» με 579 νεκρούς σε 144 ώρες.

Θλίψη προκαλεί η όλη συζήτηση για το αν θα κάνουμε τελικά «Πάσχα στο χωριό» και όχι πώς και γιατί έχουμε πάνω από 100 νεκρούς την ημέρα.

Την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία παραμένει με κομμένη την ανάσα, με τους γονείς να ζουν τον δικό τους Γολγοθά για τα κρούσματα στα σχολεία, την μετάλλαξη Ομικρον 2 να καλπάζει τις Σκανδιναβικές χώρες και εδώ στην Ελλάδα να χάνουμε το πρώτο βρέφος μόλις δύο μηνών από κορονοϊό κάποιοι συντηρούν συζητήσεις για το αν θα σουβλίσουμε στο χωριό ή στην πόλη.

Και αν αυτές οι συζητήσεις λάμβαναν χώρα σε επίπεδο καφενείου - που τελικά εκεί συζητάμε σημαντικότερα πράγματα- λες πάει στο καλό.

Όταν όμως στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας (20/1) Μίνα Γκάγκα και Γκίκας Μαγιορκίνης συντηρούν μια τέτοια συζήτηση τότε όχι μόνο είναι εκτός τόπου και χρόνου, αλλά μεταφέρουν και το χειρότερο μήνυμα.

Λάθος πρώτο - «Δεν πρέπει να μας προβληματίζουν οι θάνατοι», από πότε κ. Γκάγκα;

Η υπουργός μίλησε για ελάχιστους θανάτους από την «Όμικρον» και με άλλα λόγια μας στέλνει το μήνυμα να μην ανησυχούμε.

Μάλιστα εξήγησε:

«Κάθε χρόνο έχουμε θανάτους από γρίπη και θυμόσαστε με τον αείμνηστο Σκλαβενίτη ότι ένας άνθρωπος 50+ χρόνων κατέληξε από γρίπη. Άρα, οι θάνατοι από λοιμώξεις είναι κάτι που βλέπουμε. Οι θάνατοι από ιώσεις είναι κάτι που βλέπουμε, ακόμη και για κάτι τόσο κοινό όσο η γρίπη και το κρυολόγημα.

Σκεφτείτε τώρα, ακόμα και από μια ήπια λοίμωξη, αν έχουμε 20.000 κρούσματα καταγεγραμμένα ή την προηγούμενη εβδομάδα που φτάσαμε και σε μεγαλύτερα νούμερα, κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι ευάλωτοι. Κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι μεγάλοι σε ηλικία, έχουν νοσήματα, είναι φυσικό να υπάρξουν θάνατοι.

Άρα, δεν νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίζει αυτό. Γενικά, οι θάνατοι στη Μονάδα και οι θάνατοι που βλέπουμε, το επαναλαμβάνω, είναι θάνατοι ανεμβολίαστων, θάνατοι ανθρώπων πολύ συχνά μεγάλης ηλικίας.

Είπαμε ότι πολύ ευάλωτοι είναι επίσης οι παχύσαρκοι. Η παχυσαρκία είναι μια σημαντική αιτία θανάτου. Η «Όμικρον» είναι σαφώς ηπιότερη.

Παρόλα αυτά, το εμβόλιο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και προστατεύει, η ανακοίνωση από την Πάτρα, που το συζητήσαμε, ήταν ότι είναι 48 φορές λιγότερη η πιθανότητα. Είναι ένας τεράστιος αριθμός.

Αλλά, γενικά, όλες οι μελέτες μιλάνε για 20 φορές λιγότερες πιθανότητες, είναι τεράστια δηλαδή η προστασία. Αλλά και πάλι σας λέω, με 20.000 κρούσματα κάθε μέρα, πιθανώς θα υπάρχουν θάνατοι και από «Όμικρον».

Άρα, είναι ήπια, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παίρνουμε αψήφιστα ή να θεωρούμε ότι δεν θα γίνει τίποτα γιατί πάντα μπορεί να γίνει».

Λάθος δεύτερο - Πάσχα στο χωριό, αποπροσανατολιστική συζήτηση

Για την συζήτηση για το Πάσχα στο χωριό που δεν έκοψαν στη ρίζα της οι επιστήμονες, ανέφεραν:

Μίνα Γκάγκα: «Πιστεύω ότι θα κάνουμε Πάσχα. Δεν ξέρω τι πιστεύετε εσείς»

Γκίκας Μαγιορκίνης μειδιώντας: «Νομίζω ότι θα κάνουμε Πάσχα. «Πάσχα στο χωριό» που λέτε» και επανήλθε η κ. Γκάγκα λέγοντας: «Για να κάνουμε Πάσχα στο χωριό πρέπει να κάνουμε μία υπομονή τώρα για να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε λίγο από άποψη κρουσμάτων».

Πρόκειται για λάθος μηνύματα, λάθος συζήτηση που πυροδοτεί μια νέα νάρκη στην κοινωνία. Ο κορονοϊός και η μετάλλαξη Ομικρον είναι εδώ και είναι επικίνδυνη, όπλο μας παραμένει ο εμβολιασμός και οι θάνατοι - οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και το ΕΣΥ που λυγίζει είναι το μόνο που μας προβληματίζουν.

Όσο για το Πάσχα στο χωριό αρνούμαστε να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .