Κυριακή, Ιανουαρίου 30

Μια συνέντευξη με την Ιωάννα Τούνη

Μια συνέντευξη με την Ιωάννα Τούνη

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει λανθασμένη αντίληψη για την σημασία του όρου influencer στη χώρα μας. Influencer μπορεί να θεωρηθεί ένας διάσημος ο οποίος έχοντας πολλούς followers στον λογαριασμό του επηρεάζει μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων.

Σίγουρα δε μπορεί να θεωρηθεί influencer εκείνος ο οποίος με διάφορα τρικ διαφημιστικά, δώρα κλπ προσπαθεί να αποκτήσει followers με την προσδοκία να γίνει διάσημος. Από τους opinion makers

περάσαμε στους πραγματικούς influencers και τους influencers των… εκπτώσεων. Το ερώτημα παραμένει αμείλικτο. Ποιος καθορίζει το επίπεδο; Ο influencer των followers ή οι followers του influencer;

Με αυτές τις σκέψεις θέλησα να συναντήσω την Ιωάννα Τούνη και ομολογώ ότι με αιφνιδίασε με στοιχεία που δεν περίμενα να διαπιστώσω. Δεν θα τα απαριθμήσω γιατί είναι ωραίο να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Φυσικά δεν είχα καμία όρεξη να επικεντρωθώ μόνον στο επίμαχο revenge video, ούτε τις θλιβερές φωτό από μια βραδιά δύο ηλίθιων αρσενικών που έδωσαν το απόλυτο ρεσιτάλ της πιο γελοίας επιβεβαίωσης.

Ο χώρος που κινείται η Ιωάννα είναι τραγικά εφήμερος όσο και οι προτάσεις μόδας που αλλάζουν με ταχύτητα φωτός. Η φιλαρέσκεια και η ματαιοδοξία περισσεύουν, εξαφανίζοντας οποιαδήποτε πιθανότητα σοβαρότερων προβληματισμών. Η Ιωάννα μου έδωσε την αίσθηση πως κοροϊδεύει τον χρόνο ό,τι ώρα θέλει. Ελίσσεται μέσα σε όλο αυτό το ανόητο ροζ κερδίζοντας το στοίχημα, γιατί κακά τα ψέματα μετά από όσα της έχουν συμβεί, ένας κοινός θνητός δε θα μπορούσε να ανταπεξέλθει ψυχολογικά. Ούτε στον κοινωνικό διασυρμό, ούτε στην αρσενική κτηνωδία. Τα φαλλοκρατικά θεμέλια ενός υπαρκτού δημιουργήματος δεν ξηλώνονται από μια Ιωάννα. Χρειάζονται σίγουρα πολλές.

https://www.zougla.gr/greece/article/mia-sinentefksi-me-tin-ioana-touni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .