Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Το ερώτημα απ’ αυτό το στόρυ, είναι πόσοι Βαγγέληδες υπάρχουν σήμερα στον κρατικό μηχανισμό?


Nikos Roussis II

Με τον Βαγγέλη είμαστε φίλοι και συμμαθητές από το Γυμνάσιο Κορυδαλλού κι’ αργότερα στη Σχολή Δημοσιογραφίας ο «Ομηρος»
Εγώ ακολούθησα τη δημοσιογραφία, ο Βαγγέλης φιλησε κατουρημένες ποδιές και διορίσθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου κοπροσκύλιαζε καθόσον η αρμοδιότητα του ήταν να επιβλέπει την κατάσταση των εκχιονιστικών μηχανημάτων που «σκούριαζαν» στις αποθήκες και λόγω καλοκαιρίας δεν είχαν βγεί ποτέ από κεί μέσα.
Αυτά μέχρι τον Μάρτιο του 1987, που χιόνιζε για ένα δεκαπενθήμερο συνεχόμενα, με μικρά διαλείμματα και στο κέντρο, το ύψος του χιονιού είχε ξεπεράσει τους 15 πόντους.
Ενα απόγευμα απ’ αυτές τις μέρες, όταν πλέον τα χιόνια στην Αττική ειχαν γίνει απαγορευτικά για κάθε μετακίνηση οχημάτων, έσκασε ο Βαγγέλης στο σπίτι μου στον Κορυδαλλό, γεμάτος χαμόγελα.
Τι έγινε ρε του λέω. Γιατί δεν βγάλατε τα εκχιονιστικά να καθαρίσετε κάνα δρόμο.
Δεν εισαι στα καλά σου, μου απαντά.
Τα βλέπεις τα κλειδιά της αποθήκης, εδώ τάχω.
Κράτησα κλειστές τις αποθήκες και δεν άφησα ούτε ένα από τα εκχιονιστικά να ξεμυτίσει.
Τους έκανα μεγάλη ζημιά και το καταυχαριστήθηκα.!
Από τότε ο Βαγγέλης ήταν με την ακροδεξιά και κάποια στιγμή θήτευσε, με απόσπαση, ως ιδιαίτερος του τέως αντιπροέδρου της Βουλής Βαϊτση Αποστολάτου.
Σήμερα ο Βαγγέλης είναι συνταξιούχος και ιδιοκτήτης έξη εξοχικών διαμερισμάτων σε κάποιο νησί.
Δεν γουστάρει κανέναν από τους πολιτικούς εκτός από τους Χρυσαυγίτες που, όπως μου δήλωσε σε μία από τις ελάχιστες τηλεφωνικές μας συνομιλίες θα ξαναψηφίσει και στις επομενες εκλογές.
Το ερώτημα απ’ αυτό το στόρυ, είναι πόσοι Βαγγέληδες υπάρχουν σήμερα στον κρατικό μηχανισμό?

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.