Με κοροϊδίες και ψέματα επιχειρούν να συγκαλύψουν το  φιάσκο της ΔΕΔΔΗΕ

«Τρεις ολόκληρες ημέρες πήρε στον ΔΕΔΔΗΕ να μας πει ότι 200.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα, αλλά μόλις μας εγκαταλείψει η «Ελπίδα», ο Σκρέκας θα βάλει τα δύο πόδια του ΔΕΔΔΥΕ σ’ ένα παπούτσι!!»

Αφού πέρασαν τρία εικοσιτετράωρα από την επέλαση της ... «Ελπίδας», και χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε συνθήκες ακραίου ψύχους, ο ΔΕΔΔΗΕ (των χρυσοπληρωμένων στελεχών) εδέησε να μας ενημερώσει

για τον αριθμό των νοικοκυριών που έμειναν στο σκοτάδι, κρύωσαν, πείνασαν και βρέθηκαν σε πρωτόγνωρες για την εποχή μας συνθήκες.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία την Τετάρτη το πρωί: «τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περίπου 200.000 νοικοκυριά, ενώ αυτή την ώρα οι ζημιές στο Δίκτυο επηρεάζουν την ηλεκτροδότηση περίπου 3.000 νοικοκυριών».

Θολή πληροφόρηση

Επειδή, αρχικά όλοι είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην εντυπωσιακή ανικανότητα των αρμόδιων αρχών και της κυβέρνησης να αντιμετωπίσουν την «ντροπή» των γεγονότων της Αττικής Οδού, η παρατεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης μοιραία πέρασε σε δεύτερο πλάνο.

Έτσι, ο ΔΕΔΔΗΕ για δύο εικοσιτετράωρα φρόντιζε να διοχετεύει στοιχεία για το δίκτυο της ηλεκτροδότησης που αφορούσαν σε γραμμές μέσης τάσης -θολή πληροφορία- και αναφερόταν ονομαστικά σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, προσθέτοντας παράλληλα ότι υπάρχουν και προβλήματα σε επίπεδο γειτονιάς στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας.

Αυτά τα προβλήματα όμως όπως φάνηκε άγγιξαν τις πιο πολλές περιοχές της Αθήνας από τα βόρεια προάστια μέχρι πυκνοκατοικημένες γειτονιές του κέντρου, ενώ ακόμη και σε Παγκράτι και Καισαριανή παρέμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από δυο εικοσιτετράωρα.

Το ερώτημα σε όλες τις επικοινωνίες φίλων, γνωστών και συγγενών στο Λεκανοπέδιο αυτές τις ημέρες ήταν ένα: Έχεις ρεύμα, έχεις θέρμανση;

Στου κασίδη το κεφάλι

Κι έρχεται ο ΔΕΔΔΥΕ μετά από τρεις ημέρες να ανακοινώσει πως ακόμη 3.000 νοικοκυριά πρέπει να κάνουν υπομονή(!) μέχρι την Παρασκευή, οπότε εκτιμάται ότι θα έχουν διορθωθεί όλες οι βλάβες και θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση

Δηλαδή, 200.000 νοικοκυριά πλήρωσαν τη νύφη, γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ δεν πρόλαβε από πέρυσι μέχρι φέτος να κόψει τα δέντρα που βρίσκονται κοντά σε καλώδια, ή γιατί το έμπειρο προσωπικό που αποχωρεί μετά την ιδιωτικοποίηση δεν αντικαθίσταται έγκαιρα, ή γιατί δεν συντονίζονταν όπως είπαν συνδικαλιστές εργαζόμενοι με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να τους ανοίξουν τους δρόμους.

Οι εναερίτες της ΔΕΗ άραγε τόσα χρόνια περίμεναν τους δήμους και την πολιτική προστασία να τους ανοίξουν τους δρόμους, τα μονοπάτια, και τα γκρεμνά, όταν τοποθετούσαν τα ηλεκτρικά καλώδια, ή αποκαθιστούσαν βλάβες;

Τον περασμένο Σεπτέμβριο πάντως ο Σκρέκας μαζί με τον Χατζηδάκη πανηγύριζαν «για τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα», όταν παρέδιδαν τον φορέα δικτύων ρεύματος της χώρας σε αυστραλιανό fund, το οποίο μάλιστα όπως κατήγγειλαν τότε οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν είχε καμία προηγούμενη επιχειρηματική σχέση με τον ηλεκτρισμό.

Ο Σκρέκας «πήρε τ’ όπλο του»

Τώρα όμως, που η παρατεταμένη διακοπή ρεύματος δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση των αρίστων να κρυφτεί πίσω από το φερετζέ της ατομικής ευθύνης, ρίχνουν στο τραπέζι την πονηρή ιδέα των αποζημιώσεων, ακολουθώντας τη συνταγή Μητσοτάκη στην Αττική Οδό και Καραμανλή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας σε τηλεοπτική του εμφάνιση με φόντο τους γερανούς της ΔΕΗ κι ατσαλάκωτη εμφάνιση έσπευσε να βάλει τα δύο πόδια του ΔΕΔΔΥΕ σ’ ένα παπούτσι, λέγοντας πώς όταν θα αποκατασταθούν οι βλάβες «θα μπουν όλα στο τραπέζι»!!

Κι εδώ γέλασαν κι οι πέτρες κι ακόμη πιο πολύ όσοι κατά καιρούς είχαν την ατυχία να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ, επειδή οι συχνές απότομες αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος είχαν καταστρέψει τις ηλεκτρικές οικιακές τους συσκευές.

Αν κάποιος επιχειρήσει να βρει το δίκιο του σε αυτή την περίπτωση, θα ανακαλύψει εκ των υστέρων μέσα από τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου με τον πάροχο, πως η κυβέρνηση έχει φροντίσει -πριν ακόμη πουλήσει τον ΔΕΔΔΥΕ- να νομοθετήσει υπέρ της εταιρείας, θέτοντας ανώτατο όριο αποζημίωσης στον καταναλωτή για οποιασδήποτε μορφής βλάβη τα 400 ευρώ! Και οι ζημιές σχεδόν πάντα ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το ποσό, ενώ η προσφυγή στα δικαστήρια με αυτόν τον όρο είναι σαφές ότι δεν θα είχε καμία τύχη.

Καραμπινάτη κοροϊδία

Επομένως, η καραμέλα των αποζημιώσεων από τον ΔΕΔΔΥΕ, πέραν όλων των άλλων, στην περίπτωση της παρατεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας αποδεικνύεται μια καραμπινάτη κοροϊδία, που όμως ο Σκρέκας επιχειρεί να «πουλήσει» ανερυθρίαστα.

Λαμβάνοντας υπόψη πώς νομοθετεί και για ποιον νομοθετεί αυτή η κυβέρνηση, «το τυράκι» της αποζημίωσης γίνεται και πρώτης τάξης εμπαιγμός όταν ο ίδιος ο Μητσοτάκης τονίζει με «καμάρι» ότι «με νόμο αυτής της κυβέρνησης έχει προστεθεί πλέον στις συμβάσεις παραχώρησης και η πρόβλεψη αποζημίωσης» και πως «ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι διαχειρίζονται, όχι με ευκαταφρόνητο κέδρος, κρίσιμες υποδομές, έχουν υποχρεώσεις».

 https://www.antinews.gr/action.read/ellada/me-koroidies-kai-psemata-epixeiroun-na-sugkalupsoun-to-fiasko-tis-deddie/4.156127