Σάββατο, Ιανουαρίου 29

Μαύρισε η πλάκα του σίδερου; Πάμε να την καθαρίσουμε

Μαύρισε η πλάκα του σίδερου; Πάμε να την καθαρίσουμε

Μαύρισε η πλάκα του σίδερου; Πάμε να την καθαρίσουμε

Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε το σίδερό μας πάρα πολλά χρόνια. Είναι λογικό μετά από τόσο καιρό η πλάκα του σίδερου να έχει μαυρίσει ή να έχει μαζέψει άλατα και βρωμιά. Πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα; Γιατί όσο και να σιχαινόμαστε το σιδέρωμα, ένα καλό και καθαρό σίδερο είναι πολύτιμο εργαλείο για κάθε μία από εμάς. Δείτε τη φυσική λύση καθαρισμού που προτείνω.

Υλικά για να καθαρίσουμε την πλάκα του σίδερου

  • Ξύδι
  • Υγρό πιάτων
  • Ζεστό νερό
  • Σφουγγάρι
  • Σπογγοπετσέτα

Πλάκα Σίδερου Καθαρισμός βήμα βήμα

Η σωτήρια λύση για μένα σε αυτή την περίπτωση είναι ο συνδυασμός του υγρού πιάτων με το ξύδι. Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω σόδα μαγειρικής ή οδοντόπαστα, όπως μου έχουν προτείνει άλλες νοικοκυρές, γιατί κάτι τέτοιο θεωρώ ότι θα φράξει τις τρύπες από όπου βγαίνει ο ατμός.

katharisma sidero prin - Μαύρισε η πλάκα του σίδερου; Πάμε να την καθαρίσουμε

Τι κάνουμε; Διαλύουμε 3 κουταλιές ξύδι με μία κουταλιά υγρό πιάτων και ανακατεύουμε. Με ένα μαλακό σφουγγάρι περνάμε το μείγμα πάνω στην πλάκα του σίδερου τρίβοντας ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά, μέχρι να καθαρίσει το σίδερό μας τελείως. Σε μια λεκάνη έχουμε ζεστό νερό, για να ξεβγάλουμε στη συνέχεια το μείγμα με τη σπογγοπετσέτα. Προσοχή: η σπογγοπετσέτα να είναι καλά στραγγισμένη. Δεν πρέπει να εισχωρήσει υγρασία στο εσωτερικό της συσκευής.

katharisma sidero meta - Μαύρισε η πλάκα του σίδερου; Πάμε να την καθαρίσουμε

Αν παρατηρήσαμε πρόβλημα στην παραγωγή ατμού την τελευταία φορά που σιδερώναμε, ελέγχουμε τις τρύπες στη βάση του σίδερου, καθώς μπορεί να έχουν βουλώσει από τα άλατα. Με μια μπατονέτα μπορούμε να φτάσουμε καλύτερα στο εσωτερικό τους και να απομακρύνουμε τη συσσωρευμένη βρωμιά χρησιμοποιώντας και πάλι το παραπάνω μείγμα.

Προσοχή

Αυτή είναι μια μέθοδος καθαρισμού που δοκίμασα ως νοικοκυρά στο δικό μου σίδερο και είχα αποτέλεσμα. Ωστόσο για να μην προκληθεί ζημιά στο σίδερό σας, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή της δικής σας συσκευής

Extra tip: Τι κάνουμε αν στην επιφάνεια του σίδερου έχει κολλήσει ουσία με υφή κεριού; Βάζουμε σε λειτουργία, απλώνουμε ένα φύλλο εφημερίδας και περνάμε το σίδερο αρκετές φορές επάνω στην εφημερίδα, μέχρι να εξαφανιστούν τα κατάλοιπα. Αφού κάνουμε αυτό, κατόπιν καθαρίζουμε την πλάκα με την παραπάνω διαδικασία.https://makelife.gr/%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.