Τρίτη, Ιανουαρίου 18

Ψάχνουν το παρελθόν των «ληστών με τις μάσκες»

Ψάχνουν το παρελθόν των «ληστών με τις μάσκες»

Zougla Newsroom

Δύο παλιά και έμπειρα πρόσωπα σε υποθέσεις ληστειών και εκρήξεων Αυτόματων Μηχανημάτων Ανάληψης είναι μεταξύ των τεσσάρων ατόμων που συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής. 

Η χθεσινή ανάρτηση

Οι… «ληστές με τις μάσκες» και τον βαρύ οπλισμό μπορεί μέχρι τώρα να μην κατηγορούνται για κάποια ληστεία τράπεζας αλλά το σίγουρο είναι ότι τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα έχουν πολύ δουλειά. «Είναι πολλά τα όπλα και τα ευρήματα που εντοπίσαμε μέσα στο πάρκινγκ που είχαν νοικιάσει και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να ερευνήσουμε και παλιές υποθέσεις ληστειών» λέει στη zougla.gr αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Επίσης, στο μικροσκόπιο θα μπουν και ληστείες στις οποίες οι δράστες φορούσαν μάσκες σιλικόνης. Τα δυο… γνωστά πρόσωπα είναι ένας 40χρονος ομογενής από το Καζακστάν ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2016 μαζί με συνεργούς του σκόρπισαν τον τρόμο στις εγκαταστάσεις γνωστής εταιρίας αλλαντικών στην Κηφισιά όταν εισέβαλαν με Καλάσνικωφ στα γραφεία και αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των στελεχών, άρπαξαν περιπου 50 χιλιάδες ευρώ και εξαφανίστηκαν.  

Ληστεία Υφαντής

Το δεύτερο πρόσωπο στο οποίο πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί ήταν ένας 26χρονος ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα και κατηγορήθηκαν για ανατινάξεις ΑΤΜ με την μέθοδο PLOOFKRAAK. Η συμμορία είχε κάνει τουλάχιστον 25 επιθέσεις σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Πελοπόννησο.  

Βίντεο με εκρήξεις

Ο νεαρός λίγο πριν από τις γιορτές, με απόφαση του ανακριτή, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και όπως φαίνεται δεν έχασε καθόλου χρόνο καθώς συμμετείχε αμέσως σε παράνομες δραστηριότητες. 

Η έρευνα που έγινε στο παρελθόν φαίνεται όμως ότι έφερε αποτελέσματα καθώς τα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν από τα στοιχεία της υπόθεσης και μια απόπειρα ληστείας που είχε γίνει πριν από… δώδεκα χρόνια στην περιοχή της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 δυο κουκουλοφόροι σταμάτησαν έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Αγχίαλο.

Τότε ο ένας από τους δύο έσπασε τη τζαμαρία με βαριοπούλα. Ήταν η ώρα που οι υπάλληλοι άνοιγαν το χρηματοκιβώτιο. Ο ληστής φάνηκε βιαστικός καθώς εισέβαλε πριν προλάβει το χρηματοκιβώτιο να ανοίξει. Καθώς τα λεπτά περνούσαν και υπήρχε ο κίνδυνος να συλληφθεί έφυγε από την τράπεζα με άδεια χέρια και άδειο σάκο. Λίγο αργότερα είχε βρεθεί καμένη μια μοτοσικλέτα στις Μικροθήβες, όπου οι δύο δράστες είχαν σταθμεύσει άλλο όχημα για να εξαφανιστούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .